HDD bozuldu mu?

Lil Wonka

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. İki gündür aynı sorunu yaşıyordum. Bilgisayar bazen durduk yere donuyordu. Ekran gözüküyordu ama hiçbir işlev çalışmıyordu. (klavye ve fare dahil) Dün açtığım konuda biri bana sorunun HDD'de olabileceğini söylemişti. Hard Disk Sentinel'le baktığımda bilgisayarım 4-5 yıllık olmasına rağmen HDD sağlığı ve ömrü yüzde yüz gözüküyordu. Bu beni şüphelendirmişti. Dün GTA V indirirken birden bire bilgisayar durmadan açılıp kapanmaya başladı. Yaklaşık 3-4 kere kendimi hızlıca kapatıp açmaya başlayınca korktum ve mecburen fişi cektim. Ne yapmam gerek bilmiyorum :(

Sorun işlemci, güç kaynağı, RAM'ler de olabilir. Mavi ekran aldınız mı?

Bilgisyarı açıp görev yöneticisini açın ve bir resim veya bir dosya açmaya çalışın ve oradan yük kullanımına bakın büyük ihtimal sizde %100 olacak.
HDD'nin bozulmasıyla tam kullanılmasının ne bağlantısı var?

Bozuk HDD'lerin Windows'ta ki davranışı budur. Bağlantısı var.

Merhaba arkadaşlar. İki gündür aynı sorunu yaşıyordum. Bilgisayar bazen durduk yere donuyordu. Ekran gözüküyordu ama hiçbir işlev çalışmıyordu. (klavye ve fare dahil) Dün açtığım konuda biri bana sorunun HDD'de olabileceğini söylemişti. Hard Disk Sentinel'le baktığımda bilgisayarım 4-5 yıllık olmasına rağmen HDD sağlığı ve ömrü yüzde yüz gözüküyordu. Bu beni şüphelendirmişti. Dün GTA V indirirken birdenbire bilgisayar durmadan açılıp kapanmaya başladı. Yaklaşık 3-4 kere kendimi hızlıca kapatıp açmaya başlayınca korktum ve mecburen fişi cektim. Ne yapmam gerek bilmiyorum :(

HDD sağlığı bir şey göstermez. Ama maalesef buradan HDD bozuk diyemeyiz yeterli veri yok direk arkadaşın dediği gibi Görev Yöneticisi'ni atın.

Bilgisyarı açıp görev yöneticisini açın ve bir resim veya bir dosya açmaya çalışın ve oradan yük kullanımına bakın büyük ihtimal sizde %100 olacak.
Sadece Discord ve Opera açıkken disk kullanımı 60-75 arası gidip geliyo

Eve hocam mavi ekran aldım ama bu sorunu ilk yaşadığımda aldım mavi ekran alınca format atmıştım zaten

BIOS' tan herhangi bir ayar yaptınız mı?
Bu sorunu bi kere yaşadıktan sonra gene bilgisayar kendini yeniden başlattı ve sanırım kendi kendine BIOS'la ilgili bişeyleri güncelledi. Ekranda gene Lenovo yazdı, fakat altta gücü kesmeyin güncelleniyor gibi bişey yazdı.

Format attığınız için minidump dosyalarına erişemeyeceğiz maalesef. Hata kodunu hatırlıyor musunuz?
Bi keresinde Windows bir sorunla karşılaştı yazıp bilgisayar yeniden başlatılıyor gibi bişey yazdı, bi kerede işte bilgisayarınızı sıfırlayın, bilgisayarınızı onarın, güvenli modda başlat gibi seçeneklerin olduğu bi ekran geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı