HDD CrystalDiskInfo sağlık durumu dikkat durumundayken kullanılabilir mi?

BarisA09

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2019
Mesajlar
114
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
CrystalDiskInfo'da sağlık durumu dikkat ediyor. Sizce değişmesi lazım mı yoksa daha fazla kullanayım mı?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (42).png
    Ekran Görüntüsü (42).png
    23,9 KB · Görüntüleme: 465
Kullanabilirsiniz ama verilerinizi yedekleyiniz. HDD Sentinel ile diskin sağlık durumunu paylaşınız. Çok büyük bir sorun görünmüyor. C4 parametresininde sarı gözükmesi lazım ama genelde kapalı oluyor programdan.
 
HDD (current pending sector count) kısmında hata almış. Sağlık durumu iyi değil. Artık güvenmeyin ve kullanmayın. HDD bozuk sektör bulmuş.
 
"Dikkat" yazmasının sebebi C5 kısmının sarı renkli gözükmesinden kaynaklı. HDD Sentinel programının da resmini gönderir misiniz?

Kullanmaya devam edeyim mi yoksa yeni SSD mi alayım
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (43).png
    Ekran Görüntüsü (43).png
    25,8 KB · Görüntüleme: 433
Yeniden ele alınmayı bekleyen hatalı 208 adet sektör var. Bu sayı epey yüksek ama henüz diski emekliye ayırmak için erken olabilir. Bu sektörler daha sonra iptal edilip yedek sektörlere yönlendirilebilir. Önemli verileri yedekleyip kullanmaya devam edebilirsiniz.

C5 satırında beklemede olan sektör sayısı verilmiş. Onaltılık sayı tabanında D0 sayısı ile gösteriliyor. Bu da onluk tabanda yani bizlerin kullandığı sayı olarak 208 oluyor. Zamanla reallocated sector count artması lazım. Yani yeniden konumlandırma gerekli. Yani öyle umuyorum. Detaylı bilgi için şuraya bir bakın:
 
Kullanmaya devam edeyim mi yoksa yeni SSD mi almalıyım?
Yeni bir SSD alıp bu diske Low Level Format atabilirsiniz. Ya da bu disk ile devam edersiniz. HDD Regenerator ile bu sektörleri onarmayı deneyebilirsiniz.
Zamanla Reallocated Sector count artması lazım.
Artmaması lazım bu değerin azalıp yeniden konumlandırma yapmaması lazım diskin. Artarsa kötü olur. Ama disk yeniden konumlandırmaya çalışmış bazı sektörleri ama başarısız olmuş.
 
Hocam bu HGST marka HDD den ben de çok işkence çektim. Sistem çok kötü yavaşlamıştı ve sektörlerin çoğu bozulmuştu. En sonunda format atmaya karar vermiştim orda da Windows Başlatılıyor kısmında kalmıştı ve sanki HDD işlem yapmıyormuş gibi durmuştu. Değiştirmenizi ve önemli verileriniz varsa yedeklemenizi öneririm.
 

Geri
Yukarı