HDD driverları yavaşlatır mı?

Emrah Kaya o7

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımın hafızası 128 SSD ve bende laptopumun HDD'sini takmayı düşünüyorum ama yavaşlatırmı bilmiyorum. İnternette baktim yavaslatmaz diyorlar ama arkadaşım SSD ve HDD arasında driver farkı olacağını ve bu farkın bilgisayarı olumsuz yonde etkileyip yavaşlatacağını söyledi. Sizce doğru mu HDD takmamalı mıyım?

Bilgisayarımın hafızası 128 SSD ve bende laptopumun HDD'sini takmayı düşünüyorum ama yavaşlatırmı bilmiyorum. İnternette baktim yavaslatmaz diyorlar ama arkadaşım SSD ve HDD arasında driver farkı olacağını ve bu farkın bilgisayarı olumsuz yonde etkileyip yavaşlatacağını söyledi. Sizce doğru mu HDD takmamalı mıyım?

Arkadaşından bu konu hakkında kendi düşüncesini açıklaması için bir kaynakça hazırlamasını iste.
Hayır yavaşlatmaz ama HDD'ye yüklediğin oyunlar vs ya da Windows'u HDD'ye aktarırsan SSD'ye göre tabii ki de daha yavaş açılırlar. Bu bilgisayarının hızını veya oyunlardan alacağın performansı etkilemez. Bilgisayarını hiçbir şekilde olumsuz yönden etkilemez.

HDD'de donanımsal sorun varsa yavaşlatır. Fiziksel bir hasar yoksa da yine önermem laptop HDD'si diyorsun 2.5" ve 5200Rpm yani normal HDD'den bile yavaş. SSD'nin yanında sistem stabilitesini bozabilir. Ben olsam ikisini de satar az daha ekler 480-512GB SSD alırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı