HDD görünüyor ama açamıyorum

swone

Megapat
Arkadaşlar merhaba öncelikle hatam olursa affola.

55.png

Nas cihazında kullanılan bir HDD'ye sahibim nas cihazı bozulduğu için bu HDD içindeki verileri harici diskime taşımak istiyorum. Disk yönetiminde hard diski görebiliyorum yukarıda da ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Ama harddisk hiçbir şekilde bilgisayarıma gelmiyor. Sağ tıklayıp sürücü harfi atamaya çalışıyorum fakat görselde de görüldüğü gibi birimi sil harici hiçbir işlem yaptırmıyor. Dosya türünü de göstermiyor. RAW olabileceğini düşünüyorum. Programlar aracılığı ile scan edip dosyaları yedeklemeye çalışıyorum fakat sadece dosyaları taraması 12 saat gibi bir süre. Bu hard diskteki dosyaları nasıl kurtarabilirim?

Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyalar hangi bölüntüde ise o bölüntüyü mount etmeniz gerekiyor, bölüntülenmiş bir diske harf veremezsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Nasıl yapabilirim o işlemi?
Linux işletim sistemi üzerinden dosyaları görüntüleyip kopyalayabilir miyim? Örneğin ubuntu

Çalışan linux ile erişmeyi denediniz mi?

Ubuntu uzerinden bagliyim suan da, partition type RAID seklinde gozukuyor ve files kisminda hard diski gostermiyor ayni windowstaki gibi, bir islem mi yapmam gerekiyor acaba dosyalari acmasi icin

Dosya Ekleri

• Screenshot from 2020-04-18 17-28-32.png
    Screenshot from 2020-04-18 17-28-32.png
    71,6 KB · Görüntüleme: 55
Bir bilgim yok, sadece belki açılır diye düşünmüştüm.
Anladım hocam sağolun yinede
Arkadaşlar hala bunu çözmem gerekiyor. Bu harddisk ağ üzerinden paylaşım yapılarak windows üzerinden kullanılıyordu NAS cihazı aracılığıyla, RAW dosyalama sistemi hakkında bilgisi olan yok mu

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı