HDD ışığı sürekli yanma sorunu

Bakabileceğim bir program var mı?
Edit: Bruada yazıyor.
ST2000VX000
Adsız.png

Son düzenleme:
Mekanik diskler böyledir,sen canını sıkma. Mümkünse yakın zamanda SSD kullanmaya başla. Çok büyük birşey de olmasın. Sadece işletim sistemi ve driver için olsun. HDD depolama ,oyun,uygulama için olsun.
Sana şimdilik şöyle bir tavsiye vereyim; görev yöneticisinden ekran kartı driver hariç tüm programların başlangıçta açılmasını durdur. Windows+r yazıp açılan yere msconfig yaz. Başlangıçta açılacak işlemlerden Windows işlemlerini gizle, sonra kullanmadığınız uygulamaların açılmasını durdur (o programın normal olarak başlatılabilmesini etkileyebilir. Aynı işlemleri tersine uygulayıp açıp kapatırsan tekrar çalışırlar.) Windows+r açılan yere temp yaz; hepsini sil. (Bunlar ileride tekrar oluşacak. İstediğini silebilirsin yada silme işlemini düzenli olarak ayda bir kez tekrarlayabilirsin.) Bilgisayarı iyice tara, kullanmadığın program uygulama ve dosyaları istisnasız sil. Uygulama ve oyunları revo unninstaller ile silersen Windows reg verilerini de silebilirsin, bu sayede sisteme yük olmasını engellersin. Tüm bu dediklerimi yapıp sistem biraz toparlanınca anakart bios güncelleyin, Biostan HDD yönetim protokolünü AHCİ yapın (tabi varsa) Kaydedip restartlayın; en son disk birleştirme yapın. Bilgisayar bariz fark edilebilir derecede hızlanacaktır.

Hayır başka port denemedim. Ama cidden garip şeyler var. Mesela usb soketine telefon takıyorum şarj ediyor ama okuyup dosyaları atmıyor.

Hayır başka port denemedim. Ama cidden garip şeyler var. Mesela usb soketine telefon takıyorum şarj ediyor ama okuyup dosyaları atmıyor.
Her kablo USB veri transferi yapmaz. Port çalışıyorsa ,şarj ediyorsa veride aktarır . Kablo sadece şarj için üretilmiştir . Orijinal kablosu işinizi görür . Tabiki bunlar varsayım . Ancak büyük ihtimalle böyledir .

USB bellek bile okumuyor. Önceden çalışan kabloydu portta sorun var. Klavye bile çalışmıyor dönüştürücü ile arkadan yuvarlak porta takıyorum. Kasayı temizlemek için bir kere açtım daha yüzüm gülmedi.

USB bellek bile okumuyor. Önceden çalışan kabloydu portta sorun var. Klavye bile çalışmıyor dönüştürücü ile arkadan yuvarlak porta takıyorum. Kasayı temizlemek için bir kere açtım daha yüzüm gülmedi.
Aynı sorundan mağdurdum. Geçen yıl kasayı tekrar toplayayım diye bir açtım bir daha toplanamadı. Harddiski yandı, ekran kartı yandı, işlemci, anakart derken komple yeniledim. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00