HDD kurulu oyunlarda FPS düşüyor

MustFeeling

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2021
Mesajlar
756
Çözümler
3
SSD veya HDD modeli
wd blue 1 tb
WD blue 1 TB 7200 RPM HDD kullanıyorum. Diablo 4'ü HDD'ye kurdum ara sıra aşırı FPS düşmesi yaşıyorum ve oyundan atıyordu. Oyunu SSD'ye taşıdım ve sorun ortadan kalktı. Aynı şekilde Delta Force'u da HDD'ye kurdum, yine FPS düşüşü yaşandı ve SSD'ye taşıyınca sorun çözüldü. HDD'nin sağlık durumu iyi gözüküyor ne yapmam lazım? 31 Aralık 2022 de almıştım.
Bir de HDD çalışınca böyle bir ses geliyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    496,3 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar her zaman SSD’ye kurulmalıdır, çünkü HDD’ler oyun performansı için yeterli hız sunamaz. HDD’nizin markası ne kadar iyi, kapasitesi 10 TB olsa bile, yavaş çalışma hızı nedeniyle oyunlarda gecikmeler ve performans sorunları yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, mümkünse M.2 SSD tercih edin; bu mümkün değilse en azından bir SATA SSD kullanın. Ayrıca, SSD’ler sadece daha hızlı değil, aynı zamanda HDD’lere göre daha sessiz ve serin çalışır, bu da hem performans hem de kullanım deneyimi açısından büyük bir avantaj sağlar.
 
Oyunlar her zaman SSD'ye kurulmalıdır, çünkü HDD'ler oyun performansı için yeterli hız sunamaz. HDD'nizin markası ne kadar iyi, kapasitesi 10 TB olsa bile, yavaş çalışma hızı nedeniyle oyunlarda gecikmeler ve performans sorunları yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, mümkünse M.2 SSD tercih edin; bu mümkün değilse en azından bir SATA SSD kullanın. Ayrıca, SSD'ler sadece daha hızlı değil, aynı zamanda HDD'lere göre daha sessiz ve serin çalışır, bu da hem performans hem de kullanım deneyimi açısından büyük bir avantaj sağlar.

500 GB M.2 SSD var ama yetersiz kaldığı için HDD kuruyordum HDD de oynanmıyor artık SATA SSD alacağım gibi.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı