HDD kutusunda takılı olan HDD'de oyun oynanır mı?

Ben iki tane harici HDD kullanıyordum oyunları atmak için. 5400 rpm oldukları için biraz yavaş yükleniyor ağır oyunlar ama onun dışında oyun içi herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.

Ben üç yıldır kullanıyorum. Çok rahatta oynuyorum. Ancak kutunun usb çıkışı, kablo, laptop usb portun 3.0 olursa çok rahat olur. Kutu alırken dikkat etmeni öneririm.

En kötü ihtimalle devamlı oyun oynandığını varsayarsak, anakartın güney çipi sürekli usb'den veri aktarımını üstleneceği için yük altında olacak. Çoğu anakartların kuzey güney çipleri yetersiz pasif soğutmaya sahip.
Oyunlar HDD yi agırlıkla yükleme aşamasında kullanırlar. Oyun içinde fazla HDD kullanılmaz. Sıradan bi 10 GB dosya kopyalama işlemi oyun oynamaktan daha çok yoracaktır HDD yi.

Kardeş HDD nin çektigi güç yaklaşık 5 Watt ve agır yükte bile zorlasak 50 derece falan olur ki bunu ısınmaktan sayamayız.
HDD diğer bileşenler kadar ısıya dayanamıyor yalnız. 45 Derece ve üstü harddiskler için kritiktir. seyretmesi gereken aralık 38-43 civarlarında olmalıdır.

Ayrıca oynanır oynanmasına da sıcaklık biraz fazla olabilir ve ayriyeten takılmalar yaşanabilir.
Harddiskteki oyunu bir USBden oynamak var, bir de SATA girişinden oynamak var.

HDD diğer bileşenler kadar ısıya dayanamıyor yalnız. 45 Derece ve üstü harddiskler için kritiktir. seyretmesi gereken aralık 38-43 civarlarında olmalıdır.

Ayrıca oynanır oynanmasına da sıcaklık biraz fazla olabilir ve ayriyeten takılmalar yaşanabilir.
Harddiskteki oyunu bir USBden oynamak var, bir de SATA girişinden oynamak var.
Kasa disinda kasa icine gore isinma daha az olucaktir diye dusunuyorum. Kasa icinde zarar gormeyen HDD ye disarda nasil zarar gelsin ki ?

Kasa dışında kasa içine göre ısınma daha az olacaktır diye düşünüyorum. Kasa icinde zarar gormeyen HDD'ye dışarıda nasıl zarar gelsin ki ?
Kasa içindeki HDD'nin etrafı açık, hava akımı dolaşmasa bile ısı dağılıyor fakat onu kendi boyunda bir kutuya koyarsanız izole ederek daha fazla sıcaklıkta çalışmasını sağlarsınız, yine de ısıdan zarar görecek kadar ısınacağını düşünmüyorum. Ama HDD'ler mekanik aletler ve hassaslar, böyle bir şey yapacaksanız taşırken dikkatli olun. Ufak çaplı bile olsa düşmeler HDD'leri kolaylıkla bozabilmekte.

Kasa içindeki HDD'nin etrafı açık, hava akımı dolaşmasa bile ısı dağılıyor fakat onu kendi boyunda bir kutuya koyarsanız izole ederek daha fazla sıcaklıkta çalışmasını sağlarsınız, yine de ısıdan zarar görecek kadar ısınacağını düşünmüyorum. Ama HDD'ler mekanik aletler ve hassaslar, böyle bir şey yapacaksanız taşırken dikkatli olun. Ufak çaplı bile olsa düşmeler HDD'leri kolaylıkla bozabilmekte.
Arkadasin bilgisayari laptop yalniz masaüstü değil. :) Ben o yüzden disarida daha serin calisacagini düsünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadasin bilgisayari laptop yalniz masaüstü değil. :) Ben o yüzden disarida daha serin calisacagini düsünüyorum.
Laptopa ve kutuya göre değişir tabi ki ama genelde laptoplarda tam olarak birleştiriyorlar bu HDD kutularında bir miktar boşluk kalıyor ve çoğu plastik oluyor. Bu durumda laptopta ısı laptop'ın gövdesine dağılırken kutuda ısı yalıtımı daha çok olacaktır. Yine de HDD'ler işlemci gibi çok ısınan cihazlar değil sorun olsa o kutuları bu kadar yaygın üretmezler diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı