HDD Sağlığı %3 olduğu için sistem kendini kapatır mı?

Nizyy

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2019
Mesajlar
7
Merhabalar. Ben 3 gün önce bir sistem topladım. Bu sistemde ekran kartı ve HDD hariç tüm parçalar sıfır. Bilgisayarı sorunsuz kurduğum gibi direk HDD sağlığına baktım ve %3 olduğunu fark ettim. Buna rağmen ekran kartı, Windows, BIOS vs. güncelleme isteyen şeyleri güncelledim. Bu sıra bilgisayarda hiçbir sorun yok. Fakat bugün Rocket League diye bir oyun indirdim, 10 dakika oynuyorum ve bilgisayarımdan ses, görüntü ne varsa kesiliyor. Tıpkı bilgisayar kapanmış gibi. Fakat, kasa hiçbir şey olmamış gibi çalışıyor. Oyunda hiçbir zorlanma yok çok yüksek FPS'lerde oynuyorum fakat başka bir oyunda hiç dediğim sorunla karşılaşmadım. Bunun sebebi sizce ekran kartı mı, HDD mi yoksa başka bir şey mi? (Ekran kartını almadan önce stres testine soktum ve yaklaşık 10 dakika çalıştırdım. Sorunsuz çalıştı ve 3 aylık)
Sistemim:
Ryzen 3 2200G
Sapphire Nitro+ RX 570 4 GB GDDR5 256Bit
Corsair Vengeance 8 GB DDR4 3000MHZ
Gigabyte AX370M-DS3h
Corsair vs600
2TB HDD(düşük sağlık)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen evet. Bir şeyler, yeni bir bilgisayara göre geç açılıyorsa, yükleme ekranında uzun süre bekletiyorsa oyunlar muhtemelen HDD yüzünden. Verilerini kaybetme riskin de var. Eğer önemli şeyler varsa içinde, bir an önce yenisini alıp yedeklemeye bak.
 
Sadece Rocket League ile bu problemi yaşamanız da ayrı bir olay. Sorun HDD, PSU veya SSD ile ilgili olmayabilir belki çünkü şurada sizinkine benzer bir problem yaşanmış;


Farklı kaynaklarda ise AMD Crimson Relive yazılımını güncelleyip veya eski bir sürüme düşürüp düzeltenler olmuş durumu ancak ne kadar yardımcı olur bilemem. Sorun driver kaynaklı olabilir, driverların sorunlu olduğunu belirtmişler. Yani sorun ekran kartının belirli bir kısmında da olabilir, donanım olarak değil ancak yazılımsal olarak.

Ek olarak inceleyebileceğiniz şöyle bir konu da var;


Evet bana da HDD ile ilgili geldi. Belki de PSU ile ilgilidir, düşük ihtimalle. Tabi direk böyle düşünmeyin önce internette açılan konulara bakmakta fayda var, bütçe probleminiz yoksa bile belki de sorun ekran kartı ile ilgili olduğu için çözüme kavuşturabilirsiniz.

Paytak Penguen'in dediği gibi yeni bir HDD veya SSD alabilirsiniz. SSD'ler artık çok ucuzladı eskiye nazaran ve HDD ile arasındaki farka kesinlikle değer. Uygun fiyatla 240 GB SSD istiyorsanız tavsiyem;

 
Son düzenleme:
Bilgisayarı sorunsuz kurdum derken HDD'yi mi formatladın, Yoksa sadece kasa montajından mı bahsediyorsun? Eğer ki HDD'ye sıfır format atmadıysan donanımsal uyumsuzluk çekiyor olabilir PC.
 
Son düzenleme:
Bilgisayarı sorunsuz kurdum derken HDD'yi mi formatladın, Yoksa sadece kasa montajından mı bahsediyorsun? Eğer ki HDD'ye sıfır format atmadıysan donanımsal uyumsuzluk çekiyor olabilir PC.
Topladığım bilgisayar ile birlikte HDD'ye sıfır format attım ve attıktan sonra da tüm gerekli sürücüleri kurduğuma eminim.

EGEN7 arkadaşım kullandığım PSU satın aldığım kasayla birlikte geldi buyrun bu da linki : CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-04 80PLUS 600W SARI/SİYAH MidT ATX KASA - Vatan Bilgisayar
Şu an kullandığım HDD yerine sağlığı yüksek bir HDD ve SSD almam şart bundan hemfikiriz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı