HDD sentinel vs CrystalDiskInfo

Makaleler
2
HDD sentinel ve CrystalDiskInfo programının bana göstermiş olduğu değerler farklı. Hangisine güvenmem gerekiyor?
SSD'im çok sıcak çalışıyor farkındayım. Hazır sistem mağduruyum 1 yıl geçti değiştirmem gerekiyor.

Dosya Ekleri

• resim_2020-10-06_211843.png
    resim_2020-10-06_211843.png
    22,7 KB · Görüntüleme: 289
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    25,6 KB · Görüntüleme: 280
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlığını yanlış gösteriyor ama. HDD Sentinel kazanır bana göre.
Yanlış göstermesinin sebebi mevcut değerinin 100 olması Reallocated sector Count'un. HDD Sentinel sağlığını belirli ciddi parametrelerin artmasına düşüşüne göre belirliyor.
Ve sıcak çalışmıyor Adata için normal değerler. 70'e kadar yolu var.

Sağlığını yanlış gösteriyor ama. HDD sentinel kazanır bana göre.
Yanlış göstermesinin sebebi mevcut değerinin 100 olması reallocated sector Count'un. HDD sentinel sağlığını belirli ciddi parametrelerin artmasına düşüşüne göre belirliyor.
Ve sıcak çalışmıyor Adata için normal değerler. 70'e kadar yolu var.

Boşta 50 derece ki şuan hava akışı iyi olan bir kasa kullanmaktayım. Yazma işine geçince 70'i geçiyor ve bu aralar sistem reset atmaya başladı.Okuma yazma hızları sıcaklık kaynaklı düşüyor.Sistem kapanmalarına yol açtığını düşünüyorum. SSD kaynaklı olduğunu düşünmekteyim.

Sistemin reset atmasının sebebinin SSD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sistem aşırı ısınıyorsa olabilir.

SSD'yi değiştirmenizi tavsiye ederim. Kronik sorunlu olduğu için.

Tüm sistemi uzun testlere soktum. Isınma problemi ile karşılaşmamaktayım. MemoryTest sonuçları temiz. Tek ısınan SSD. Biliyorsunuz ki o da kronik sorunlu. İşin garip tarafı sadece Valorant üzerinde reset atıyor.

Tüm sistemi uzun testlere soktum. Isınma problemi ile karşılaşmamaktayım. MemoryTest sonuçları temiz. Tek ısınan SSD. Biliyorsunuz ki o da kronik sorunlu. İşin garip tarafı sadece Valorant üzerinde reset atıyor.
Valorant'ın bazı problemleri var mavi ekran oyun hataları ile ilgili. Sadece valorantta reset atmasının sebebinin SSD ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Valorant oynayanlar bazen WHEA UNCORRECTABLE ERROR adlı mavi ekran hatasını alabiliyorlar oda pembe ekran ile.

Valorant'ın bazı problemleri var mavi ekran oyun hataları ile ilgili. Sadece Valorant'ta reset atmasının sebebinin SSD ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Valorant oynayanlar bazen WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR adlı mavi ekran hatasını alabiliyorlar oda pembe ekran ile.
Mavi ekran alsam bir sıkıntı olacağını düşünücem fakat mavi ekran almıyorum. Ekran 5 saniye kadar donuyor ve reset atıyor otomatikmen. Sürekli olan bir şey de değil bazen 3-5 gün yapmazken bazen 1 oyunda yapıyor sadece.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı