HDD ve 4 GB RAM için işletim sistemi önerisi

Bu arada az önce yükledim boşta 1.5 GB yiyor bu tuhaf.

Arka plan hizmetlerini kapatın MSConfig ayarlarından başlangıçta gereksiz çalışan öğeleri devre dışı bırakın services.mscden gereksiz hizmetleri durdurun. Gelişmiş sistem ayarlarından ekran yazı tipi kenarlarını düzelt ve pencerelerde görsel stil ve animasyon kullan hariç tüm tikler kaldırın. Sanal bellek ayırın. Hareketli duvar kağıdı kullanmayın. Düz siyah tercihimdir. Herhangi bir driver güncelleyici ya da antivirüs programı kullanıyorsanız sürekli çalışmasını aktif etmeyin.

Herkese tavsiyesi için teşekkürler 2-3 defa format attım windows 10-8.1 sistemimde verimli çalışmadı windows 7 geçtim desteği kesilmesi sorun değil gayet stabil ve hızlı

AMD Radeon HD 5450 2 GB EKRAN AKRTI
İşlemci Pentium(R) Dual-Core CPU E6600 @ 3.06GHz 3.07 GHz
Takılı RAM 4,00 GB
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci
Buna hangi işletim sistemi gider?

AMD Radeon HD 5450 2 GB ekran akrtı.
İşlemci Pentium(r) Dual-Core CPU E6600 @ 3.06GHz 3.07 GHz.
Takılı RAM 4,00 GB.
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Buna hangi işletim sistemi gider?

HDD var ise Windows 8.1 Single Language. SSD var ise Windows 10 Home öneririm. Daha sonra 4 GB daha RAM eklersen daha rahat çalışır sistem.

Rehber: Eski Sistemlerde Windows 8.1 Çalıştırma+Optimizasyon

Windows 8.1 kuracaksan bunu uygula. GNU/Linux olarak Lubuntu, kde neon önerebilirim.

Abi vallahi format atmaktan yoruldum 1 ayda 6-7 kere atmışımdır tüm sistemleri denedim hiçbiri Win 7 Ultimate gibi değil 8.1 kurdum boşta 1.5 GB RAM kullanıyordu Win 10 kurdum o daha beter 2.2 GB kullanıyor en azından Win 7 600-700 MB kullanıyor bir de HDD olunca tabii bana göre Windows 10 ve 8.1 HDD ile kullanılmaz ben bir ayda bunu test ettim.

4 GB DDR3 1333MHz RAM ile Windows 8.1 Single Language kullanıyorum. Boşta 700 MB RAM harcıyor. Şaka gibi değil mi? XP gibi davranıyor mübarek. Ve neredeyse her forumda 4 GB RAM'in günümüz için yetmediğini söyleselerde, ( bunu ben de savunuyorum kısmen) inanın e spor oyunlarının genelini oynuyorum. Pub g Mobile emülaör, pub g Lite, Valorant, CS:GO, Fortnite, Zula gibi ve hiçbirinde 60'ın altına düşmedim RAM'den dolayı da herhangi bir FPS düşmesi yemedim. İsterseniz bunların hepsini fotoğraflayıp atabilirim size. Bunu anlatmamın amacı 4 GB RAM'in 2021 yılında halen yettiğini savunmak asla değil, ben yukarıda anlattığım olayları Windows 8.1 kullanırken sorunsuzca oynuyordum. Aynı sisteme Windows 10 Home kurduğumda boşta 2 GB 2.2 GB harcamaya başladı direkt ve saydığım oyunların çoğunda deli gibi FPS düşmesi yemeye başladım. Demem o ki HDD ve 4 GB RAM için kesinlikle Windows 8.1 Single Language.
hangi siteden indirebilirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı