HDD yanına SSD takmak

barisy14

Hectopat
Herkese iyi forumlar, bu konu hakkında belki de yüzlerce konu açılmıştır fakat ben birebir yardım almak istedim. 3 sene önce aldığım Dell 7577 bilgisayarıma M.2 SSD aldım, onu takmak istiyorum fakat bilgisayarın içindekilerinin kaybolmasını istemiyorum. Öncelikle C'de hiçbir şey bırakmadım hepsini D'ye taşıdım, bu şekilde D diskini silmeden içine sistem kurabilir miyim? 2. sorum; ilk aldığımda bilgisayarım FreeDOS'tu, kendim içine sistem kurup ürün anahtarıyla orijinal hale getirmiştim. Tekrar sistem kurunca bu orijinallik gider mi? Gitmemesi için nasıl bir yol izlemem gerekir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün bilgilerini d ye attiysan format atarken d ye hiç dokunma c yi biçimlendir ve sonra c üzerine formatı kur kardeşim hiç bir problem olmaz d deki verilerine. Bahsettiğin diğer olayda da ürün anahtarını bir kere girdiysen eğer tekrar bişey yapmana gerek yok çünkü direk anakarta isleniyor. Sadece formattan sonra en başından Windows güncelleştirmelerini alırsın 👍

Bütün bilgilerini D ye attiysan format atarken D ye hiç dokunma C'yi biçimlendir ve sonra C üzerine formatı kur kardeşim hiçbir problem olmaz Ddeki verilerine. Bahsettiğin diğer olayda da ürün anahtarını bir kere girdiysen eğer tekrar bir şey yapmana gerek yok çünkü direk anakarta isleniyor. Sadece formattan sonra en başından Windows güncelleştirmelerini alırsın 👍

Tamamdır hocam teşekkür ederim yarın deneyeceğim bakalım güzelce kurarım inşallah.
Bütün bilgilerini D ye attiysan format atarken D ye hiç dokunma C'yi biçimlendir ve sonra C üzerine formatı kur kardeşim hiçbir problem olmaz Ddeki verilerine. Bahsettiğin diğer olayda da ürün anahtarını bir kere girdiysen eğer tekrar bir şey yapmana gerek yok çünkü direk anakarta isleniyor. Sadece formattan sonra en başından Windows güncelleştirmelerini alırsın 👍

Şimdi sadece yapacağın şey UEFI bir USB hazırlayıp Windows'u SSD'ye kurmak.:D

HDD'deki verilerine bir şey olmadan kurulum yapabilirsin. Lisansın OEM lisanssa sıkıntı olmadan yeni Windows'ta da kullanabilirsin.

Dediğiniz gibi hiçbir sıkıntı çıkmadı UEFI ile bir USB hazırladım ne dosyalarım gitti ne de orijinal lisansım teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı