Çözüldü HDD'den garip ses geliyor ve anlık donma oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BeroFX

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2020
Mesajlar
790
Çözümler
5
Yer
Tokat
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Seatage Barracuda 500GB hard diskim bilgisayar açılırken veya oyun oynarken garip sesler çıkartıyor. Ve anlık donma oluyor güç kablosunu çıkarıp taktığımda düzeliyordu ama artık çok sık olmaya başladı. Takılı kabloyu değiştirdim düzelmedi HD Tune ile quick scan yaptım bad sector çıkmadı ve sağlık kısmından da geçti. Hard diskte ne sorunu olduğunu anlayamadım gitti. Bu arada diskim 4-5 yıllık ve biraz sesli çalışıyor ama bu ses farklı. 2 tane 500 GB'lik hard disk kullanıyorum 1TB bile bana zor yeterken 500 GB'lik alanın bana yeticeğini sanmıyorum.
Bir keresindede sorun çıkarmıştı güç kablosunu çıkarıp taktığımda düzelmişti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Çözüm
APM'i kapatmayı dener misiniz? Google'da APM nasıl kapatılır diye arattığınızda bulacaksınız. Ben bu şekilde çözmüştüm.
Apm ne demek hocam?

Tam açılımını bilmiyorum ama HDD'lerde apm diye bir özellik var. HDD güç tüketimini azaltmak için kendini uyku moduna alıyormuş. O ses geldiğinde HDD kendini kapatıp tekrar açıyor. O yüzden donmalar oluyor.

Açılımı Advanced Power management imiş.
 
Tam açılımını bilmiyorum ama HDD'lerde apm diye bir özellik var. HDD güç tüketimini azaltmak için kendini uyku moduna alıyormuş. O ses geldiğinde HDD kendini kapatıp tekrar açıyor. O yüzden donmalar oluyor.

Yani hard diskim kafasını vurmuyor :) tamam hocam yapıyorum.
 
Barracuda (Pro olmayanlar) modelleri çok kısa ömürlü ve kötü diskler. Kronik problemleri de var. Bir anda çalışmayı durdurabilir. Bir an evvel bilgilerinizi yedekleyip, Toshiba P300 veya WD Blue (veya) Barracuda Pro modelelrinden almanızı öneririm.
E oha ama ben 8 senedir Barracuda'nın 1 tbliğini kullandım bir halt olmadı neresi kronik
Çoğu yeni modellerinde var evet ama Pro modelleri iyi.
8 sene önce üretilen barracuda ile bu zamanlardaki aynı değil. Eskiden daha iyiydi. Sağlamdı. Sonra amiyane tabirle "bozdu". Güzel bir hikayesi var araştırabilirsiniz. Garanti bile veremiyorlar artık Barracuda'ya doğru düzgün. Kendileri de farkında.
 

Geri
Yukarı