HDD'den SSD'ye Windows Aktarımı

A

Anakart değişiminde "Yeni Windows Lisan almaktır" derken neyi kast ettiniz?

Anakart değişiminde mevcut lisans anahtarı geçersiz olur. Ancak Microsoft'u arayarak "yeni anakart aldığınızı belirttiğinizde" bir kaç işlem sonrası mevcut Anahtar ile aktivasyon gerçekleşiyor.

Anakart değişiminde oem lisansınızın iptal olmama koşulu ancak anakartın bozulmasına bağlıdır. Anakart dışında parça değişiminde herhangi bir sorun yok.
Buyrun burdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Licensing FAQ

upload_2014-12-16_15-45-32.png

Benim yazımda da bahsettiğim gibi anakart değişiminde yasal olarak yeni Windows lisansı almanız gerekmektedir. Ama bu durum demek değildir ki siz anakart değiştirdiğinizde ürünün aktivasyonu başarısız olacaktır.

Son düzenleme:
@AhmetAksoy Yaklaşık 1.5 senede 4 adet Anakart değiştirdim, her değişim sonrası Wicrosoft'u arayarak mevcut Anahtarla etkinleştirdim.
Aramanıza gerek yoktu aramadan da etkinleştirebilirdiniz. Ben de anakart değişip etkinleştirdim.
Hatta benim laptop ürün anahtarıyla masaüstünde windows etkinleştirmişliğim var.
Bu demek değil ki yapılan her şey kuralına uygun. Adamlar uğraşmak istemiyorlar, bir de müşteri memnuniyeti diye bir şey var. Adamlar genelde büyük şirketlerle uğraşıyorlar.
Benim verdiğim bağlantı Microsoft'un kendi sitesinden alınmış, gayet açık belirmişler. Anakart değişimi yeni bilgisayar sınıfına giriyor. Ayrıca "system builder" olarak alınması gerekli. Yani bilgisayar ile oem işletim sistemi aynı anda alınmalı.
İngilizceniz yoksa detaylı tercüme edebilirim.

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. 0'dan kurulum yapıp ürün aktivasyon giricem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aramanıza gerek yoktu aramadan da etkinleştirebilirdiniz. Ben de anakart değişip etkinleştirdim.
Hatta benim laptop ürün anahtarıyla masaüstünde windows etkinleştirmişliğim var.
Bu demek değil ki yapılan her şey kuralına uygun. Adamlar uğraşmak istemiyorlar, bir de müşteri memnuniyeti diye bir şey var. Adamlar genelde büyük şirketlerle uğraşıyorlar.
Benim verdiğim bağlantı Microsoft'un kendi sitesinden alınmış, gayet açık belirmişler. Anakart değişimi yeni bilgisayar sınıfına giriyor. Ayrıca "system builder" olarak alınması gerekli. Yani bilgisayar ile oem işletim sistemi aynı anda alınmalı.
İngilizceniz yoksa detaylı tercüme edebilirim.
Aramadan nasıl olacaktı?

"Anakart degişse de mevcut Lisans Anahtarınızla etkinleştirebilirsiniz" demek için bize 40 demeden su getirttinuz. :D

Ha bu arada İngilizcem yok ama çeşitli yollardan Türkçeye çevirmek mümkün oluyor yani gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanmayı bazen iyi biliyorum. :)

Son düzenleme:
Aramaya gerek yok zaten aktivasyon başarılı oluyor. Zaten Windows 10 ile beraber lisanslama koşulları değişecek.
Kırk dereden su getirmedim, ilk yazımda açıkça belirttim. Yasal olarak doğru bir şey olmadığını, ama aktivasyon kısmında sorun yaşamayacağını daha ilk yazımda söyledim. Söylediklerim hep aynıydı.
Sadece ben kanıt ile bir şeyler sunarken, siz cevap verdiğiniz için uzadı.
Anlamadıysanız tekrar söyleyeyim.
Yasal olarak bir şey yapmak istiyorsanız, yazıda bahsedildiği üzere anakart değiştirilirse yeni bilgisayar ortaya çıkmış oluyor. "A new computer has been created".
Bilgisayar değiştiği için dolayısıyla parasını verip yeni oem lisansı almanız gerekiyor. Sadece oem lisansını almak da yetmiyor. Anakart ile windows'un da birlikte alınması gerekiyor. Böylece "system builder" sınıfına uymuş oluyor.
Microsoft da bu işin peşinden koşuyor mu? Hayır. Ama büyük şirketler takip altında olduğu bu yöntemi izlemesi gerekiyor.

"Kopyala Yapıştır" yaparak aktarmanız mümkündür. Ama temiz kurulum her zaman daha iyi olmuştur.
Pek mümkün olacağını sanmıyorum. Diskler arası işletim sistemi aktarımında işletim sistemi, bir bütün olarak, bir imaj olarak yeni diske atılmalı. Kopyala yapıştır ile en fazla işletim sistemi dosyalarını atarsınız, sistem açılmaz. Bu durumda yapılması gereken Acronis gibi bir yazılımla diski klonlamaktır, kurtarma bölümleri dahil olacak şekilde.

Ayrıca işletim sistemi Windows 8 ya da 8.1 değilse hiç uğraşmayın, sistem uyumsuz sürücülerden dolayı açılmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı