HDD'li laptopa işletim sistemi önerisi

Eğer laptopta 10 kurulu geldiyse 8.1 bile sıkıntı çıkaracaktır. Driver uyumluluğu olmayabilir. Windows'tan daha yeni bir donanım olduğunda sorunlar olabiliyor. Bırakın Windows 10 kalsın. Windows 10'un hafifletilmiş sürümlerini kullanabilirsiniz fakat gerek olacağını sanmıyorum.

Siz bu şekilde düşünüyorsanız bende size şöyle cevap vereyim Windows 8.1 de yakında XP gibi olacak desteği kesilince siz bu algıdasınız şu an.

Aslında algıda değil doğrusu bu bence tabii ki hemen tüm programlar tüm şeyler XP gibi desteği çekmeyecek kullanılmaz hale gelmeyecek ama kritik bir açık bulunursa ona karşı bir fix de yapılmayacak. Benim önemsediğim konu güvenlik sizinkini bilemem :).
Windows 10 için bile hala sistem açıkları var ve zaten engellenemez de bu mutlaka biri bulur bir açık ama bunlar zamanla fixlenir. Windows 8.1 de artık bu fixler olmayacak bulunan buglar açıklar zamanla onu kullanılmaz yapacak benim şahsi görüşüm Windows 8.1 destek kesildikten sonra Max 2-3 yıl kullanılmalı sonrası bence riskdir.

Son düzenleme:
Aslında algıda değil doğrusu bu bence tabii ki hemen tüm programlar tüm şeyler XP gibi desteği çekmeyecek kullanılmaz hale gelmeyecek ama kritik bir açık bulunursa ona karşı bir fix de yapılmayacak. Benim önemsediğim konu güvenlik sizinkini bilemem :).
Windows 10 için bile hala sistem açıkları var ve zaten engellenemez de bu mutlaka biri bulur bir açık ama bunlar zamanla fixlenir. Windows 8.1 de artık bu fixler olmayacak bulunan buglar açıklar zamanla onu kullanılmaz yapacak benim şahsi görüşüm Windows 8.1 destek kesildikten sonra Max 2-3 yıl kullanılmalı sonrası bence riskdir.

Tabii sizinki de bir görüş saygı duyarım benim için mühim olan hızlı olması kendimden biliyorum çünkü çok kötü bir şey :(

8.1 desteği varsa cihazın geçirebilirsin.
Cihazın linkini atabilir misin?

Direkt linux'a geçmek yerine dual boot gibi şeyler de deneyebilirsin.
Oyun oynayacağında Windows açarsın internet falan için Linux.

WineHQ her ne kadar Windows ile aynı performansı veremese de başarılı bir yazılım.

Oynadığın oyunları da yazsan fena olmaz :D
Farcry 3, Spiderman Web of shadows, Bully Call Of Duty Modern Warfare 2, Call of Duty Black Ops 1 ve 2 bu kadar
Windows 8.1 tercih edebilirsin ama ben Windows 10'da sıkıntı yaşamıyorum HDD ile.

Bende ama bazen kasmalar oluyor ve ben bundan çok rahatsızım başka işletim sistemine geçersem oyun oynayamam diye endişeleniyorum.

Son düzenleme:
Farcry 3, Spiderman Web of shadows, Bully Call Of Duty Modern Warfare 2, Call of Duty Black Ops 1 ve 2 bu kadar

Bende ama bazen kasmalar oluyor ve ben bundan çok rahatsızım başka işletim sistemine geçersem oyun oynayamam diye endişeleniyorum.
Windows 8.1 desteği varsa sisteminin sıkıntı yaşamazsın çünkü oyunlarının hepsi eski ki bildiğim 8.1'de çalışmayan oyun yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı