Çözüldü HDMI 2.1 kablo 1.4 girişe takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YusufGüneş

Zeptopat
Daha fazla  
PS5 almak istiyorum içinden 2.1 HDMI kablosu çıkıyormuş, alacağım monitör 1.4 HDMI girişine sahip, 2.1 kablo 1.4 girişe takılır mı bir sorun vs. olur mu? 120 FPS almak istiyorum 2K monitörde.

Çözüm
1.4 portu olan bir monitöre 2.1 HDMI kablo takınca bu kablo 1.4 gibi mi çalışıyor, 2.1 gibi mi? 1.4 gibi çalışıyorsa 2.1 kablonun hiçbir ek özelliği kalmıyor. Ve o tablo da doğruysa başka monitör bakmam lazım. :(
Örnek kullanım senaryoları:
  • Senaryo 1
    • Alıcı: HDMI 2.1
    • Kablo: HDMI 1.4
    • Verici: HDMI 2.1
    • Sonuç: Kısa mesafeli kullanımlarda (1 metreyi geçmeyen) HDMI 2.1 bant genişliği kullanılabilir olabilir ama uzun mesafelerde bant genişliği HDMI 1.4'ü GEÇEMEZ.
  • Senaryo 2
    • Alıcı: HDMI 1.4
    • Kablo: HDMI 2.1
    • Sonuç: Alıcı cihaz HDMI 1.4 bant genişliğine sahip olduğu için kablo ve verici sahip olduğu bant genişliğini tam olarak kullanamaz. Kısaca sistem HDMI 1.4 hızını GEÇEMEZ.
  • Senaryo 3
    • Kablo: HDMI 2.1
    • Verici: HDMI 1.4
    • Sonuç: Verici cihaz HDMI 1.4 bant genişliğine sahip olduğu için kablo ve alıcı sahip olduğu bant genişliğini tam olarak kullanamaz. Kısaca sistem HDMI 1.4 hızını GEÇEMEZ.
  • Senaryo 4
    • Kablo: HDMI 2.0
    • Sonuç: HDMI 2.0 kablolar HDMI 2.1 kablolar ile aynı gereksinimlere sahip olduğu için hali hazırda HDMI 2.1 desteğine sahiptirler. Sistem başarılı olarak her metrajda HDMI 2.1 bant genişliğinde çalışır.
Tablo soruna gelecek olursak, arkadaşın paylaştığı tablo hatalı. Benim yukarıda bahsettiğim destek durumu geçerli.

1621029272280.png
Kablo girişleri uyumlu takılır. HDMI 1.4 ile 1440P için 144 Hz alamayabilirsiniz. Port versiyonu da önemli.

@SypeR hocamın dediği gibi denemek gerekiyor. Kesin bir şey söylemek zor. Sonuçta çalışır.

PS5 almak istiyorum içinden 2.1 HDMI kablosu çıkıyormuş, alacağım monitör 1.4 HDMI girişine sahip, 2.1 kablo 1.4 girişe takılır mı bir sorun vs. olur mu? 120 FPS almak istiyorum 2K monitörde.

HDMI kablolarının herhangi bir versiyonu yoktur, HDMI girişlerinin bir versiyonu vardır. HDMI kabloların farkları farklı bant genişliğine sahip olmasıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI kablosu iki yönlü uyumluluk içeriyor. Takılır ve çalışır. Ancak bant genişliği düşük versiyona göre sınırlı kalır. Yani HDMI 1.4 ne hız sağlarsa ona göre çıkar. 1.4 sürümü de sizin istediğiniz hızı veremez. 1080p 120 Hz olur ama büyük ihtimalle 1440p 120 Hz ile çalışmaz. Çalışsa bile renk derinliği biraz düşük olur. En az 2.0 lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı