Çözüldü i3-1200F RX6600 sisteme macOS kurulumu nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Selamlar günaydın. Apple telefon aldığım için macOS ile ekosistemi merak ediyorum fakat nasıl kuracağımı bilmiyorum. i3 12100F ve RX6600 var. Konu hakkında hiçbir bilgim yok zahmet olmazsa biraz daha ayrıntılı bilgi isteyeceğim. @claus hocam siz de bir bakabilirseniz çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dene ama Tahoe biraz sorunlu. Onun için diğer sürümü önerdim.
Ayrıca goot argsa agdpmod=pikera ekleyin.
Kurabilirsiniz.

Kurabilirsiniz.
26 sürümünü kuracaktım aslında. OpCore Simplify ile efi oluşturdum parçalarım uyumlu gözküyor 26 ile. Efiyi düzenliyorum şuan black screen hatası aldım. Konu hakkında pek bilgi sahibi değildim, konu açılana kadar 3 saat geçtiği için biraz bilgi edindim.
  • CFG Lock = Disabled (Bu ayar kesinlikle devre dışı kalmalıdır, eğer BIOS'ta bu ayara sahip değilseniz Kernel/Quirks kısmına gelip AppleXcpmCfgLock ayarını "Enabled" konumunda olduğunu doğrulayın)

hocam bu alıntınızda benim biosum da yok fakat .plist dosyasında buldum böyle bir ayar değiştireyim mi?
1764490148518.png

Dene ama Tahoe biraz sorunlu. Onun için diğer sürümü önerdim.
Ayrıca goot argsa agdpmod=pikera ekleyin.
Yaptım, şuan disk izlenecesindeyim. Deneme amaçlı ilk hddye kuracağım. Efiyi olustururken hdd için kexts ekledim. Ekte verdiğim ekrandayım bundan sonrasını bilmiyorum hocam. Hangi dosya biçimini seçmeliyim?
image.jpg

Tamamdır, hallettim. Yükleme ekranındayım yaklaşık 3 saat yazıyor değişmiyorda sayı. Bekleyip göreceğiz gelişme olunca yazarım teşekkürler rehberiniz için😊

@claus Selam merhabalar tekrardan. 1-2 gündür kendi başıma araştırıp uğraştım sizleri sık boğaz etmemek için. Dediğiniz gibi Tahoe sürümü sıkıntılı sanırım. Sizin imajınızla beraber kurduğumda kurulumda 6 saat bekleme süresi aldım, kurulum günlüklerinde de ilerleme yoktu. Başka forumundan raw imajı indirdim onda da "loading FileSet KC" çıktısında kalıyor ekran. Biraz araştırdım imajın içinde System/Installatıon kısmındakı eksık veya bozuk dosya yuzunden boot edemiyor. Şuanlık Tahoe serüvenini kapattım Sequoia ile yoluma devam ettim ve başarıyla kurdum. 1-2 saat kullanım sonrası yeniden başlattım ve boot ettiğimde yazıların akması bitince ekran gidiyor, bilgisayar açık, monitör kendini stand by moduna alıyor. Ne oldu ne etti anlamadım nedir bunun sebebi?

Onuda hallettim😀 son bir konuma çözüm bulamadım. Sequoia üzerinden Tahoe ye yükseltmek istiyorum. Yazılım güncelleme bölümünden yaptım, yeniden başlatildiginda ekteki hatayı veriyor.
image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@claus Selam merhabalar tekrardan. 1-2 gündür kendi başıma araştırıp uğraştım sizleri sık boğaz etmemek için. Dediğiniz gibi Tahoe sürümü sıkıntılı sanırım. Sizin imajınızla beraber kurduğumda kurulumda 6 saat bekleme süresi aldım, kurulum günlüklerinde de ilerleme yoktu.
6 saatten uzunda sürebilir. Online indiriyor ve ethernet için kext dosyasını kullanıyor ve internetin çok hızlı olsa bile maalesef cidden çok yavaş indiriyor. 7-8 saat sürdüğü oluyor :D
Günlükte ilerlemesi sorun değil.
Onuda hallettim😀 son bir konuma çözüm bulamadım. Sequoia üzerinden Tahoe ye yükseltmek istiyorum. Yazılım güncelleme bölümünden yaptım, yeniden başlatildiginda ekteki hatayı veriyor.Eki Görüntüle 2614689
Bir süre daha bekleyin bence. Kısa bir süre sonra iyice oturacak Tahoe sürümü. Bir çok kullanıcı hata almaya devam ediyor şu anda.

6 saatten uzunda sürebilir. Online indiriyor ve ethernet için kext dosyasını kullanıyor ve internetin çok hızlı olsa bile maalesef cidden çok yavaş indiriyor. 7-8 saat sürdüğü oluyor :D
Günlükte ilerlemesi sorun değil.

Bir süre daha bekleyin bence. Kısa bir süre sonra iyice oturacak Tahoe sürümü. Bir çok kullanıcı hata almaya devam ediyor şu anda.
Tamamdır teşekkür ederim yardımlarınız için. Tecrübe edinmek adına yine denemeler yapacağım eskisi gibi bilgisayar başında değilim yeni tecrübeler kazanmak oldukça tatmin etti beni. Burada da paylaşırım arkadaşlara yardımımız dokunur. Hayırlı akşamlar sağlıcakla :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı