HDMI yenileme hızı nasıl sıfırlanır?

fatihakkoyun059

Femtopat
Daha fazla  
Monitör olmadığı için Regal adlı bir TV kullanıyorum. Ekran yansıtmak için ise HDMI kardeşim ekran yenileme oranını 24 Hz yapmış ve ekranda aralık dışında diyor. Normal VGA ile bağlanınca ekran geliyor ama HDMI'ya alınca tekrar aralık dışında diyor. Hz'yi nasıl eski haline getireceğim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, edebileceksiniz. Ayarlar > ekran sekmesine girdiğinizde aşağıdaki gibi (1 ve 2 yazan) iki ayrı ekran görmeniz gerekiyor.

Eki Görüntüle 1187647

Evet efendim gordum yaptim ama ayni hatayi verdi ve benim ekran karti VGA girirsi sikintili bende TV'ye hem HDMI hem de VGA bagladim PC bunu 2 tane monitör varmis gibi algiladi bende ayarlardan ekrani yinele deyip sözde 1.2. ekrani birlestirdim ve şu an calisti peki eskisi gibi çalışır mı bir sıkınti yaratirmi bu yaptığım.

1.2. ekrani birlestirdim
Yinele olarak kullanmayın. Uzat seçeneğini seçtikten sonra ayarlar üzerinden veya ekran kartının kontrol panelinden HDMI ile bağlı olan TV kısmının Hz ayarını değiştirin. 1 ve 2'den hangisinin HDMI hangisinin VGA üzerinden bağlı olan olduğunu anlamak için Algıla özelliğini kullanabilirsiniz. 1 olarak tanımlanan ekranda 1, 2 olarak tanımlanan ekranda 2 yazar.

1634104025357.png

Dediğini yapacağım fakat PC de cift görüntü çıkışı yok VGA HDMI dönüştürücü ile bağlıyorum. Yanı çıkart tak la ilerliyorum mecbur. Yazılımsal veya bu yapılan ayarları kaydettiği bir uzantı yok mudur onu sıfırlasak.

BIOS'tan olduğunu düşünmüyorum çünkü BIOS ekranında görüntü var HDMI'dayken Windows'a gelince görüntü gidiyor ve uygun olmayan mod yazısı geliyor TV'ye.

Ben hem VGA hem de HDMI bağladım TV'ye PC onu 2 monitör olarak algıladı bende ekran çözünürlüğünden birden çok ekran kısmına gelerek ekranı yinele deyip 2'sini de birleştirdim.

Yinele olarak kullanmayın. Uzat seçeneğini seçtikten sonra ayarlar üzerinden veya ekran kartının kontrol panelinden HDMI ile bağlı olan TV kısmının Hz ayarını değiştirin. 1 ve 2'den hangisinin HDMI hangisinin VGA üzerinden bağlı olan olduğunu anlamak için algıla özelliğini kullanabilirsiniz. 1 olarak tanımlanan ekranda 1, 2 olarak tanımlanan ekranda 2 yazar.

Eki Görüntüle 1188073

Kullandığım sistem Windows 7 daha detayli bilgi verebilme şansin var mı ustam. Bu arada algila secenegine bastigim zaman ekranin ortasinda 1/2 rakami cikiyor

Masaüstünde sağ tıklayın ve "Ekran çözünürlüğü" seçeneğini seçin. Gelen ekranda "Gelişmiş ayarlar" tuşuna basın.

Eki Görüntüle 1188183

Gelen ekrandan "Monitör" sekmesine tıklayın ve açılan listeden çalışan bir aralığa sahip yenileme hızını seçin.

Eki Görüntüle 1188184
Görsel kaynağı: Yenileme Hızı Nasıl Değiştirilir (Windows 10, 8, 7, Vista, XP) – Blog
Algıladı 1. ekran tv 2. ekran ise generic pp olmayan monitor olarak tanımladı ben tv nin hertz ini 59 yaptım ama pc den vga yucikartip hdmi ile baglanmak istedigim zaman yine aralikdisisinda hatasi aliyorum
Masaüstünde sağ tıklayın ve "Ekran çözünürlüğü" seçeneğini seçin. Gelen ekranda "Gelişmiş ayarlar" tuşuna basın.

Eki Görüntüle 1188183

Gelen ekrandan "Monitör" sekmesine tıklayın ve açılan listeden çalışan bir aralığa sahip yenileme hızını seçin.

Eki Görüntüle 1188184
Görsel kaynağı: Yenileme Hızı Nasıl Değiştirilir (Windows 10, 8, 7, Vista, XP) – Blog
Algıladı 1. ekran tv 2. ekran ise generic pp olmayan monitor olarak tanımladı ben tv nin hertz ini 59 yaptım ama pc den vga yucikartip hdmi ile baglanmak istedigim zaman yine aralikdisisinda hatasi aliyorum

Dosya Ekleri

• IMG_20211013_155532.jpg
    IMG_20211013_155532.jpg
    156,7 KB · Görüntüleme: 37
Sorununuz frekans değil çözünürlük gördüğüm kadarıyla. 1776x1000 nasıl bir çözünürlüktür? 1366x768 veya 1920x1080 yapıp tekrar deneyin.

Sorununuz frekans değil çözünürlük gördüğüm kadarıyla. 1776x1000 nasıl bir çözünürlüktür? 1366x768 veya 1920x1080 yapıp tekrar deneyin.

Efendim yaptim yine ayni hatayi verdi VGA da calisan sistem HDMI da calismamakta israr ediyor.
2 sininde 60Hz ama olmuyor bir türlü acaba sıfırlama var mı?

Sorununuz frekans değil çözünürlük gördüğüm kadarıyla. 1776x1000 nasıl bir çözünürlüktür? 1366x768 veya 1920x1080 yapıp tekrarden.

Bu olayin muhtemelen TV ile alakası yoktur ekran kartı veya kasadan olur değil mi bir de bu sefer baska binsorun cıkti ekran yinele deyince ekran kuculuyor normalde yanda kucuk siyah bosluk varken onun 2 katı yukarıya geldi ve ekran TV'nin yarisi kadar oldu ben napacami bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bilgisayarı kapatın. Açma düğmesine basın. Anakart logo ekranında gösterilen tuşlardan eğer F8'e atanmış bir özellik yoksa F8 tuşuna ardı ardına basın. Gelen menüden Güvenli modu seçin ve devam edin. Windows açıldığında HDMI üzerinden görüntü 640x480 olmak üzere görüntü alabilmeniz gerekli. Onu TV'nin gerçek çözünürlüğü ne ise (1366x768 veya 1920x1080) çıkartıp, kaydedin. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Sorununuz çözülmüş olmalı.

Eğer yine olmazsa belki uzaktan bağlantı ile düzeltilebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı