Rehber Hearts Of Iron 4 - Komünist Çin Rehberi

Nailed It

Kilopat
Katılım
19 Kasım 2016
Mesajlar
1.709
Çözümler
17
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
@Gwein Arkadaşımızın İran rehberinden etkilendiğim için ben de bizzat kendimin en iyi oynadığı Ülke (teknik olarak ülke değil aslında, tarihsel açıdan bakarsak bir gerilla topluluğu Japonya savaşı sırasında yaptıklarından dolayı halk tarafından kahraman ilan ediliyor ve daha sonrasında ülke yönetiminin başına geçiyor) olan Komünist Çin rehberini yapma kararı aldım. Bu benim hazırladığım ilk rehber, eğer gereksiz detaya girdiğimi düşündüğünüz bir yer olursa bildirin, konuyu düzenleyeyim. Oyunda toplam 238 saatim mevcut ve bunun ortalama 200 saati Komünist Çin oynayarak geçti.

Önemli not: Bu rehber Hearts Of Iron 4 - Road To 56 modu için hazırlanmıştır, Waking The Tiger ve Together For Victory DLC'si gerektirir.

Öncelikle nedir bu Komünist Çin? Komünist Çin tarihte aslında bir şehri bile olmayan, dağda yaşayan gerilla bir kesimden ibarettir. Japonya savaşında aslında ölsünler diye ön saflara gönderilen bu gerilla kesim başarılarından ötürü halk tarafından kahraman ilan edildi. Oyunda bunun etkileri rahatlıkla görülebilmekte. İnanılmaz debuff'lar ile başlayan ülke ortalama 41-42 yılında insanüstü bir süper güce dönüşmekte. O zaman rehberimize başlayalım.

Başlangıç; Sivil veya Askeri fabrika basabilecek güçte değilsiniz, bu nedenle altyapı fullemek her zaman için daha etkili olacaktır. Başlangıçta yalnızca silah basın. Gerekirse 100 fabrika silah basın, insanüstü bir kara gücüyüz biz. Birlik sayınızı 24'e tamamlayana kadar silahta eksiye de düşseniz, acemi de olsa 21 adet birlik basın. Araştırma olarak kesinlikle mühendislik veya sanayi gidemezsiniz, çılgın bir debuff mevcut bu nedenle silahlanmaya gideceksiniz. Silah araştırmaları ile başlayıp temel 2 güçlendirme araştırmalarını yaptıktan sonra Mass Assault Doctrine ile devam edebilirsiniz.

Odak Ağacı; Sene 1940 olana kadar ve Japonya ana karadan atılana kadar odak ağacının sağ tarafını unutun. Öyle bir ağaç yok gibi davranın.

Başlangıç olarak Recovering The Long March odağı ile başlayacağız, ülke oyun başında politik puan olarak devamlı ekside gitmekte, buradan alacağımız buff'lar sayesinde politik puan kazanmaya başlayacağız. Recovering The Long March bittikten hemen sonra Anti Japanase Aim ve Organize West Expedition odaklarına gidip Ma Clique'i işgal ediyoruz.

Burası çok önemli !! - 1 Kasım 1936'dan önce Grand Northwest Union Proposal odağını gitmek zorundayız. Aksi taktirde asla bir millet olamayız ve gerilla olarak kalırız.

Eventler Hakkında; Ma Clique savaşı esnasında barış teklif edilecektir, kabul etmiyoruz. Zamana karşı yarışıyoruz, Çin - Japon savaşı başlamadan önce etki alanımızı olabildiğince genişletmek gerek. Gelen silahlar ile de asıl amacımıza temel hazırlıyoruz. Çin ile alakalı gelen her türlü event reddedilmeli, Çin'e yapılabilecek bütün itlikleri yapın, Zhang Xueliang'ı kurtarın, Fraksiyonlarına katılmayın, savaşlarına dahil olmayın, gelen tüm teklifleri reddedin. Sovyet boyunduruğunu kesinlikle kabul etmeyin. Kesinlikle ama kesinlikle Zhang Xueliang'ı ülkenin başına getirmeyin. Event geldiği zaman 4 seçenek çıkacak, en alttaki seçenek yani %10 kabul eder %90 reddeder seçeneği her zaman seçtiğim en güvenli yoldur. Biz Mao Zedong'u istiyoruz, her aileye 3 çocuk zorunlu kılmak istiyoruz :)

Buraya kadar tamamız, şimdi geldi bu ülkeyi oynaması zor yapan kısma. Fabrikamız yok, silahlarımız kısıtlı, bir şekilde asker üretmemiz lazım. Japonya'ya "Justify" atıyoruz, savaşa bu şekilde dahil oluyoruz, Çin savaşına dahil olmak yerine kendi ayrı savaşımızı açıyoruz. Bunun sebebini biraz sonra anlatacağım.

Savaşta kesinlikle itmeye çalışmayın, yalnızca cephe tutun çünkü ürettiğiniz birlikler 8 Width birlikler, isteğe bağlı 10 width yapabilirsiniz fakat silah yetiştirmek zordur. Şimdi ufak bir hile zamanı. Sovyet - Türkiye - Irak ve İran ile ilişkileri geliştiriyoruz, sadece cephe tutan askerlerimiz zaten belli bir süre idare edebilir. İlişkiler yeteri kadar geliştikten sonra eğitime verebildiğimiz kadar çok asker veriyoruz amacımız silah açığı yaratmak. Oyunu durdurup 4 ülkeden de silah yardımı talep ediyoruz, yardımları aldıktan sonra eğitimdeki birlikleri kaldırıyoruz. Artık ordumuz silahlı bir ordu, ufak tefek mikrolar ile Manchuria'yı işgal edip Japonya'yı Beijing'den attıktan sonra tekrar cephe tutmaya başlıyoruz. Odak ağacımızda sol taraftan devam ediyorduk, Infiltration odağına gidiyoruz. Bu odak bize seçimlerden Çin'i silahlandırmamızı ve bir iç savaş çıkarmamızı sağlıyor. 500 silah karşılığında Beijing taraflarını silahlandırıyoruz, tek bir yer yeterli oldu bana bu güne kadar. Sonrasında Mengkukuo (veya Manchukou) işgaline başlıyoruz. Oyun başlarında dilencilik bizim için her şey. Devamlı olarak eğitime birlik koyup silah dilenip sonra eğitimdeki birlikleri sileceğiz. Son işgal tamamlandıktan sonra ortalama 35 ila 40 arası Division hediye geliyor :) Peki şimdi ne yapıyoruz?


Hainlik Kısmı: Çin ile birlikte Japonya'yı anakaradan def ettik artık sıra hainlik yapmakta. Çin ordusunun %90 kadarını Kore sınırına taşıyacaktır, sadece cüzi bir miktarda askeri liman vs. gibi yerleri tutması için bırakacaktır. Birlikte Japonya'yı Kore'den de attıktan sonra Japonya'nın hem size hem Çin'e Whitepeace gönderdiğini göreceksiniz. Reddedin, Japonya ile sadece 1 defa savaşa girme şansınız var, barış yapıp 2. bir defa savaş açmaya çalıştığınızda Axis'i karşınıza alırsınız, erken oyunda böyle bir şey istemiyoruz. Japonya ile Çin White Peace imzaladı. İşte tam bu esnada iç savaşı başlatıyoruz.

Çok önemli not: Japonya'nın Çin anakarasında olmadığından emin olun yoksa Whitepeace imzalamazlar.

Çin birliklerinin %90'ı Kore'de demiştik, iç savaş başlattığınız zaman direkt olarak Çin ile savaşa giriyorsunuz. Yapacağınız şey çok basit, Beijing'den hızlı bir pocket atıp Çin ordusunu Kore'ye hapsettikten sonra elinizi kolunuzu sallayarak Çin'i işgal ediyorsunuz, birlikleri öldürmediğiniz için inanılmaz bir ekipman akışı sağlanıyor.

Çin ile işimiz bitti, Japonya savaşımız devam ediyor. Limanları ve kıyıları tutacak kadar asker bıraktıktan sonra Tibet ve Sincan'a dönüyoruz, Odak ağacımız sayesinde oraları da işgal ediyoruz.

Hedef Japonya !!

Transport Plane ve Fighter üreteceğiz bir miktar. Kore'de Japonya'ya en yakın yere hava limanı inşa ediyoruz, üretebildiğimiz kadar paraşütçü üretiyoruz 1 Width olması yeterli (daha çok üretebilmek için). Paraşütçülerin atlaması için anlık hava üstünlüğü yeterli oluyor, uçak sayısında Japonya'yı geçmek zorunda değilsiniz. İlk başta tabiri caiz ise maymun saldırıları yapacaksınız. Alakasız alakasız yerlere paraşütçü hazırlayın (her zaman hazırda limanlara atlamayı bekleyen paraşütçüleriniz olsun). Rastgele yerlere paraşütçülerinizi atın, bir çoğu daha düşemeden ölecektir, bir çoğu da düştükten sonra hızlıca yok edilecektir. Buradaki asıl amaç yapay zekanın kafasını karıştırıp panik haline sokmak. Limanlardaki askerlerini sanki ana karasını işgal ediyoruz süsü vererek limanlardan çekmesini sağlamak. Limanlarından asker kalmadığını düşündüğünüz anda salın gitsin paraşütçülerinizi. 1 Tane limana inmeniz yeterli, sonrasında ana ordunuzu getiriyorsunuz ve ta daa, Japonya artık kuklanız. Evet kukla. Sakın topraklarınıza katmak gibi bir hata yapmayın, donanma ve uçaklarına ihtiyacınız var. Savaş bitti, muhtemelen bütün bunlar yaşanırken Sovyet - Alman savaşı çoktan başladı ve belki de Almanya nehir önlerine kadar geldi.

Japonya savaşı bittikten sonra artık kimseden silah dilenmeye gerek yok, sadece asker basın. Ellerine taş verin sopa verin onlar bir şekilde düşmanı parçalamayı başarıyor.

Savaş bitti, debufflar devam ediyor?

Seçimler kısmına giriyoruz, başkent seçme seçeneğine tıklıyoruz. Genellikle Beijing'i başkent olarak tercih ediyorum. Başkentimizi de seçtikten sonra artık bir Gerilla kesim değil, Çin'in gerçek hakimiyiz. Odak ağacımızın sağ tarafı kullanılabilir halde, afiyet olsun efendim. Odak ağacımızda daha yetenekli personeller edinmemizi sağlayan odağa gidip hızlı bir biçimde sanayileşme yoluna gidiyoruz.
Not: Yetenekli personeller odağı uzun vadeli bir odaktır, ortalama ayda 1 veya 2 defa değişken bir şekilde "Lack Skilled Personnel" debuff'ını kademe kademe kaldırır.

Ne yapacağınıza siz karar verin.

Sovyetler Birliği'ne ihanet edip arkasından bıçaklayabilir veya destek vererek Almanlara karşı savaşabilirsiniz. Her iki durumda da hikayenin sonunda zaten Sovyetler birliğini de yiyoruz.

Almanya ve Rusya kuklalarımızı da aldıktan sonra gayri-resmi olarak dünyanın hakimi sizsiniz. Kuklalarınızın karnını doyurun, onlara iyi bakın, besleyin büyütün. Hepsi sizin için sanayisini ve ordusunu geliştirecek, en sonunda entegre ettiğinizde ise (Kendi şahsi rekorumdur) 2 milyar manpower bile görebilirsiniz.

Doymadınız mı?

Buraya kadar anlattım, buradan sonra hâla doymadıysanız eğer bundan sonra yapacaklarınız tamamen hayal gücünüze kalmış. Çünkü askere alım yasanız varile koy gönder olmamasına rağmen siz insanları değil varile koyup göndermek, tankerler ile gönderiyorsunuz.


Komünist Çin kısa özet; Asla 43-44 yıllarına kadar hava veya denizde söz hakkınız olamaz, tank teknolojisini aklınızdan bile geçirmeyin. Siz kara gücüsünüz, düşmanlarınıza kurşun değil piyade sıkıyorsunuz. Çoğu zaman birliklerimin içine top bile koymam üretimi maliyetli olduğundan dolayı (silah çok hızlı erir), sadece destek topçusu koyarım.


Ufak tüyolar; Neredeyse tüm komutanlarınız "Infantry Expert" trait'ine sahip olabiliyor, alın.
Yanlış bilmiyorsam 2 adet Infantry Expert advisor'ı olan tek ülkedir kendisi, ikisini de alın.
Division Attrition düşüren advisor alın.
Mass Assault Doctrine'de her zaman supply düşüren ve tüketim azaltan taraftan ilerleyin.
Road To 56 için S.R.D. araştırmalarında çok güzel Division Recovery Rate ve Organizasyon veren araştırmalar var, onları araştırın.
Aynı şekilde S.R.D. araştırmalarında supply ve attrition araştırmaları var, kesinlikle araştırmanız tavsiyemdir.
Mao Zedong korkunç bir Mareşal, Lin Biao ise korkunç bir komutana dönüşüyor kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.


Eksik ya da fazla gördüğünüz şeyler için lütfen beni uyarın, ben de konuyu ona göre düzenleyeyim.
Okuduğunuz için teşekkürler, deneyecek olan herkese şimdiden iyi eğlenceler.
Piyadeniz Bol Olsun
:)
 
Son düzenleme:
Moderatör arkadaşlardan konuyu rehber olarak güncellemesini rica edebilir miyim acaba.
 
@Gwein Arkadaşımızın İran rehberinden etkilendiğim için ben de bizzat kendimin en iyi oynadığı Ülke (teknik olarak ülke değil aslında, tarihsel açıdan bakarsak bir gerilla topluluğu Japonya savaşı sırasında yaptıklarından dolayı halk tarafından kahraman ilan ediliyor ve daha sonrasında ülke yönetiminin başına geçiyor) olan Komünist Çin rehberini yapma kararı aldım. Bu benim hazırladığım ilk rehber, eğer gereksiz detaya girdiğimi düşündüğünüz bir yer olursa bildirin, konuyu düzenleyeyim. Oyunda toplam 238 saatim mevcut ve bunun ortalama 200 saati Komünist Çin oynayarak geçti.

Önemli not: Bu rehber Hearts Of Iron 4 - Road To 56 modu için hazırlanmıştır, Waking The Tiger ve Together For Victory DLC'si gerektirir.

Öncelikle nedir bu Komünist Çin? Komünist Çin tarihte aslında bir şehri bile olmayan, dağda yaşayan gerilla bir kesimden ibarettir. Japonya savaşında aslında ölsünler diye ön saflara gönderilen bu gerilla kesim başarılarından ötürü halk tarafından kahraman ilan edildi. Oyunda bunun etkileri rahatlıkla görülebilmekte. İnanılmaz debuff'lar ile başlayan ülke ortalama 41-42 yılında insanüstü bir süper güce dönüşmekte. O zaman rehberimize başlayalım.

Başlangıç; Sivil veya Askeri fabrika basabilecek güçte değilsiniz, bu nedenle altyapı fullemek her zaman için daha etkili olacaktır. Başlangıçta yalnızca silah basın. Gerekirse 100 fabrika silah basın, insanüstü bir kara gücüyüz biz. Birlik sayınızı 24'e tamamlayana kadar silahta eksiye de düşseniz, acemi de olsa 21 adet birlik basın. Araştırma olarak kesinlikle mühendislik veya sanayi gidemezsiniz, çılgın bir debuff mevcut bu nedenle silahlanmaya gideceksiniz. Silah araştırmaları ile başlayıp temel 2 güçlendirme araştırmalarını yaptıktan sonra Mass Assault Doctrine ile devam edebilirsiniz.

Odak Ağacı; Sene 1940 olana kadar ve Japonya ana karadan atılana kadar odak ağacının sağ tarafını unutun. Öyle bir ağaç yok gibi davranın.

Başlangıç olarak Recovering The Long March odağı ile başlayacağız, ülke oyun başında politik puan olarak devamlı ekside gitmekte, buradan alacağımız buff'lar sayesinde politik puan kazanmaya başlayacağız. Recovering The Long March bittikten hemen sonra Anti Japanase Aim ve Organize West Expedition odaklarına gidip Ma Clique'i işgal ediyoruz.

Burası çok önemli !! - 1 Kasım 1936'dan önce Grand Northwest Union Proposal odağını gitmek zorundayız. Aksi taktirde asla bir millet olamayız ve gerilla olarak kalırız.

Eventler Hakkında; Ma Clique savaşı esnasında barış teklif edilecektir, kabul etmiyoruz. Zamana karşı yarışıyoruz, Çin - Japon savaşı başlamadan önce etki alanımızı olabildiğince genişletmek gerek. Gelen silahlar ile de asıl amacımıza temel hazırlıyoruz. Çin ile alakalı gelen her türlü event reddedilmeli, Çin'e yapılabilecek bütün itlikleri yapın, Zhang Xueliang'ı kurtarın, Fraksiyonlarına katılmayın, savaşlarına dahil olmayın, gelen tüm teklifleri reddedin. Sovyet boyunduruğunu kesinlikle kabul etmeyin. Kesinlikle ama kesinlikle Zhang Xueliang'ı ülkenin başına getirmeyin. Event geldiği zaman 4 seçenek çıkacak, en alttaki seçenek yani %10 kabul eder %90 reddeder seçeneği her zaman seçtiğim en güvenli yoldur. Biz Mao Zedong'u istiyoruz, her aileye 3 çocuk zorunlu kılmak istiyoruz :)

Buraya kadar tamamız, şimdi geldi bu ülkeyi oynaması zor yapan kısma. Fabrikamız yok, silahlarımız kısıtlı, bir şekilde asker üretmemiz lazım. Japonya'ya "Justify" atıyoruz, savaşa bu şekilde dahil oluyoruz, Çin savaşına dahil olmak yerine kendi ayrı savaşımızı açıyoruz. Bunun sebebini biraz sonra anlatacağım.

Savaşta kesinlikle itmeye çalışmayın, yalnızca cephe tutun çünkü ürettiğiniz birlikler 8 Width birlikler, isteğe bağlı 10 width yapabilirsiniz fakat silah yetiştirmek zordur. Şimdi ufak bir hile zamanı. Sovyet - Türkiye - Irak ve İran ile ilişkileri geliştiriyoruz, sadece cephe tutan askerlerimiz zaten belli bir süre idare edebilir. İlişkiler yeteri kadar geliştikten sonra eğitime verebildiğimiz kadar çok asker veriyoruz amacımız silah açığı yaratmak. Oyunu durdurup 4 ülkeden de silah yardımı talep ediyoruz, yardımları aldıktan sonra eğitimdeki birlikleri kaldırıyoruz. Artık ordumuz silahlı bir ordu, ufak tefek mikrolar ile Manchuria'yı işgal edip Japonya'yı Beijing'den attıktan sonra tekrar cephe tutmaya başlıyoruz. Odak ağacımızda sol taraftan devam ediyorduk, Infiltration odağına gidiyoruz. Bu odak bize seçimlerden Çin'i silahlandırmamızı ve bir iç savaş çıkarmamızı sağlıyor. 500 silah karşılığında Beijing taraflarını silahlandırıyoruz, tek bir yer yeterli oldu bana bu güne kadar. Sonrasında Mengkukuo (veya Manchukou) işgaline başlıyoruz. Oyun başlarında dilencilik bizim için her şey. Devamlı olarak eğitime birlik koyup silah dilenip sonra eğitimdeki birlikleri sileceğiz. Son işgal tamamlandıktan sonra ortalama 35 ila 40 arası Division hediye geliyor :) Peki şimdi ne yapıyoruz?


Hainlik Kısmı: Çin ile birlikte Japonya'yı anakaradan def ettik artık sıra hainlik yapmakta. Çin ordusunun %90 kadarını Kore sınırına taşıyacaktır, sadece cüzi bir miktarda askeri liman vs. gibi yerleri tutması için bırakacaktır. Birlikte Japonya'yı Kore'den de attıktan sonra Japonya'nın hem size hem Çin'e Whitepeace gönderdiğini göreceksiniz. Reddedin, Japonya ile sadece 1 defa savaşa girme şansınız var, barış yapıp 2. bir defa savaş açmaya çalıştığınızda Axis'i karşınıza alırsınız, erken oyunda böyle bir şey istemiyoruz. Japonya ile Çin White Peace imzaladı. İşte tam bu esnada iç savaşı başlatıyoruz.

Çok önemli not: Japonya'nın Çin anakarasında olmadığından emin olun yoksa Whitepeace imzalamazlar.

Çin birliklerinin %90'ı Kore'de demiştik, iç savaş başlattığınız zaman direkt olarak Çin ile savaşa giriyorsunuz. Yapacağınız şey çok basit, Beijing'den hızlı bir pocket atıp Çin ordusunu Kore'ye hapsettikten sonra elinizi kolunuzu sallayarak Çin'i işgal ediyorsunuz, birlikleri öldürmediğiniz için inanılmaz bir ekipman akışı sağlanıyor.

Çin ile işimiz bitti, Japonya savaşımız devam ediyor. Limanları ve kıyıları tutacak kadar asker bıraktıktan sonra Tibet ve Sincan'a dönüyoruz, Odak ağacımız sayesinde oraları da işgal ediyoruz.

Hedef Japonya !!

Transport Plane ve Fighter üreteceğiz bir miktar. Kore'de Japonya'ya en yakın yere hava limanı inşa ediyoruz, üretebildiğimiz kadar paraşütçü üretiyoruz 1 Width olması yeterli (daha çok üretebilmek için). Paraşütçülerin atlaması için anlık hava üstünlüğü yeterli oluyor, uçak sayısında Japonya'yı geçmek zorunda değilsiniz. İlk başta tabiri caiz ise maymun saldırıları yapacaksınız. Alakasız alakasız yerlere paraşütçü hazırlayın (her zaman hazırda limanlara atlamayı bekleyen paraşütçüleriniz olsun). Rastgele yerlere paraşütçülerinizi atın, bir çoğu daha düşemeden ölecektir, bir çoğu da düştükten sonra hızlıca yok edilecektir. Buradaki asıl amaç yapay zekanın kafasını karıştırıp panik haline sokmak. Limanlardaki askerlerini sanki ana karasını işgal ediyoruz süsü vererek limanlardan çekmesini sağlamak. Limanlarından asker kalmadığını düşündüğünüz anda salın gitsin paraşütçülerinizi. 1 Tane limana inmeniz yeterli, sonrasında ana ordunuzu getiriyorsunuz ve ta daa, Japonya artık kuklanız. Evet kukla. Sakın topraklarınıza katmak gibi bir hata yapmayın, donanma ve uçaklarına ihtiyacınız var. Savaş bitti, muhtemelen bütün bunlar yaşanırken Sovyet - Alman savaşı çoktan başladı ve belki de Almanya nehir önlerine kadar geldi.

Japonya savaşı bittikten sonra artık kimseden silah dilenmeye gerek yok, sadece asker basın. Ellerine taş verin sopa verin onlar bir şekilde düşmanı parçalamayı başarıyor.

Savaş bitti, debufflar devam ediyor?

Seçimler kısmına giriyoruz, başkent seçme seçeneğine tıklıyoruz. Genellikle Beijing'i başkent olarak tercih ediyorum. Başkentimizi de seçtikten sonra artık bir Gerilla kesim değil, Çin'in gerçek hakimiyiz. Odak ağacımızın sağ tarafı kullanılabilir halde, afiyet olsun efendim. Odak ağacımızda daha yetenekli personeller edinmemizi sağlayan odağa gidip hızlı bir biçimde sanayileşme yoluna gidiyoruz.
Not: Yetenekli personeller odağı uzun vadeli bir odaktır, ortalama ayda 1 veya 2 defa değişken bir şekilde "Lack Skilled Personnel" debuff'ını kademe kademe kaldırır.

Ne yapacağınıza siz karar verin.

Sovyetler Birliği'ne ihanet edip arkasından bıçaklayabilir veya destek vererek Almanlara karşı savaşabilirsiniz. Her iki durumda da hikayenin sonunda zaten Sovyetler birliğini de yiyoruz.

Almanya ve Rusya kuklalarımızı da aldıktan sonra gayri-resmi olarak dünyanın hakimi sizsiniz. Kuklalarınızın karnını doyurun, onlara iyi bakın, besleyin büyütün. Hepsi sizin için sanayisini ve ordusunu geliştirecek, en sonunda entegre ettiğinizde ise (Kendi şahsi rekorumdur) 2 milyar manpower bile görebilirsiniz.

Doymadınız mı?

Buraya kadar anlattım, buradan sonra hâla doymadıysanız eğer bundan sonra yapacaklarınız tamamen hayal gücünüze kalmış. Çünkü askere alım yasanız varile koy gönder olmamasına rağmen siz insanları değil varile koyup göndermek, tankerler ile gönderiyorsunuz.


Komünist Çin kısa özet; Asla 43-44 yıllarına kadar hava veya denizde söz hakkınız olamaz, tank teknolojisini aklınızdan bile geçirmeyin. Siz kara gücüsünüz, düşmanlarınıza kurşun değil piyade sıkıyorsunuz. Çoğu zaman birliklerimin içine top bile koymam üretimi maliyetli olduğundan dolayı (silah çok hızlı erir), sadece destek topçusu koyarım.


Ufak tüyolar; Neredeyse tüm komutanlarınız "Infantry Expert" trait'ine sahip olabiliyor, alın.
Yanlış bilmiyorsam 2 adet Infantry Expert advisor'ı olan tek ülkedir kendisi, ikisini de alın.
Division Attrition düşüren advisor alın.
Mass Assault Doctrine'de her zaman supply düşüren ve tüketim azaltan taraftan ilerleyin.
Road To 56 için S.R.D. araştırmalarında çok güzel Division Recovery Rate ve Organizasyon veren araştırmalar var, onları araştırın.
Aynı şekilde S.R.D. araştırmalarında supply ve attrition araştırmaları var, kesinlikle araştırmanız tavsiyemdir.
Mao Zedong korkunç bir Mareşal, Lin Biao ise korkunç bir komutana dönüşüyor kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.


Eksik ya da fazla gördüğünüz şeyler için lütfen beni uyarın, ben de konuyu ona göre düzenleyeyim.
Okuduğunuz için teşekkürler, deneyecek olan herkese şimdiden iyi eğlenceler.
Piyadeniz Bol Olsun
:)
Güzel olmuş, ellerinize sağlık.
 
Rehberde Eylül ayı ortalarına doğru güncelleme olacaktır, şu anki doğruluk payı %60 oranındadır.

Road To 56 Modunun Komünist Çin odak ağacına getirdiği güncelleme nedeniyle rehber %100 doğruluk oranı taşımamaktadır.
Rehberde Eylül ayı ortalarına doğru güncelleme olacaktır, şu anki doğruluk payı %60 oranındadır.

Road To 56 Modunun Komünist Çin odak ağacına getirdiği güncelleme nedeniyle rehber %100 doğruluk oranı taşımamaktadır.
Rehberi biraz daha erteleme kararı aldım. No Step Back DLC'si ile beraber Combat Width mekaniği de değişecek, Asya cephelerinin Combat Width'lerini kontrol edip en uygun ordu düzenlerini oluşturmam gerekiyor. İlgilenen herkesten şimdiden özür dilerim.
 
Son düzenleme:
@Nailed It hocam güncellemeyi başka bir konuda mı yaptınız yoksa yapmadınız mı? Şimdi tekrardan oynamak istiyorum da. İlkinde başka save kayıtlarında da oynadığım için ancak belli bir aşamaya kadar gelmiştim ve sonrasında da pek fazla girmemiştim.
 
Güncelleme yapmadım maalesef, No Step Back DLC'si geldikten sonra oynamayı bıraktım ne yazık ki. Cephe ve Supply mekaniği tamamen değiştiğinden dolayı rehber geçersiz duruma düştü.
 
Güncelleme yapmadım maalesef, No Step Back DLC'si geldikten sonra oynamayı bıraktım ne yazık ki. Cephe ve Supply mekaniği tamamen değiştiğinden dolayı rehber geçersiz duruma düştü.
Evet cephe ve supply mekaniği işleri çok değiştirdi.

Bugün biraz oynadım. Baya da bir fetih yaptım lakin bu rehberin yazıldığı zaman ki gibi olmuyor ne yazık ki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı