Hearts of Iron 4: Uçak ve Gemi Kullanımı

İşine yararsa çözüm olarak seçmeyi unutma.

İşine yararsa çözüm olarak seçmeyi unutma.
Bunları az çok biliyorum fakat uçağı yardıma, desteğe, savaşa götüremiyorum.

Uçakları veya filoları seçtiğinizde altta bölmeler var. Onlardan istediğinize tıklayıp bölgeyi seçerseniz gidecektir. Yakıt yoksa gitmez. Bazı gemiler boğazları geçemiyor çünkü engellenmiş olabiliyor. Uçakların bulunduğu hava üssünün ise hedef noktaya yakın olması lazım. Uçaklara tıklayarak mesafesini görebilirsiniz. Yuvarlak bir daire açılacaktır.

Uçakları veya filoları seçtiğinizde altta bölmeler var. Onlardan istediğinize tıklayıp bölgeyi seçerseniz gidecektir. Yakıt yoksa gitmez. Bazı gemiler boğazları geçemiyor çünkü engellenmiş olabiliyor. Uçakların bulunduğu hava üssünün ise hedef noktaya yakın olması lazım. Uçaklara tıklayarak mesafesini görebilirsiniz. Yuvarlak bir daire açılacaktır.

Şimdi bir olay örnek vermek gerekirse. Savaş alanına yakın 50 tane avcı uçağım var. İlk onların üstünden, tanklara saldır vesaire seçiyorum. Son sağ tıkla savaşın üstüne getiriyorum. Bu kadar ve savaşmıyorlar.

Şimdi bir olay örnek vermek gerekirse. Savaş alanına yakın 50 tane avcı uçağım var. İlk onların üstünden, tanklara saldır vesaire seçiyorum. Son sağ tıkla savaşın üstüne getiriyorum. Bu kadar ve savaşmıyorlar.
Onu yaptığınızda tüm oyun ekranından görüntü atar mısınız?

Senin kullanacağın iki çeşit uçak var.

Fighter: hava üstünlüğünü alma ve düşman bombardımanlarını engelleme

Close air support: Düşman birliklerine organizasyon ve strength hasarı verme

CAS'ların etkin bir biçimde çalışması için fighterlarla hava üstünlüğünü alman lazım. Fighterları hem hava üstünlüğü hem de interception görevine koyacaksın. Düşmandan fazla fighter'ın varsa "genellikle" hava üstünlüğünü alabilirsin. Daha sonra asıl iş yapacak olan CAS'ları koyacaksın. Close air support görevini verince zaten terrain faktörünü hesaba katmazsak birliklere hasar vurmaya başlayacaklar.

Ek bilgi: Bir hava üstüne limitinden fazla uçak koyarsan penalty yerler. Ayrıca dediğm şartlara rağmen hava üstünlüğünü alamıyorsan radar dikmeyi, doktrin gitmeyi ve uçakları bölgeye daha yakın bir hava üssüne koymayı dene.

Gemilere gelecek olursak; çok bir şey yapmana gerek yok İngilize falan çıkmayacaksan. Benim sana tavsiyem sadece konvoy bas ve eğer sen konvoy raid yiyorsan naval bomber bas zaten düşmanlarının submarinelerini tek tek avlayacaksın.

İngilizce ve Türkçe terimleri beraber kullandım umarım anlamda sıkıntı olmamıştır. Sorun olursa konularına beni etiketleyebilirsin. İyi eğlenceler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı