Heavy Rain Demo İncelemesi - Berbat bir optimizasyon

Demo 24 Mayıs 2019 saat 18.00'da Epic Gamesde ücretsiz bir şekilde sunuldu. Sunuldu fakat oyun kimsede açılmadı! Quantic Dream Tweet atarak oyuna 25 Mayıs 2019 saat 09.00 da güncelleme geleceğini söyledi. Güncelleme geldi ve oyuna girdim. Grafik ayarlarında çözünürlük 1920x1080 grafik detayları da Low'a otomatik ayarlanmıştı. Ellemeden girdim oyuna. Fakat hafif bulanıklık olduğunu fark etmiştim. FPS genel olarak 40 civarlarındaydı (i7-6700HQ GTX 950M) sonra ayarları kurcaladım ve High'a alıyım dedim. FPS 11 civarına düştü. Çözünürlüğü değiştireyim dedim değişen bir şey olmuyor. Daha sonra oyunu pencere moduna alıp çözünürlüğü 1920x1080 yaptım. Sonra tam ekrana alınca görüntü netleşmişti. En düşük ayarlarda 22 FPS alıyordum 1080p de. Neyse önümdeki 45 dakikalık oynanabilir oyunun keyfini bozmamak için aldım 720p'ye. Oynadım oynadım oynadım bir de ne göreyim? Demo 20 dakika olmadan bitmiş. Arada sahne geçişlerindeki 1 FPS'lik yerleri saymıyorum bile. PS3 bile bu oyunu 720p'de akıcı oynatıyor. Quantic Dream optimizasyon işini kesinlikle çözmeli. Oyun ucuz diye herkes aldı fakat iyi ki almamışım!

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz belirtilen minimum gereksinimlerin de altında kalıyor ama.
Birazdan deneyeceğim bakalım, i5 4460 + R9 280 sistemde sorunsuz oynayabilecek miyim. Minimum gereksinimden biraz daha iyi sayılır.

Sisteminiz belirtilen minimum gereksinimlerin de altında kalıyor ama.
Birazdan deneyeceğim bakalım, i5 4460 + R9 280 sistemde sorunsuz oynayabilecek miyim. Minimum gereksinimden biraz daha iyi sayılır.
Sekiro GTX 760 istiyor minimumda. Ben 1080p Medium-High ayarlarda 30 fps sabit alıyorum. Heavy Rain GTX 660 istiyor. Tamam bende farkındayım sistemim çok iyi değil. Fakat 2011 PS3 oyunu olan bu oyun en düşük ayarlarda 1080p de fps 22 ise optimizasyonu leştir. Lütfen sizde sonucu yazın karşılaştıralım.

Denedim bitirdim demoyu. Tekrar belirtiyorum işlemci i5 4460, ekran kartı R9 280.
1080P çözünürlük ve olabilecek en yüksek ayarlarda 60 FPS altına düşmedi oyun. Olay yeri sahnesinde GPU kullanımı %80 işlemci kullanımı %60larda gezdi.

Ama yükleme sahneleri ve yükleme sahnesi sonrası yeni bölgenin ilk 2 3 saniyesi böyle bir 9-10 FPS'lere düşüş oluyor. Neden kaynaklı olduğunu çözemedim.
Mesela demo bittikten sonra tekrar girdim olay yeri bölümüne, yükleme ekranı ve yükleme ekranı sonrası oluşan 2 3 saniyelik FPS düşüşü yaşanmadı.

Denedim bitirdim demoyu. Tekrar belirtiyorum işlemci i5 4460, ekran kartı R9 280.
1080P çözünürlük ve olabilecek en yüksek ayarlarda 60 FPS altına düşmedi oyun. Olay yeri sahnesinde GPU kullanımı %80 işlemci kullanımı %60larda gezdi.

Ama yükleme sahneleri ve yükleme sahnesi sonrası yeni bölgenin ilk 2 3 saniyesi böyle bir 9-10 FPS'lere düşüş oluyor. Neden kaynaklı olduğunu çözemedim.
Mesela demo bittikten sonra tekrar girdim olay yeri bölümüne, yükleme ekranı ve yükleme ekranı sonrası oluşan 2 3 saniyelik FPS düşüşü yaşanmadı.
En yüksek ayarlarda 1080p de 12 fps alabiliyorum. Gerçekten çok saçma

Bende 8400 + 1060 6GB ile demoyu deneyeceğim. Önerilen ayarlarda 970 yazıyordu bakalım nasıl performans verecek?
Önerilen ayarlar gayet tutarlı. Ultra ayarlarda 1080p ve 1440p'de değerleri gözlemledim. FPS nadiren 60'ın altına düştü. 2K'da GPU kullanımı 90-99 arasındayken 1080p'de ara sıra %65'lere kadar düştü ancak FPS'e etki etmedi. VRAM kullanımı en yüksek 4GB. RAM kullanımı en yüksek 5GB oldu. Loading ekranlarında sıkıntı yok. (Oyun HDD'de) 4 çekirdekli eski olmayan (2014 sonrası) herhangi bir işlemci ve 1050 Ti,570 ve üstü kartlarla min. 8GB RAM ile Ultra ayarlarda akıcı oynanabilir diye bir çıkarım yapabilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı