Beccaria38
Kilopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
İngilizce öğrenmek için Friends dizisine başladım. Rachel, babasının aşırı maddiyatçı yaklaşımından dolayı Ross'un Rachel'a karşı kurduğu bu cümleyi anlamamda yardımcı olur musunuz: You can see he'd have trouble.
-Öncelikle 'd nin would olduğunu öğrendim. Burada koşullu bir cümle kurulup kurulmadığını anlayamıyorum.
-'have trouble' kalıp şeklinde bir fiil olarak kullanılıyor değil mi?
-Ben çevirmeye çalıştığımda şöyle oluyor: Onun sorun yaşayacağını görebilirsin. Fakat, Türkçe çevirisine baktığımda çevirmenlerin 'Anlamaması normal' diye çevirdiklerini görüyorum.
Özetle bu cümleyi gramatik olarak ve would'un ne şekilde kullanıldığıyla ilgili bana yardımcı olabilir misiniz?
-Öncelikle 'd nin would olduğunu öğrendim. Burada koşullu bir cümle kurulup kurulmadığını anlayamıyorum.
-'have trouble' kalıp şeklinde bir fiil olarak kullanılıyor değil mi?
-Ben çevirmeye çalıştığımda şöyle oluyor: Onun sorun yaşayacağını görebilirsin. Fakat, Türkçe çevirisine baktığımda çevirmenlerin 'Anlamaması normal' diye çevirdiklerini görüyorum.
Özetle bu cümleyi gramatik olarak ve would'un ne şekilde kullanıldığıyla ilgili bana yardımcı olabilir misiniz?