Hedef belirlemekte kararsızım

Herkese iyi günler. 16 yaşındayım Anadolu lisesi'nde okuyorum. Bu konuyu açma nedenim meslek hedefinde kararsız olmam. Aklımdaki meslekler / bölümler hava harp okulu, bilgisayar mühendisliği arasında gelip gidiyorum. Harp okullarının hepsi olur aslında ama hava daha yakın geliyor bana. Kişilik olarak da kendimi Türk askeri olarak görünce daha mutlu hissediyorum 10 sene sonrayı düşününce. Harp okuluna girersem hakkını vereceğimi düşünüyorum hayırlısı ile. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Siz nasıl hedefler belirliyorsunuz? Büyüklerim neler tavsiye edersiniz? Kişisel gelişim için neler önerirsiniz? Şu anda YKS için de TYT sınavı konularına çalışıyorum. Önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Bende veterinerlik için çalışıyorum çok istiyorum hayalim yani o kadar her zaman hayallerinin peşinden git pişman olmazsın 🙂👍

Hho'daki eğitim 4 yıl sürüyor, 4 sene boyunca aynı zamanda sizin seçtiğiniz bir dalda mühendislik eğitimi alıyorsunuz. Mezun olduğunuzda elinizde mühendislik diploması da oluyor. Bilgisayar mühendisliği de bu dallardan biri.

ODTÜ İTÜ de okumakla hava harp okulu'nda okumanın ne gibi farkları vardır? Ortak dersler var sanırsam mesela hava harp Okulu'ndan mezun olan herkes pilot olamıyor, pilot olamayanlar mühendis olarak mı devam ediyor yoksa karargahta radar vs ile mi ilgileniyorlar?

ODTÜ İTÜ de okumakla hava harp okulu'nda okumanın ne gibi farkları vardır? Ortak dersler var sanırsam mesela hava harp Okulu'ndan mezun olan herkes pilot olamıyor, pilot olamayanlar mühendis olarak mı devam ediyor yoksa karargahta radar vs ile mi ilgileniyorlar?
HHO'dan pilot olarak mezun olmuyorsun, subay olarak mezun oluyorsun. Asıl pilotluk eğitimi HHO'dan sonra İzmir Çiğli'de veriliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı