Hedefiniz kisa sürede iş bulmak olsaydı hangi dili seçerdiniz?

Yazilim temeliniz az da olsa var ama bir alanda uzmanliginiz yok, hangi dili/alani secerdiniz?

• Java - Spring

Oy: 9 45,0%
  • Python - Data/Django

Oy: 3 15,0%
  • JavaScript - Node.js

Oy: 7 35,0%
  • C++ - Gomulu/Low Level programlama

Oy: 1 5,0%

• Oy verenlerin toplamı
    20
6 ayda is bulma hikayeleri yalan mi yani?

Hayir, sadece dusuk ihtimalli bir olayi kolay tekrarlanabilir sanma durumu var. Bizim amcaoglu bir uygulama yazdi milyonlari goturdu, lise mezunuydu simdi yaninda sayisiz muhendis calisiyor gibi Turk insaninin tembellik etme dayanagi olan unicorn hikayeler bunlar.

Ustte barista olurdum diyen arkadasi referans alarak, sifirdan 6 ayda is bulan insana rast gelme ihtimalin, en az senin kadar programlama bilen baristaya denk velme ihtimalinden cok daha az.

Hayir, sadece dusuk ihtimalli bir olayi kolay tekrarlanabilir sanma durumu var. Bizim amcaoglu bir uygulama yazdi milyonlari goturdu, lise mezunuydu simdi yaninda sayisiz muhendis calisiyor gibi Turk insaninin tembellik etme dayanagi olan unicorn hikayeler bunlar.

Ustte barista olurdum diyen arkadasi referans alarak, sifirdan 6 ayda is bulan insana rast gelme ihtimalin, en az senin kadar programlama bilen baristaya denk velme ihtimalinden cok daha az.
6 ay sonrasina stajim var, o zamana kadar is aramak yerine bir dilde gelismeyi hedefleseydim Java mi JS mi onerirdiniz?

Dil değil temel öğrenmen lazım. Eğer dediğin kadar sıfırsan, programlama temellerinden de yoksunsun demektir. Programlama dilden ibaret değil.
Algoritma OOP ve birazda veri yapilari bilgim var, soru fln cozmustum ama basit seviyede. onun disinda Java ve Cok basit Spring baktim ama Spring sanki giris icin cok zor geldi bana, yaptiklarimdan bir sey anlamadim, jsp baktim cok az ama yine de Spring anlamsiz geliyor, arka planda cogu seyi kendisinin yapmasi anlamakta gucluk cektiriyor. Mesela OOP de interface den kalittigimiz Class i kullaniriz, Spring de interface i kalitiyoruz ama yine Interface'i kullaniyoruz. Interface de ki Func i baska yerde implement edip Interface den cagiriyoruz. Bunu anlamak benim icin zor geliyor, ezberlemis gibi hissediyorum.

Python ve JS de proje yapmak daha kolay ve belki giris seviyede projelerimle is alabilirim dedim ama ogrenmesi de digerlerine gore daha kolay oldugu icin rekabet cok fazla olur dedim. C++ sevdigim, ogrenirken zevk aldigim bir dildi(giris seviye pointer vs) ama is ilanlarinda pek yok, oyun gelistirmekte ilgimi cekmiyor. Veri bilimi kursu alip numpy vs ogrendim, o da sanku yazilimla cok alakli degil, yazilimin tamamen arac oldugu, matematik kullanilan bir alan gibi duruyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı