Programlama üzerine iş bulmak için hangi dilde yoğunlaşılmalı?

O kadar takılma mezun olduktan hemen sonra ilk işime "3 yıl tecrübe ve askerliğini yapmış" ilanından girmiştim. Askerliğimi de yapmamıştım sorduklarında da yapmadım dedim. Sen başvur çok abartma ama yani gidip 5-7 yıl tecrübe isteyen senior ilanlara başvurma. Birazcık öz güvenli ol ama dozunu kaçırma yani.

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Discord hesabın veya seninle özel olarak konuşabileceğim bir platform var mı bu arada danışmak istediğim pek çok şey var :)

LinkedIn profilim var, GitHub'a da ufak tefek projeler yüklüyorum fakat C# ve SQL'in üzerine neler koyabilirim bu konuda bir fikrim yok, söylediğin freelance platformlarda iş yapabilmek için kendimi daha çok geliştirmem gerektiğini düşünüyorum.

Konu başlığını Technopat biraz yanlış düzenlemiş aslında, programlamada çıkmaza girmek çok daha doğru bir başlık benim için. Kısaca şu anki sorunum ne öğreneceğim hakkında çok kararsız olmak ve iş hayatına nasıl gireceğimi bilmemem.

Kendimi asla o işe başvuracak seviyede hissedemiyorum bu yüzden de biraz çekingen davranıyorum başvurmak konusunda, girdiğim her iş ilanında da " X yıl X tecrübe " yazısını görünce kendimi geri çekiyorum.

O konuda yardım edemem üzgünüm bende yazılım okuyorumda daha okulu bitirmedim.

Bende bilgisayar programcısı son sınıf öğrencisiyim. Okulda öğretilen şeyler sadece temel atmak için iyi olabiliyor. Bana göre hiçbir işe yaramıyor ama minnak bir temel atıyorsun işte :D. Bazı kurs veren firmalar kurusu tamamladığında sertifika veriyor. O kurslara girerek sertifika alabilirsin. Back end kısmı hakkında pek bir fikrim yok ben genelde front end kısmı ile ilgileniyorum. Bionluk sayesinde okula gitmeden bazı firmalarla çalışmıştım. Genelde firmalar yaptığın örneklere bakıyor. Nereden eğitim aldığın ya da hangi sertifikalara sahip olduğunla çok ilgilenmiyorlar. Onlar genelde seni geliştirmek için önemli. Yaptığın işlere daha önem veriyorlar. Hiç daha önce referans vereceğin bir iş yoksa kendi başına birkaç tane proje yapmanı öneriyorum. 5-6 tane müşterilere verebileceğin örnekler olsun. Ben bu şekilde başladım ardından kaliteli firmalar örneklerimi beğenerek benimle çalıştılar. Şu an elimde güzel referanslar ve kendime yaptığım güzel örnekler mevcut. Bu şekilde ilerlersen başarılı olacağını düşünüyorum. Ve işi elinden geldiğince çabuk bitir gerekirse ilk işlerinde uyuma yine de bitir. Profesyonel seviyeye gelince ya da yaklaşınca biraz daha esnek çalışabilirsin fakat ilk düzlük çok önemli.

Bilgisayar programcılığı bölümünde 2 senemi kaybetmiş gibi hissediyorum ben şu anda, belki de okuduğum üniversiteden dolayıdır ama okumasam kendimi çok daha iyi geliştirebilirdim diye düşünüyorum gerçekten. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim sizinle de konuşabileceğim Discord vb. bir platform var mı acaba?

Hocam merak ettim hangi üniversiteden mezun oldunuz.

Eskişehir teknik üniversitesinde 1 sene mekatronik okudum yatay geçiş yaparak bilgisayar programcılığını bitirdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı