Hepsiburada fiyat farkı problemi

KaraKaiser

Femtopat
Daha fazla  
Selam, satıcısı yine Hepsiburada olan bir alışveriş deneyimimden bahsedeceğim, Steam Deck'in için type üzerinden depolama çözümü için internetten ASUS ROG STRIX arion Lite siparişi verdim ve Hepsiburada üzerinden de Samsung EVO 970 Plus 1TB'lık NVMe SSD siparişi geçtim. Samsung SSD'nin fiyatı bana 2400 TL olarak fatura edildi ve kargolandı, kargo 3. gün elime ulaştığında sisteme tesadüfen girip Hepsiburada üzerinde teslim edildi mi diye baktığımda ürünün fiyatı 1680 TL olarak yenilenmiş. (şu an ürün tükenmiş satmıyorlar.) Bende Hepsiburada'yı aradım ve durumun mağduriyeti nedeniyle fiyatta indirim tutarı kadar iade talep ettim kabul etmediler, ürünü geri kargolayın yeniden satın alın dediler. Dostlar buna ne denir? Geçtiğimiz ay Amazon'dan bir ürün aldım ve bana 2 hafta sonra mail geldi şöyle diyordu; satın aldığınız üründe satıcı indirim yaptığı için indirim tutarı kadar hediye TL bakiyesi hesabınıza yüklenmiştir güle güle kullanın... Amazon vs memleketimin malı Hepsiburada.

Benim için de Amazon ile rakip olabilecek tek bir Türk alışveriş sitesi yok maalesef. Amazon'dan aldığım Airpods Pro'nun bir süre sonra indirime girmesiyle hesabıma kendi fatura ettiğim rakamın farkını vermişlerdi. Hepsiburada üzerinden böyle bir olay yaşamadım ama gerçekten saçmalık.

Stoku olmayan ürünün fiyatı sizi aldatmasın. Ürün gelince fiyat da ayarlanır. Her ucuzlayan ya da indirime giren üründe önce ya da sonra para iadesi yapsalar, kimse indirim yapmaz. Adam fiyatı arttırınca senden para istiyor mu?

Amazon bunu her şeye yapmıyor. Kendi sattığı özel durumlardanki ürünlerde oluyor bu. Bir ton şey aldım Amazon'dan, bir kere iade geldi, o da kargo fiyatları değişti diye.

Abartmayın.

Hocam yorumlara baktım da ben de Amazon'u övmeden geçemeyeceğim.

Amazon'u hem Amerika'da hem de Türkiye'de tecrübe ettiğim kadarıyla her zaman sonuna kadar %100 müşteri memnuniyeti odaklı çalıştığını söyleyebilirim.

Bugün en basitinden CAT7 bir internet kablosu sipariş ettim. Hem cimri hem de akakce üzerinden fiyatlara baktım. Sonra ne mi yaptım? Ne trendyol, ne hepsiburada, ne n11, ne Vatan Bilgisayar hiç birinden almadım kablo kadar basit bir şeyi gittim ve Amazon'u tercih ederek oradan aldım. Çünkü ürün ile ilgili bir sorun yaşarsam biliyorum ki Amazon destek çıkacak.

Yerli firmalar ne zaman ki müşteri odaklı çalışmaya başlarlar o zaman müşteri kazanırlar. Ancak bizde müşteri odaklı çalışmak sadece işin reklam ve pazarlama kısmında. Satıştan sonra ortada yok. :)

Konuya dönecek olursak hiç bulamadığınız bir ürün dışında bence yerli firmalardan alışveriş yapmayın ve Amazon'u tercih etmeye devam edin derim.

Amazon'un birinci önceliği müşteri memnuniyeti bundan dolayı dünya devi zaten. Diğer satış platformlarının birinci amacı ürün satmaktır. Amazon 30 gün fiyat garantisi verdiği ürünlerde indirim tutarını hesabınıza iade edebiliyor. Hepsiburada da kaliteli bir şirket bence. Ve bu konuda Hepsiburada haklı üründeki indirimi size iade etmek zorunda değil. Ayrıca satıştan kalkan ürünler müşteri çekmek için daha ucuz fiyatlandırma ile yapılıyor. Bunu çok kafaya takmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı