Hepsiburada hatalı gönderilen ürün için dava açacakmış

AGEVRX

Hectopat
Katılım
14 Şubat 2020
Mesajlar
1.374
Makaleler
1
Çözümler
6
Yer
MG
Geçen hafta yaptığım alışverişlerde sistemdeki hata yüzünden 2 adet ürün elime ulaştı ve başka bir ürün iptal edildi. Müşteri temsilcisini arayarak durumu ilettim ürünü hemen göndermemi istiyorlar fakat iptal edilen ürün yerine muadilini yollamıyorlar. Tüketici kanunlarına göre muadilini isteme veya aradaki fiyat farkını talep etme hakkım var ama tedarik probleminden dolayı iptal edildiği gözüküyor ve ürün stokta olmadığı için tekrar gönderimini sağlayamıyorlar.
Ben de ürünü göndermezseniz elimdeki fazla ürünü göndermem dedim ve beni hukuk bürosuna aktaracaklarını söyledi. Hukuk bürosunun aramasını bekliyorum tüketici hakları bize gelince yok şirketlere gelince varmış demek. Tüketici hakem heyetine yaptığımız başvuru 6 ay sonra düşük bir ihtimalle lehimize sonuçlanırken şirketlerde takır takır işliyor. Amazon, AliExpress gibi tüketiciyi düşünen şirketler ise yanlış gönderilen ürünün memnuniyetiniz için sizde kalmasını ister, Hepsiburada'yı proteto ediyorum en yakın zamanda hesabımı sileceğim!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünü sana yollayan onlar. Dava açsalarda bir şey çıkmamalı. Sonuç olarak çalmadın. Kendileri bilerek 2 ürün yolladılar. Yanlışlıkla ya da değil çaldın mı hayır. Kargoladılar mı? Evet. Kimin adına? Senin. Daha dava açmaları sadece imajlarına zarar verir. Kazanabileceklerini de zannetmiyorum. Ama forumda paylaştığın için teşekkürler. Gerçek yüzlerini de görmüş olduk.
 
3 ürün aldınız, 2'si geldi, biri iptal edildi, iptal edilen 1 ürün olmasına rağmen parasını ödediğiniz diğer 2 ürünü de mi istiyorlar?
 
Hukiki olarak hangi taraf hakli bilmiyorum ancak, bir ara yakin bir dostum arkadasina bilgisayar toplamisti, ram i incehesaptan aldilar.

8gblik 3000mhz sanirim single bir ramdi siparis ettikleri. Adamlar 16gb 3600mhz rgbli bir ram yollamislar. Onlar sormadi, bizimkiler de gondermedi. Gayet "gg wp" bir olaydir.
 
3 ürün aldınız, 2'si geldi, biri iptal edildi, iptal edilen 1 ürün olmasına rağmen parasını ödediğiniz diğer 2 ürünü de mi istiyorlar?

2 ürün aldım aldıklarımdan biri iptal oldu (muadilini istedim) diğeri ise 2 tane geldi (biri iptal edildi olarak gözüküyor).
Muadilini göndermiyorlar, sistemleri öyleymiş ama elimde fazla ürün var deyince prosedürü uygulayacaklarmış yani hukuk bürosuna kadar gidecek.
 
B.klu sidikliye mana bulmasın derler. HB kadar üç kağıtçı bir firma var mı acaba?

Zamanında Anker marka şarj adaptörü aldım ve ürünün kutusu içerisinden adaptör çıkmadı. Kargocu arkadaşım olmasına rağmen tutanak tutmaya gerek duymadım ve müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim. Ne oldu dersiniz, yalancılık ile itham edildim. Kargolama aşamasındaki videolari istedim, sözde kendileri izlemiş ama bir eksiklik yokmuş, bana da gönderin ben de izleyeyim dedim. Öyle bir uygulamaları yokmuş. İhale bana kaldı. Sonrasında Anker Türkiye ile iletişime geçtim ve tarafıma firma sırf kendi ismi geçiyor diye aynı ürünü bedelsiz olarak gönderdi.

Geçenlerde de Amazon.com.tr üzerinden bir ürün aldım. Kargo ertesi gün yazmasına rağmen ürün gecikti ve ben de neden geciktiğini sordum hani stok vb yoksa diye. Amazon ne yaptı istemediğim halde hesabıma kupon yükledi.

HB gibi bir firmadan alışveriş yapmak mı Allah korusun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı