Hepsiburada monitör iade süreci

ecannar

Hectopat
Daha fazla  
Hepsiburada.com üzerinden Hepsiburada satıcısından almış olduğum ASUS VG249Q monitörümü beğenmediğim için iade etmek istiyorum. Ürün elime 11.06.2021 tarihinde ulaştı, 25.06.2021 tarihinde iade talebi oluşturdum (14 günlük süre dolmadan), monitörün kolisini bandı yırtmadan açmak mümkün olmadığı için bandı keserek açtım, onun haricinde açarken olabildiğince dikkatli davrandım, yaklaşık 2 gün boyunca kullandım ve panel kalitesi gerçekten hoşuma gitmedi. Düzgünce hiç açılmamış gibi kutuladım.

09.07.2021 tarihine kadar kargoya vermem gerekiyor, bu süre zarfında da hepsiburada.com GAMERSARENA mağazasından başka bir monitör satın aldım, daha önce Hepsiburada satıcısından monitör satın alıp iade konusunda sorun yaşayan oldu mu? Sorun çıkarıyorlar mı? Daha önce de bir monitör iade sürecim olmuştu GAMERSARENA satıcından ve hiç sorun çıkarmadan iadeyi kabul etmişlerdi, acaba HB bu konuda sıkıntılı mı yoksa sorun çıkarmazlar mı?

Bu konuda yasal olarak deneyimi olan ya da daha önce iade etmiş arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
Ayrıca müşteri hizmetleriyle iletişime geçip satıcının numarasını istedim fakat net cevap vermediği için buradan soruyorum.
@Hepsiburada

Ürün hatalı yada kusurlu değilse Hepsiburada iade kabul etmiyor.
Eğer hatalı yada kusurluysa ürünün geldiği gün iletişime geçmelisiniz yoksa yine iade kabul etmiyor.

48687991-0CE5-4945-AF56-3A1B4980109E.jpeg

D9C0365D-D9E0-40C8-AAD3-8A059FD8ABEC.jpeg

Ürün hatalı yada kusurlu değilse Hepsiburada iade kabul etmiyor.
Eğer hatalı yada kusurluysa ürünün geldiği gün iletişime geçmelisiniz yoksa yine iade kabul etmiyor.
Hiçbir kusuru yada arızası yok, ama beğenmedim yani, bu benim 14 günlük yasal cayma hakkıma girmiyor mu ? Beğenmedim yani, verdiğim paranın hakkını verdiğini düşünmüyorum, gözle görerek inceleseydim almazdım bile, zaten 14 günlük cayma hakkının da amacı bu değil mi ?
Cidden böyle saçmalık olamaz, başka mağazaların böyle bir sorun yarattığını görmedim ben bu zamana kadar, bu ne kadar saçma bir şey.
Az önce şikayetvar.com üzerinden araştırdım da herkes bundan şikayetçi, ilk defa @Hepsiburada üzerinden pahalı bir şey aldım pişman oldum. Trendyol vs. böyle sorun çıkarmamıştı.

Hiçbir kusuru yada arızası yok, ama beğenmedim yani, bu benim 14 günlük yasal cayma hakkıma girmiyor mu ? Beğenmedim yani, verdiğim paranın hakkını verdiğini düşünmüyorum, gözle görerek inceleseydim almazdım bile, zaten 14 günlük cayma hakkının da amacı bu değil mi ?
Hepsiburada‘nın iade alcağını sanmıyorum çünkü iade politikası ekteki resimlerde olduğu gibi.
Tüketici hakem heyeti vs. uğraşırsanız o zaman en sonunda iade alabilirler.

Hiçbir kusuru ya da arızası yok, ama beğenmedim yani, bu benim 14 günlük yasal cayma hakkıma girmiyor mu? Beğenmedim yani, verdiğim paranın hakkını verdiğini düşünmüyorum, gözle görerek inceleseydim almazdım bile, zaten 14 günlük cayma hakkının da amacı bu değil mi?

İade edebilirsin hocam olmazsada THH'ye başvurursun.

Trendyol'da beğenmesen de iade alıyorlar. Mantıklı olan da o zaten haklısınız. Monitör değil ama modem konusunda sıkıntı çıkarmışlardı bana.

Arkadaşlar HEPSIBURADA (@Hepsiburada) hakkında söylemek istediğim birkaç şey var, ilk defa bu siteden pahalı bir ürün satın aldım ve kesinlikle pişmanım, keşke TRENDYOL yada başka bir mağazadan satın alsaydım orada en azından madur etmiyorlar, TRENDYOL üzerinden 10000TL üzerinde elektronik alışverişim olmuştur, arada sırada iade ettiklerim oldu, hiçbir zaman madur etmediler, iade süresi geçen ürünü bile müşteri memnuniyeti açısından iade aldılar.
Ben HEPSIBURADA mağazasını sırf iade için değil ama yapılan bu yanlışlık açısından şikayet edeceğim ve elimden geldiğince HEPSİBURADA üzerinden ürün alınmaması konusunda insanları bilgilendireceğim. Pahalı ürünlerinizi kesinlikle ya gidin mağazadan alın yada imkanınız yoksa TRENDYOL üzerinden satın alın. Yasal sürecin hepsini bu başlık altında detaylı olarak paylaşacağım.
asd.png

Arkadaşlar sizin trendyol ile bir sorun yaşamamanız başkalarınında yaşamayacağı anlamına gelmez. Trendyolunda politikası ekte olduğu gibi:
38598571-EB07-49BD-997F-0595A0F63BDA.jpeg

Arkadaşlar sizin trendyol ile bir sorun yaşamamanız başkalarınında yaşamayacağı anlamına gelmez. Trendyolunda politikası ekte olduğu gibi:
Eki Görüntüle 1087152
Üstte de yazdığım gibi 10bin lira üzerinde elektronik alışverişim olmuştur bunun içinde 2 tane monitör iadesi var, birini 1 ay önce iade ettim, kutusunu açtım kullandım, beğenmedim ve beğenmediğimi de belirterek iade sağladım, iadesi kabul oldu, genel olarak iade konusunda yardımcı oluyorlar, ama gidip müşteri hizmetlerine böyle soru sormakta olmaz, emin ol hepsiburada kesinlikle almıyorum diyor fakat trendyol yardımcı olurum diyor.

Üstte de yazdığım gibi 10bin lira üzerinde elektronik alışverişim olmuştur bunun içinde 2 tane monitör iadesi var, birini 1 ay önce iade ettim, kutusunu açtım kullandım, beğenmedim ve beğenmediğimi de belirterek iade sağladım, iadesi kabul oldu, genel olarak iade konusunda yardımcı oluyorlar, ama gidip müşteri hizmetlerine böyle soru sormakta olmaz, emin ol Hepsiburada kesinlikle almıyorum diyor fakat Trendyol yardımcı olurum diyor.

Soru sormadan nasıl öğrenebilmeyi düşünüyorsunuz? Sizde Hepsiburada üstünden soru sormadan iade hakkınıza güvenerek alışveriş yaptınız ve Hepsiburada iade politikası gereği bunu reddetti, Trendyol'un iade politikasıda öyle olduğuna göre tamamen destek ekibinin insiyatifine güven duyarak alışveriş yaparsanız yine mağdur olmanız çok olası. Tecrübe güzel, iyi, hoş ama Trendyol'un politikası bu ve görüldüğü gibi yardımcı olurum gibi bir mesaj da yok. Hatta bu mesajından sonra, müşteri hizmetleri beni değerlendirin lütfen dedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı