Hepsiburada para iadesi

Hepsiburada sitesinden satıcısı teknorya olan bir toshiba harddisk aldım. Ürünü taktım gürültülü çalışıyordu 4-5 gün içinde para iadesi istedim teknoryaya gönderdim reddedildi tekrar gönderdim yine reddedildi. Hepsiburadayı aradığımda ürün ambalajı yırtıldığı için para iadesi yapamıyoruz dediler. Elime ulaşınca bu seferde arena diye bir yere göndereceğim garanti belgesinde orası yazıyordu.Tüketici haklarını okuduğumda para iadesi hakkımın olduğunu gördüm. Hatta neden bile göstermesem de para iadesi alma hakkım varmış. Hepsiburada sitesinin iade şartlarına baktığımda ise ambalajı yırtılmamış olması gerekiyor diyor. Ürünün sorunlu olup olmadığını onu kullanmadan nasıl bileyim. Onlar mı haklı ben mi bu işten hiçbir şey anlamadım. Hepsiburada açılmış ürüne para iadesi yapmıyor mu yani?

Kardeşim satıcının yaptığı tamamıyla dolandırıcılıktır. Çünkü sen sıfır bir ürün aldın ve buna para verdin sana bozuk ürün satamazlar hemen satıcıyı ara ve para iadesini yapmasını iste eğer yapmıyoruz derseler şöyle de "Eğerki ve iade yapmazsanız avukatımızdan ricacı oluyorum hakkınızda hukuki süreci başlatıyoruz." Olmadı tüketici hakaem heyetine başvur.

Aldığınız üründe sorun olduğunu düşünüyorsanız eğer garantiye gönderin.
Yapılan testlerin sonucunda üründe üretim hatası veya sorun oluşturan bir durum tespit edilirse para iadesi veya değişim kararı çıkacaktır.
Bazı durumlarda onarım yapılıp gönderiliyor.

İnternet alımlarında para iadesi hakkımız var. Ancak satıcılar güzel bir kılıf uygulaması ile işin içinden çıkıyor. Bu sebeple garanti sonucu senin için önemli bir etken şu an için.

Bu arada ürünü video kaydı olarak ses kaydı yaparak atabilir misiniz ?

Aşağıdaki bana ait olan konudaki gibi benzer bir durum mu yaşıyorsunuz tam olarak.

Benim şüphelerim sonucu kullandığım üründe yaptığım kayıt bu şekilde bir örnek olabilir.

Hepsiburada sitesinden satıcısı teknorya olan bir toshiba harddisk aldım. Ürünü taktım gürültülü çalışıyordu 4-5 gün içinde para iadesi istedim teknoryaya gönderdim reddedildi tekrar gönderdim yine reddedildi. Hepsiburadayı aradığımda ürün ambalajı yırtıldığı için para iadesi yapamıyoruz dediler. Elime ulaşınca bu seferde arena diye bir yere göndereceğim garanti belgesinde orası yazıyordu.Tüketici haklarını okuduğumda para iadesi hakkımın olduğunu gördüm. Hatta neden bile göstermesem de para iadesi alma hakkım varmış. Hepsiburada sitesinin iade şartlarına baktığımda ise ambalajı yırtılmamış olması gerekiyor diyor. Ürünün sorunlu olup olmadığını onu kullanmadan nasıl bileyim. Onlar mı haklı ben mi bu işten hiçbir şey anlamadım. Hepsiburada açılmış ürüne para iadesi yapmıyor mu yani?
Kardeşim cayma hakkından bahsediyorsan evet 14 gün sebep göstermeden (paketi açılmadan) iade edebilirsin. Fakat senin durumun farklı ürünün arızalı çıkmış. Bu durumda cayma hakkını değil ürünün garantisini kullanman gerekir. Garantiye gönderdiğinde çözüm bulacaklardır. Inşallah tez sürede hallolur.

Ürünü hepsiburada üzerinden garantiye göndericeksin, arızalı ürün olarak. Sen hemen para iadesi istemişsin, onlarda iade koşuluna göre ürünü kontrol edip kusur bulmuşlar. Bu durumda garantiyi kullanacaksın. Hepsiburada üzerinden gönder.

Aldığınız üründe sorun olduğunu düşünüyorsanız eğer garantiye gönderin.
Yapılan testlerin sonucunda üründe üretim hatası veya sorun oluşturan bir durum tespit edilirse para iadesi veya değişim kararı çıkacaktır.
Bazı durumlarda onarım yapılıp gönderiliyor.

İnternet alımlarında para iadesi hakkımız var. Ancak satıcılar güzel bir kılıf uygulaması ile işin içinden çıkıyor. Bu sebeple garanti sonucu senin için önemli bir etken şu an için.

Bu arada ürünü video kaydı olarak ses kaydı yaparak atabilir misiniz ?

Aşağıdaki bana ait olan konudaki gibi benzer bir durum mu yaşıyorsunuz tam olarak.

Benim şüphelerim sonucu kullandığım üründe yaptığım kayıt bu şekilde bir örnek olabilir.
Benimki uğultu yapıyor daha cızırtı var mı yok mu bakmadım. Hiçbir test de yapmadım hemen çıkardım. Nerdeyse masa titretiyor. Halıya koydum orada da öyle. Nasıl böyle bir uğultu yapıyor bir harddisk anlam veremedim. Başka yerlerde de gördüm. Bu sorunu yaşayan tek ben değilmişim.
Ürünü hepsiburada üzerinden garantiye göndericeksin, arızalı ürün olarak. Sen hemen para iadesi istemişsin, onlarda iade koşuluna göre ürünü kontrol edip kusur bulmuşlar. Bu durumda garantiyi kullanacaksın. Hepsiburada üzerinden gönder.
Arena'ya diyorsun değil mi?

Harddisk taktığın yuva titremesi olduğunda bu ses rahatsızlığı artıyor. Bende yaşıyorum bunu. Silikon veya kauçuk tarzı bir malzeme ile çözüm bulunabilir.

Yuva dışında ciddi anlamda titreme oluşturuyorsa işlem dışında servis işlemi şart.
İşlem sırasında titremelere normal bakmak lazım.

Servise yolladım değişim yaptık dediler Toshiba ellerinde olmadığından dolayı WD blue harddiskle değişim yapmışlar. WD daha mı kötü okuma yazma ve ses çıkarma konusunda? Eğer öyleyse kutuyu açmadan gönderip para iadesi isteyeceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı