Aylık/yıllık kart parası almayan, her şeyden komisyon kesmeye kalkmayan bir kart gerek. Enpara böyle bir kart diye biliyorum fakat o da banka olmuş, yani alsam banka kartı mı almış olacağım anlamadım. Ininal, Papara vs. bu kartlar hakkında bir bilgim yok fakat Halkbank gibi banka hesaplarımdan bu alacağım karta kolay para aktarabilmek istiyorum. Aktif kullandığım kartlarım var fakat Hepsiburada'ya kart bilgisi kaydetmek istemiyorum. Çok düşünmeyip kart bilgisi kaydedeyim mi yoksa bana Hepsiburada premium için aylık çekim yapılacak bir kart önerebilir misiniz? Enpara'yı da kullanan birisi ayrıca anlatırsa sevinirim.
Enpara bir banka olmuş olsa da halen aynı hizmeti ile devam etmekte. Kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur. Enpara içerisinden "Encard" bölümüne girdiğinizde ana hesabınızı bağlı olarak aylık/günlük veya tek kullanımlık limiti olan bir sanal kart oluşturup Hepsiburada gibi Online alışverişlerinizde kullanabilirsiniz.
Ayrıca Papara ve Nays gibi birçoğu yerde çeşitli kampanyaları olan kartları da Enpara'nın veya asıl bankanızın yanına ek olarak kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim (
özellikle Papara). Bu dijital bankalara dilediğiniz an asıl banka hesabınızdan Fast, havale/eft yöntemiyle ücretsiz olarak para yükleyebilirsiniz.
Fiziksel kartın yanı sıra sanal kart ve tek kullanımlık hayalet kart olayı Papara'da da mevcut. Nays'da ise şuan sadece dinamik sanal kart mevcut. Yani, sanal Nays kartınızın bilgileri her x süre içinde değişiyor. Sabit ödeme yapacağınız yerler için bu yorucu ve sıkıcı olsa da güvenlik için bence çok iyi bir şey. Keşke her bankada sanal kart ve dinamik sanal kart olsa...
Papara'dan kara para aklama olayları yüzünden çok soğudum sanırım. Bir de onay için 40 takla attırıyor. Bununla uğraşmak yerine
@LumLumi'nin dediği gibi Ziraat'te bankadan sanal kart açılabiliyorsa gidip banka hesabı açarım daha iyi gibi geliyor.
"Kara para" olayının sizinle ilgisi nedir acaba? Siz bu işlere bulaşmıyorsanız sizin başınız ağırmaz veya sizde bu işlere bulaşıyorsanız Papara dışında hangi dijital banka veya normal banka olursa olsun yaptırımlara maruz kalırsınız.
Papara'nın bu şekilde anılması gerçekten kötü :/ belki de Türkiye'nin en büyük dijital bankası(larından) olduğu için ve kolay hesap açılabildiği için ve hatta günümüz çağında sosyal medya zehirlenmesinden ötürü araştırma yapmadan her gördüğüne inanan, bilgi edinmek istemeyen ve bilgiyi zorla öğrenen kullanıcıların "-AA bak bir mesaj geldi; XXX de hesap aç bize ver şu kadar kazan diyorlar. Ee hadi yapalım... + aç kapıyı polis!" gibi senaryolara maruz kalıp ardından bu yaşananları sosyal medyada yarım yamalak neden-sonuç ilişkisini tam anlatmadan paylaşım yaptıklarından ve diğer sosyal medya zehirlenmesi yaşayan takipçilerinin de bunu hızlıca yaymasından ötürü bu durumun abartıldığını düşünüyorum.
Papara'nın güncel paylaştığı bilgiye göre 15 Milyondan fazla bir kullanıcı sahip dijital banka ve hesaplara yatırılan paradan Papara kanunen faiz geliri elde edemiyor ve fayda sağlayamıyor. Papara hesaplarındaki tüm parada TCMB'nin denetimi ve gözetimi altında olup %100 nakit karşılıkla korunmakta. (kaynak: papara.com)
Birde mevcut kullanıcı sayısını göz önünde bulundurunca Papara, bir çoğu alternatifine göre kıyasla bu gibi durumlar için çok daha fazla tedbir aldığına ve almaya devam ettiğine inanıyorum. Aksi olsa zaten bu gibi haberleri çok daha fazla duyardık.
Kısaca yasal olmayan işlemlerle uğraşmıyorsanız eğer bu gibi durumları dert etmenize gerek yok. Özelliklede Papara gibi TCMB gözetimi ve denetimi altında olan dijital bankalardan korkmanıza gerek yok.
Bahsettiğiniz onay işlemi de aslında çoğu bankada artık aynı hatta normal bankalar görüntülü görüşme ile işlemi tamamlıyor. Papara'da onaylı hesaba değilde 18 yaş altı için şuan sözleşmeli hesaba geçiş biraz zor. O da yeni sistemden ötürü.. eminim bunada bi çözüm yakında gelir