Hepsiburada satıcı olarak yaşadığım sorunlar

713447

Picopat
Hepsiburada'da yeni mağaza açmayı düşünen insanlara fikir vermesi için bu yazıyı yazıyorum.

Öncelikle yeni hesap açılışında yaşayabileceğiniz en büyük sorun dosyaları indirip çıkarıp bir güzel imzalayıp kaşeledikten sonra tarayıp sisteme yüklemeniz gerekiyor, her şey buraya kadar tamam ancak Hepsiburada'nın dosya upload sistemi tam bir işkence, yaklaşık 2 gün uğraştığınızda dosyalarınızı yüklemeyi başaracaksınız ve ardından 1 günlük onay sürecinden sonra mağazanız hazır oluyor. Oluyor ama dijital ürün satacaksanız işkencenin en büyük kısmı başlıyor.

Hiçbir bilgi ve dokümantasyon yok. Hepsiburada'nın desteğiyle iletişime geçtiğinizde onlar şuna kafayı takmış durumdalar papağan gibi tek söyledikleri özel entagratör kullanın özel entagratör kullanın, Hepsiburada satıcı desteği başka bir şey bilmiyor. Hatta açıp kendi panellerine 1 defa bile bakmış değiller. Kendi panelleri üzerinden dijital ürün satılabiliyor olmasına rağmen ve Hepsiburada'nın sitesinde lisans kodu gibi dijital ürünler Hepsiburada tarafından SMS veya e-posta yoluyla tarafınıza iletilir yazısı olmasına rağmen ısrarla özel entagratör kullanın diye insana eziyet ediyorlar.

Örneğin 20 liralık bir lisans kodu, oyun kodu, dijital bir ürün satıyor olun, bunun KDV'si, Hepsiburada listeleme ücreti, %4 Hepsiburada payının ardından size kalan 11.9 TL özel entagratör kullanmazsanız almanız gereken tutar bu, ama özel entagratör kullanırsanız her satıştan yaklaşık 6 TL zarar ediyorsunuz ki buna SMS ücreti falan dahil değil. Benim anlamadığım diğer bir konu ise 100 liralık iCloud kodu vb. satanlar bu işi nasıl yapıyorlar 150 liraya falan satmaları lazım ki vergilerden, komisyonlardan, entagratörden vb. sonra kar kalabilsin. N11, Trendyol, PttAVM'de falan mağaza açacaktım Hepsiburada'da yaşadığım kepazelik yüzünden açmadım. Ya onlarda da böyleyse ne yapacağım diye. :D

Hepsi Yurt Dışından olayına gelelim, bu olayda ise yine kimsenin bir bilgisi yok, üstüne neyi nasıl yapacağın vb. hiçbir dokümantasyon mevcut değil.
Hepsiburada desteğe soruyorum, AliExpress'ten, Amazon'dan doğrudan Hepsiburada üzerine dropshipping yapabilir miyim diyorum verdikleri cevap bir bilgimiz yok vb. oluyor. Kaynağın yok çağrı merkezinde kimsenin bir şey bildiği yok insanlara vahiy mi gelecek bu süreç bilgileri. Kendi kafana göre ayarlayıp yaptığında da bu böyle olur mu vb. deyip ürünlerinize onay vermiyorlar. Yine şunu anlamış değilim satan nasıl satıyor ve nasıl ayarladı bu olayları.

Henüz fiziksel bir satışım gerçekleşmedi bu yüzden kargo sürecini vb. bilmiyorum ancak onda da desi sorunları oluyormuş bir diplomat zarf 1 desi bile değil ancak 5 desi falan olarak kargoya işliyorlarmış bu yüzden kargo maliyeti aşırı yüksek olmuş oluyor.

Bu konu altında Hepsiburada ve diğer pazaryerlerinde satıcı olarak yaşadığınız sorunları deneyimlerinizi vb. anlatırsanız bana belki yol gösterebilir ve sorunumu çözebilirim. Fikirlerinizi ve sistemi nasıl oturtabileceğimi neler yapabileceğim hakkında bilgisi olanlardan bilgi vermelerini rica ediyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdığınız çoğu şeyi cevaplayacak ve çözecek size özel kategori yöneticiniz olur. Onunla iletişime geçtiniz mi?

Yazdığınız çoğu şeyi cevaplayacak ve çözecek size özel kategori yöneticiniz olur. Onunla iletişime geçtiniz mi?
Böyle bir şeyin varlığından bile haberdar değilim nasıl iletişime geçeceğim, e postadan da bana aynı şekilde özel entagratör diye tutturan bir kadın mail atmıştı o falan mı ki ? Ona da aynı şeyleri yazarak cevap verdim bana yazdığı tek şey bu
Kod:
Merhaba,

SMS -  e-mail olarak atma servisi yoktur. Entegratör üzerinden bunu yapmanız gerekmektedir. Bize sadece gönderdikten sonra siparişi teslim edildiye çekilecektir. Farklı şekilde aksiyon mevcut değildir.

İyi çalışmalar dileriz.

Böyle bir şeyin varlığından bile haberdar değilim nasıl iletişime geçeceğim, e postadan da bana aynı şekilde özel entagratör diye tutturan bir kadın mail atmıştı o falan mı ki ? Ona da aynı şeyleri yazarak cevap verdim bana yazdığı tek şey bu
Dashboardda sağ üstte Yardım Merkezi olur oraya girin, biraz aşağıda talepler var talepleri görüntüle deyin, oradan sorununuzu çözmek için sorununuz ne ise ona uygun talep oluşturun oluştururken sizden zaten iletişim bilgileri isteyecek, talebin sonunda kategori yöneticimin benimle iletişime geçmesini istiyorum gibi bir yazı yazın.

Dashboardda sağ üstte Yardım Merkezi olur oraya girin, biraz aşağıda talepler var talepleri görüntüle deyin, oradan sorununuzu çözmek için sorununuz ne ise ona uygun talep oluşturun oluştururken sizden zaten iletişim bilgileri isteyecek, talebin sonunda kategori yöneticimin benimle iletişime geçmesini istiyorum gibi bir yazı yazın.
Hemen deniyorum.

Satıcı kısmı Allah'a emanet bir şekilde duruyor bende. Günde 3-5 bir şey satılırsa satılıyor, çok da umursadığım bir pazaryeri değil.

Kargo, ceza ve komisyon faturalarını 3'er 5'er kesmeleri. Bunu belirtince "Aa kusura bakmayın bizim mallığımız" demeleri.

Entegrasyon için kısıtlı hizmet sunmaları. Kendi programımı bağlayamıyorum mesela, bana diyor ki entegratör firmayla çalış.

Canlı destek sayfası cacık, bilet sayfası en âla cacık.

Listeleri kafalarına göre kapatıyorlar. Özellikle de rekabetçi kategorilerde başkaları şikayet ediyor.

Hepsiburada'da arada bir kumar oynayıp 5-10 kat yapmak daha zevkli.

Satıcı kısmı Allah'a emanet bir şekilde duruyor bende. Günde 3-5 bir şey satılırsa satılıyor, çok da umursadığım bir pazaryeri değil.

Kargo, ceza ve komisyon faturalarını 3'er 5'er kesmeleri. Bunu belirtince "Aa kusura bakmayın bizim mallığımız" demeleri.

Entegrasyon için kısıtlı hizmet sunmaları. Kendi programımı bağlayamıyorum mesela, bana diyor ki entegratör firmayla çalış.

Canlı destek sayfası cacık, bilet sayfası en âla cacık.

Listeleri kafalarına göre kapatıyorlar. Özellikle de rekabetçi kategorilerde başkaları şikayet ediyor.

Hepsiburada'da arada bir kumar oynayıp 5-10 kat yapmak daha zevkli.
Başka hangi mağazaları kullanıyorsunuz en rahatı hangisi

En rahatı N11 bence, ama satışlar Trendyol'da oluyor.
Peki teşekkür ederim. Trendyolda Elektronik ve Kırtasiye için düşünüyorum. Zaten onda dijital kategorisi göremedim. Tedarik ettiğim ürünleri direk satışa koyabiliyor muyum yoksa ekstra şeyler istiyor mu ? Atıyorum toptancıdan aldığım fatura vb. bunları trendyola bildirmem gerekiyor mu ? Stoksuz satışa falan izin veriyor mu direk toptancımdan kargolattırsam vb. Kısaca bir bilgilendirme yaparsanız çok iyi olur. Cevaplarınız için teşekkürler.

@713447 Stoksuz satışa hiçbir yer sıcak bakmaz, ama direkt olarak da engellemez. Bir sorun yaşatmazsan, platform kurallarına uygun davranırsan sorun olmaz.

Dijital satış yapmadığım için o konunu bilmiyorum. Diğer kategoriler var.

Fatura bildirimi sadece marka için gerekli. Ya marka kilitli oluyor, o markada ürün satmak için belge isteniyor ya da marka sahibi senden belge talep ediyor.
İki türlü de ya alış faturası ya da marka sahibinden izin belgesi yüklemelisin. Genellikle onay aldıktan sonra tekrar tekrar istemezler, ama bir müşteri iadesini reddettin diye kudurup ürüne sahte derse 12 aylık alış faturanı isterler. Klasörde hazır tutsan fena olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı