Hepsiburada satış sonrası desteksizliği

Dr. Bıyık!

Kilopat
Katılım
4 Nisan 2018
Mesajlar
4.541
Makaleler
1
Çözümler
30
Merhaba arkadaşlar,
Aylardır uğraştığım bir problemimle alakalı size bir aktarım yapmak istedim.
Eylül başında, geçen sene @Hepsiburada üzerinden satın aldığım ekran kartım arıza yaparak kullanılmaz hale geldi. Bilgisayar da bana acilen lazım olduğundan yeni bir ekran kartı almak zorunda kaldım. Bu süreçte servis işlemleri için de garanti belgesini onaylatmak adına @Hepsiburada ile iletişime geçtim. 1 haftalık çabanın sonunda bir gönderi kodu alabildim. Kodu kullanarak Sürat kargo ile belgeyi gönderdim. 6 hafta boyunca belgeyi bulamadılar ve onaylı belgelerim kayboldu. Çünkü Hepsiburada deposu, üzerine isim yazılmamış kargoları almıyor!

ASUS'u arayarak durumu belirttim ve sağ olsunlar geçen sefer yapmadıkları nezaketi gösterip e-fatura ile işlem yapmayı kabul ettiler. Sonuçta ekran kartının yazılımsal hata nedeniyle yandığı ve tamir edilemez olduğu belli olup, değişim kararı 22 Kasım tarihinde çıktı. Bana gelen formla beraber de 25 Kasım tarihinde site üzerinden iade/değişim talebi oluşturdum. Buraya kadar her şey kabul edilebilir.
O tarihin akabinde kargo kodu almak için 5 gün bekledim. 5 gün sonunda linkedin üzerinden sayfamdan yaptığım bir paylaşımı takiben 1 saat içerisinde kod geldi. Belge de kendilerine 1 gün sonra teslim edildi. Hepsiburada açıklamalarında belirttiği 2 iş günü içerisinde tamamlanır sürecinde ise tıkanmış durumdayız. 2 haftadır arıyorum;
  1. 1 defa müşteri temsilcisine ulaşabildim, o da şu anda yardımcı olamayacağını, çok yoğun olduklarını belirtti.
  2. 1 defa müşteri temsilcisine bağlandım ama anında telefon yüzüme kapatıldı.
  3. En az 10 defa daha aradım ve ulaşamadım.
Raporun süresi dolmak üzere olduğundan ASUS bana yeni tarihli bir rapor daha hazırlayacağını belirtti. Ama sorunumu da Hepsiburada ile halletmem gerektiğini bildiriyor. Şimdi ben ne yapmalıyım?
Tüketici mahkemesine başvursam kartı alırım ancak süreçte kaymakamlığa gitmem gerekirse işten izin alamam.
Site tamamen sorumsuzca hareket etmeye devam ediyor. Sürekli olarak da linkedin profilimden böyle paylaşımlarda bulunamam, bayağı akademik bir ağım var ve bu şekilde kullanmak istemiyorum.
Kartı bir öğrenciye hediye edecektim, çocuk aylarca bekledi, sonunda dayanamadı gitti kart aldı.
Elektronikte @Hepsiburada kullanılmaması gerektiğini tekrardan deneyimlemiş oldum.
 
Tüketici Hakem Heyeti'ne e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz ve bu süreçte kaymakamlığa gitmeniz gerekmiyor karar evinize gönderiliyor çünkü.
Hakem Heyeti'ne yapılan başvuru süreci nasıl işliyor? Bilirkişi, vesaire mi atanıyor? Sorunlu ürünle nasıl ilgileniliyor? Kısacası yerimden kalmam gerekir mi?
 
Tüketici Hakem Heyeti'ne e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz ve bu süreçte kaymakamlığa gitmeniz gerekmiyor karar evinize gönderiliyor çünkü.
Haklısınız ancak geçen sefer yaşadığım problem ile bu seferkinin de çıkış noktası aynı olacak. Ekran kartını kendi hesabımdan satın almadım. Arkadaşım kendisine bir sistem topluyordu, kartı da o sepete attık. Fatura arkadaşımın adına. Ben geçen sefer başvurmak istediğimde fatura sahibi olmadığım için sistem hata vermişti. Bu sefer de aynı sorun olacaktır diye düşünüyorum. Arkadaşım da bu tarz bürokrasiyle uğraşmayı pek sevmez, onu da yormak istemiyorum. Tıkandım kaldım.
 
Hiçbiri iyi ya da kötü değil. Bencil davranıp olumsuz deneyim yaşadıktan sonra satıcı kötülemekten vazgeçin. İşlemleri akıcı biçimde yapamadığınız anlaşılıyor. Günde yüz bin iade ve değişim ile uğraşan bir firma elbette hata yapar. İlgisiz gibi görünür ama aslında fark edememiş olabilir sizin işlemi. O yüzden işleminiz yavaş ilerler. Hepsiburada çok çaba gösteren bir satıcı. Özellikle kendi sattıkları ürünlerde kusursuz hizmet veriyorlar. Barındırdıkları satıcılarda sorun çıkabiliyor. O satıcı işlemleri geciktiriyor olabilir. Böyle çakal satıcı çok var Hepsiburada bünyesinde. Özellikle sahte ürün satıp alıcıyı keklemeye çalışan çok satıcı var o platformda.
 
Bende bir ürün aldım 10 gün civarı geldi ancak kutu hasarlı olduğu için iade ettim ama kaç gündür geri dönüş yok kargo vardı sanırım ayrıca müşteri hizmetlerine bağlanamıyorum onlarda iletişime geçmiyor.
 
Hakem Heyeti'ne yapılan başvuru süreci nasıl işliyor? Bilirkişi, vesaire mi atanıyor? Sorunlu ürünle nasıl ilgileniliyor? Kısacası yerimden kalmam gerekir mi?
Başvuru yaparken yerinizden kalkmanıza gerek yok. E-Devletten girdiğinizde bir form doldurmanız ve kabaca derdinizi anlatmanız istenecek, ilgili firmaların bilgilerini de ekledikten sonra başvurunuz tamamdır.

Başvuru sonucuna göre ilgili firmalar ile ilgili yasal işlem başlatabiliyorsunuz. Ben kendi tecrübelerime dayanarak anlatıyorum. Bu işle ilgili yasal bilgilere sahip kişilerle konuşursanız çok daha faydalı cevaplar alabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı