Hepsiburada taksit nasıl işliyor?

EmiRKaaN0809

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Hepsiburada üzerinden alışveriş yapmak istiyorum taksit seçeneğinin banka kartları üzerinde nasıl çalıştığını bilmiyorum. Taksit seçeneği her ay karttan para mı çekecek yani peşin bir çekim istemeyecek mi bilen biri deneyimli biri varsa anlatabilir mi?

Taksitte kredi kısmı açık olunca kredi veya banka kartındaki paradan çekiyor. Eğer içinde para yoksa krediden çekiyor varsa otomatik normal paradan çekiyor(banka kartındaki) diye biliyorum.
Taksit için kredi açık olması gerekiyor.

Kredi kartınız varsa limitiniz yetiyorsa aylık olarak ücret bitene kadar çekim yapacak.

Merhaba, Hepsiburada üzerinden alışveriş yapmak istiyorum taksit seçeneğinin banka kartları üzerinde nasıl çalıştığını bilmiyorum. Taksit seçeneği her ay karttan para mı çekecek yani peşin bir çekim istemeyecek mi bilen biri deneyimli biri varsa anlatabilir mi?

Evet her ay para çekecek.
Diyelim 500 TL limit var, 100 X 5 taksit yaptın. Hepsini çekiyor 0 kalıyor limit. Ay sonu 100 TL yatırıyorsun limitin 100 TL oluyor. 2 ay 100 daha limitin 200 oluyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Benim bile kafam karıştı :d

Diyelim 500 TL limit var, 100 X 5 taksit yaptın. Hepsini çekiyor 0 kalıyor limit. Ay sonu 100 TL yatırıyorsun limitin 100 TL oluyor. 2 ay 100 daha limitin 200 oluyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Yaani 1500 TL bir ürünü kartım da sadece o ayın taksiti yaani 150 TL olsa alışverişi tamamlayamaz mıyım sonra diğer ayın taksitini zamanı gelince yatırsam kabul edilir mi?

Çok basit bir mantık. 100 TL'lik bir ürün satın aldınız diyelim. Kredi kartınızdan 100 TL limit eksilir. Kaç taksit yaptıysanız o kadar taksiti de aylık olarak ödemeniz gerekir. Ödediğiniz taksit miktarı kadar da limit her ay iade edilir. Kartımız 500 TL limitli olsun. 100 TL'yi 2 taksit yaptık. Limit kaldı 400 TL. Daha sonraki ay 50 TL ödedik. Limit oldu 450. Son taksiti ödedik limit 500 TL oldu ve borç bitti.
Ayrıca banka kartlarına taksit yapamazsınız. Kredi kartı olması gerek.
Yaani 1500 TL bir ürünü kartım da sadece o ayın taksiti yaani 150 TL olsa alışverişi tamamlayamaz mıyım sonra diğer ayın taksitini zamanı gelince yatırsam kabul edilir mi?
Hayır yapamazsınız. 1500 TL olması gerek ki taksit yapabilesiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı