Hepsiburada üzerinden alınan HDD, PSU'yu yaktı

Başka HDD ile test edince bilgisayar açılıyor.
Tam olarak anlamadım. Sadece HDD yi takınca mı sizin PSU işlevsiz kalıyor. Başka bir HDD takınca sistem düzeliyor mu ? Kısa cevaplar çözüme yardımcı olmaz.
Başka bir PSU ile demek istediyseniz bile bir şey değiştirmez. Siz bahsettiğim testi yapğın.
 
Tam olarak anlamadım. Sadece HDD'yi takınca mı sizin PSU işlevsiz kalıyor. Başka bir HDD takınca sistem düzeliyor mu? Kısa cevaplar çözüme yardımcı olmaz.
Başka bir PSU ile demek istediyseniz bile bir şey değiştirmez. Siz bahsettiğim testi yapğın.

Şöyle hocam bu gelen HDD'yi taktım ve bilgisayar açıldı yeniden başlatınca bilgisayar görüntü vermedi kasa içince sadece SSD'yi bıraktım test ettim ve görüntü gelmedi PSU değiştirdiğimde SSD ile görüntü almadım.
 
Kasa içerisinde donanım sökme ve takma yapılacağı zaman statik elektrik boşaltmayı standart haline getirmesi gerekiyor insanların. Önce sistemi kapatın, kasaya gelen gücü kesin ve power tuşuna 5-6 defa arka arkaya bastıktan sonra donanım sökün yada takın.
Yukarıda bahsettiğim testi yapın, duruma göre kasanıza kendi PSU nuzu takarak bir şeyler denenebilir.
Öncelik kısa devre ile PSU çalışıyor mu sorusu?
 
Kasa içerisinde donanım sökme ve takma yapılacağı zaman statik elektrik boşaltmayı standart haline getirmesi gerekiyor insanların. Önce sistemi kapatın, kasaya gelen gücü kesin ve Power tuşuna 5-6 defa arka arkaya bastıktan sonra donanım sökün ya da takın.
Yukarıda bahsettiğim testi yapın, duruma göre kasanıza kendi PSU nuzu takarak bir şeyler denenebilir.
Öncelik kısa devre ile PSU çalışıyor mu sorusu?

Çalışıyor ancak görüntü yok başka PSU ile deneyince sistem direk açılıyor.
 
Sisteme kendi PSU nuzu takın. Sistemi çalıştırın. Görüntü gelmiyorsa, PSU çalışıyor, yani PSU fanı dönüyorsa sistemi kapatın. PSU ya gelen gücü kesin. Power tuşuna 5-6 defa arka arkaya basarak statik boşaltın. İçinize sinmediyse işlemi tekrarlayın. Hatta ikinci statik boşaltma işleminde bellekleri yerlerinden sökün ve yerlerine doğru ve tam oturduklarından emin olarak tekrar takın. Sistemi bundan sonra tekrar çalıştırmayı deneyin.
 
Sisteme kendi PSU nuzu takın. Sistemi çalıştırın. Görüntü gelmiyorsa, PSU çalışıyor, yani PSU fanı dönüyorsa sistemi kapatın. PSU'ya gelen gücü kesin. Power tuşuna 5-6 defa arka arkaya basarak statik boşaltın. İçinize sinmediyse işlemi tekrarlayın. Hatta ikinci statik boşaltma işleminde bellekleri yerlerinden sökün ve yerlerine doğru ve tam oturduklarından emin olarak tekrar takın. Sistemi bundan sonra tekrar çalıştırmayı deneyin.

Hiçbir şey olmadı bugün yeni PSU aldık her şey düzeldi yardımlarınız için teşeşkürler arkadaşlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı