Hepsiburada ve Ürün Teslim Sorunu

Merhaba, arkadaş 23 kasım da işlemci sipariş ettim ve bugünle 16 gündür kargoya verilmedi. Her sorduğum da bir ileri tarih için "en geç" kisvesi altında ürünü kargoya vereceklerini söylüyorlar. Aldığım işlemci piyasa fiyatın dan 100-150 TL arası ucuz olduğu için biraz daha bekleyeyim dedim ama belirttiğim üzere yarım ay oldu. 16 gün boşa bekleyip +100 TL fazla dan vererek ürünü temin etmeyi göze alayım diyorum ama paranın geri yatması ne kadar sürer? Ya da o kadar bekledim biraz daha beklemek mantıklı mı olur?

Fatura daha kesilmediyse direk iptal edebilirsiniz ki bence daha iyi olur çünkü kargoya verilse bile yine uzun sürüyor sıra gelmesi, malum sebeplerden dolayı. Ama fatura kesilmişse paranızı geri almak için kargonun size gelmesini bekleyip iade etmeniz gerekir, yani her halükarda beklemek gerekecek bu durumda.

Fatura daha kesilmediyse direk iptal edebilirsiniz ki bence daha iyi olur çünkü kargoya verilse bile yine uzun sürüyor sıra gelmesi, malum sebeplerden dolayı. Ama fatura kesilmişse paranızı geri almak için kargonun size gelmesini bekleyip iade etmeniz gerekir, yani her halükarda beklemek gerekecek bu durumda.
Daha hazırlama sürecin de bile gözükmüyor. (sadece bu aşamada iptal edebilirsiniz kısmında) Ama dediğiniz gibi her türlü biraz daha bekleyeceğim (ya paranın yatmasını ya da ürünün teslimini) o yüzden emin olamıyorum.

25 kasımda GSP 300 model kulaklık ve Samsung Galaxy Watch almıştım. Ürünlerim ertesi gün kargolandı gözüküyordu, fakat bugün oldu ne kapım çaldı ne arayan oldu ne takip bilgisi güncellendi. GSP 300 siparişim kargoda gözükürken dün aniden ürününüz hazırlanıyor sürecine geçti. Samsung Galaxy Watch'ta kargoda görünüyor fakat şuan nerede bana ne zaman gelecek bir tek Allah bilir. 1 ay dolmadan ürünler bana ulaşacak gibi görünmüyor. Aynı gün Aliexpress'ten alışveriş yapmıştım sanırım Çindeki ürünüm daha erken gelecek.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    11,4 KB · Görüntüleme: 44
Daha hazırlama sürecin de bile gözükmüyor. (sadece bu aşamada iptal edebilirsiniz kısmında) Ama dediğiniz gibi her türlü biraz daha bekleyeceğim (ya paranın yatmasını ya da ürünün teslimini) o yüzden emin olamıyorum.

O aşamadaysa iptal etmenizi öneririm. Çünkü benim de şu an Hepsiburada'dan sipariş ettiğim bir laptop var, ben 25 Kasım'da vermiştim siparişi. 6 Aralık için son teslim tarihi yazıyordu ama o tarihte daha kargoya bile verilmeyince arayıp sormuştum sipariş durumunu. Müşteri hizmetleri'ndeki çalışanın dediğine göre satıcısı Hepsiburada olan ve faturası kesilmiş bütün siparişler için son teslim tarihi en geç 20 Aralık olacak şekilde güncellenmiş. Görüşmeyi yaptığımın ertesi günü de kargoya verildi diye bildirim geldi ve denildiği gibi son teslim tarihi 20 Aralık diye güncellendi, hala bekliyorum gelmesini.

Eğer sizin siparişinizin daha faturası kesilmediyse benden bile fazla bekleme ihtimaliniz var. Ama eğer satıcı Hepsiburada değil de başka bir satıcıysa daha erken de gelebilir emin değilim. Hepsiburada aşırı yoğun çünkü anladığım kadarıyla ve üstüne bir de günlük kargo kotası getirmiş kargo firmaları. Ama başka bir satıcı için süreç daha hızlı işleyebilir belki.

Yine de ben sizin yerinizde olsaydım strese girmek yerine 100 lira fazla verip ürünü direk temin etmeyi seçerdim sanırım. Ama dediğiniz gibi, şimdi iptal etseniz para ne kadar sürede geri yatar hesabınıza ben de bilmiyorum. Bu yüzden yanlış yönlendirmek de istemem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı