Hepsiburada veya Ebrar PC'den Dell inspiron 7559 Almak

Dell inspiron 7559 alacağım hangisini seçmeliyim?

• Hepsiburada 16GB RAM SSD yok- 3.499TL

Oy: 3 33,3%
  • Ebrar Bilgisayar 8GB RAM 128 GB SSD- 3.290TL

Oy: 5 55,6%
  • Daha iyi bir fikrim var. (Yorum olarak belirtiniz)

Oy: 1 11,1%

• Oy verenlerin toplamı
    9

Ankabird

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Başlıkta belirttiğim gibi uzun araştırmalar sonucu almaya karar verdiğim Dell inspiron 7559 oyun bilgisayarını nerden alacağım konusunda karşımda 2 seçenek var. Sizin deneyimlerinizden yorumlarınızdan yola çıkarak birini seçeceğim. Üründe sadece satıcı farkı değil RAM/SSD/fiyat farkı da var. Sizce hangisi en mantıklı karar olur?

1. HEPSİBURADA.COM :
Dell Inspiron Gaming 7559 Intel Core İ7 6700HQ 2.6Ghz/3.5Ghz 16GB 1TB+8GB SSHD 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar B6700W161C
SSD YOK 3.499 TL

2. EBRAR BİLGİSAYAR
Dell Inspiron 7559 B70D128W81C i7-6700HQ 8GB 1TB 128GB SSD 4GB GTX960M 15.6 Windows 10
3.290 TL

Dell İnspiron 7559 için bazı ekran panellerinde ışık sızması oluyormuş böyle şikayetler vardı. LEGEND panel alın BOE panellerde ışık sızması var deniyordu. Ben de bunun üzerine EbrarBilgisayar'a mail attım hemen cevap verdiler. Türkiye'ye gelen modellerin hepsinde BOE panel kullanıldığını söylediler gönderilen son seride ışık sızmasının en aza indirildiğini söylediler ne kadar doğrudur bilemiyorum. Türkiye'ye LEGEND panelli 7559 gönderilmediyse alanlar nasıl aldı onu da merak ettim açıkçası.

Bunun dışında Dell Inspiron alma onun yerine şunu şunu al diyebileceğiniz bir tavsiyeniz varsa onları da alabilirim. Bütçem belli zaten 3.500 lira. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dell 7559 legend panel satılıyor. Bir ara Sanalmarketim'de görmüştüm ve ışık sızması sadece siyah ekranlarda belli olur. Benim için sorun olmaz diyorsanız alabilirsiniz. 3.300 TL civarına en iyi laptop bu ya da alternatif olarak HP Pavilion 15-BC010NT alabilirsin. Bu da iyi bir bilgisayardır. Soğutması olsun bir de klavyesi aydınlatmalı felan.

Dell Inspiron 7559 modeli herhalde en uygun fiyatlı 4GB GDDR5 VRAM'li GTX 960M içeren dizüstü bilgisayar. 8GB RAM/1TB HDD'li düz modeli 3200₺'ye bulunabiliyorken siz +128GB SSD'li modeli 3300₺'ye gerçekten iyi bulmuşsunuz. İnternetten biraz araştırdığımda 16GB RAM/128GB SSD/1TB HDD'li seçeneğin stoklarda olmadığını gördüm. O yüzden 2. seçeneği almanızı öneririm, hem Windows 10 yüklü yani FreeDOS değil, hem de tek slot RAM kullanıldığı için ileride RAM yetmezse ek bir 8GB RAM daha takabilirsiniz. Ancak M2 SSD takmak o kadar kolay değil; sıfırdan kurulum yapmanız gerekir ve cihaz garanti kapsamındayken takarsanız cihazınız garanti dışı kalır. Sadece o M2 SSD'nin bilgisayara takılı gelip gelmediğini de sorun, bir yerde harici olarak gönderildiğini de gördüm. Inspiron 7559 ise çift fanlı düzgün bir oyuncu dizüstü bilgisayarı, sadece dahili optik sürücüsü yok ancak o da çok sorun değil. Size bir de aynı fiyatta alternatif bir dizüstü de önermek isterim:
HP Pavilion 17-AB003NT X8M25EA i5-6300HQ 12GB 128SSD 1TB 4GB GTX960M 17.3 FreeDos

Dell Inspiron 7559 modeli herhalde en uygun fiyatlı 4GB GDDR5 VRAM'li GTX 960M içeren dizüstü bilgisayar. 8GB RAM/1TB HDD'li düz modeli 3200₺'ye bulunabiliyorken siz +128GB SSD'li modeli 3300₺'ye gerçekten iyi bulmuşsunuz. İnternetten biraz araştırdığımda 16GB RAM/128GB SSD/1TB HDD'li seçeneğin stoklarda olmadığını gördüm. O yüzden 2. seçeneği almanızı öneririm, hem Windows 10 yüklü yani FreeDOS değil, hem de tek slot RAM kullanıldığı için ileride RAM yetmezse ek bir 8GB RAM daha takabilirsiniz. Ancak M2 SSD takmak o kadar kolay değil; sıfırdan kurulum yapmanız gerekir ve cihaz garanti kapsamındayken takarsanız cihazınız garanti dışı kalır. Sadece o M2 SSD'nin bilgisayara takılı gelip gelmediğini de sorun, bir yerde harici olarak gönderildiğini de gördüm. Inspiron 7559 ise çift fanlı düzgün bir oyuncu dizüstü bilgisayarı, sadece dahili optik sürücüsü yok ancak o da çok sorun değil. Size bir de aynı fiyatta alternatif bir dizüstü de önermek isterim:
HP Pavilion 17-AB003NT X8M25EA i5-6300HQ 12GB 128SSD 1TB 4GB GTX960M 17.3 FreeDos
Önerdiğiniz sistem Dell 7559'dan daha düşük bir sistem.
@Ankabird 2. sistemi almanı tavsiye ederim. Sonradan RAM takviyesi yapabilirsin.

Ebrar bilgisayar gayet güvenilir bir sitedir.
Benim de birkaç siparişim olmuştu ve hepsi 1 günde elime ulaştı.

Önerdiğiniz sistem Dell 7559'dan daha düşük bir sistem.
@Ankabird 2. sistemi almanı tavsiye ederim. Sonradan RAM takviyesi yapabilirsin.
İşlemcisinin i5 olduğunun farkındayım ancak i5-6300HQ'da 4 gerçek çekirdekli iyi bir işlemci, önerdiğim cihazda 12GB RAM, 17,3" IPS FHD ekran ve optik sürücü de bulunuyor, ekran kartı ise aynı. O yüzden Dell 7559 ile de karşılaştırılabilecek bir sistem, ancak FreeDOS olması biraz can sıkıcı Windows 10 masrafı anlamında. Bende sonuç olarak 2. sistemi önerdim zaten, diğerini fikir olması açısından yazdım. Bana sorsanız 17,3" FHD IPS/16GB DDR4/4GB GTX 960M/256GB M2 + 1TB HDD/Blu-ray RW/Windows 10 sistemi en fazla 4000₺'ye almak isterim ancak ne yazık ki hepsini içeren bir sistem mevcut değil.

Görüşleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim. Zaten dediğim gibi çok bilgisayar araştırdım ama benim bütçeme uygun en yüksek özellikli bilgisayar buydu. Bana 8 Gb ve 128 GB SSD daha cazip geliyor çünkü bilgisayarın HDD'si yüksek hızda değil. Windows'un geç açılmasından bıkmış biri olarak sistemi SSD'ye kurulmuş bir bilgisayar daha mantıklı geliyor. Ama işte bu ışık sızması denen şey gerçekten çok rahatsız edici mi? Hiç çıplak gözle görmediğim için önemini anlayamıyorum. Hepsiburada'daki modelde ışık sızmasının olmadığı yorumda belirtilmiş. Hepsiburada güvenceli olarak orada duruyor. Ancak fiyat olarak ve mantık olarak Ebrar'daki model ilgimi çekiyor. 8 GB DDR3 RAM'in yerine DDR4 RAM takılabilir. Okuduğum kadarıyla RAM ve SSD değişiklikleri garanti dışı bırakmıyordu bilgisayarı ama yine de tekrar araştırmak lazım.

Bu arada bir tane kısaltmayı küçük harfle yazdım diye forum bana ceza vermişti o yüzden hemen geri dönüş yapamadım, kusura bakmayın. Türkçe öğretmeniyim ama beni bile dil kullanımından cezalandırdılar ne diyeyim, helal olsun. Sınav yapsam hepsi kalacak ama güç kimdeyse söz onda tabii işte onlar beni cezalandırdılar. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı