Hepsiburada yanlış fiyat bahanesiyle sipariş iptali

okanogan

Kilopat
Katılım
12 Şubat 2016
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 2 gün önce 12.03.2024 tarihinde Hepsiburada'dan Hepsiburada satıcılı olarak bir ekran kartı satın aldım. Ürünün normal fiyatı 29.799 TL iken yaklaşık %10 indirimle 26.600'e satılıyordu ve bu kampanyayı kaçırmamak için normalde kullanmayacağım aidatlı kartı kullanarak kartı sadece bu alışveriş için aktif etmiş oldum. Boşu boşuna yıllık aidat ödemek zorunda kalacağım yani. Aradan 24 saat bile geçmemesine rağmen HB siparişi yanlış fiyat nedeniyle iptal etti (yanlış fiyat dedikleri de %10'luk bir fark). Şikayetvara gerekli şikayetleri yazdım ve siteyi kontrol ettiğimde bir gün içinde aynı problemden onlarca kişinin mağdur olduğunu ve şikayet açtığını gördüm. Müşteri hizmetleri konuyla hiçbir şekilde ilgilenmeyip 50 TL gibi komik bir indirim kuponuyla geçiştirmeye çalıştı. Dün akşam tüketici hakem heyetine siparişimin iptalini gösteren SS ile başvuru yaptım.
Olumlu sonuç alır mıyım? Sonuçta bariz bir fiyat hatası yok ve sırf bu alışverişe güvenerek aidatlı kartı açtırmış bulundum. Ciddi bir mağduriyet söz konusu. Üstelik onlarca kişi de aynı durumda... Nasıl bir süreç beni bekliyor nasıl aksiyon almalıyım? Aydınlatabilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Satıcı Hepsiburada mıydı yoksa değil miydi?

Eskiden iptal hakkı satıcıya her türlü sunuluyordu. Satıcı platforma ceza öder, iptal ederdi. Satıcı da Hepsiburada ise panel üzerinden zırnık alamazsınız. Kartı sırf bu alışveriş için kullanmış olmanız da kimsenin umurunda olmaz.

Sipariş iptal edildi paranız iade edildi. THH gittikten sonra siparişim iptal edildi derseniz dönüp size paranız iade edildi mi diyecekler. Edildi ise çok da bir şey çıkmayacak. Max. Satın almış olduğunuz fiyattan ürünü size temin etmeleri söylenir. Ama bu süreç 1 yılı aşkın sürebilir.
 
İşin trajikomik tarafı satıcısı da Hepsiburada.....
Benim talebim de ürünü satın aldığım fiyattan tarafıma göndermeleri. Fatura oluşturulmadan siparişi iptal ettiler.
 

Geri
Yukarı