Oyun Hepsiburada'dan alınan laptop iade edilir mi?

İşte bu tür vakalar yüzünden millet sıfır diye aldığı ürünlerin daha önce kutusu açılmış olması şokunu yaşıyor. Eğer iade olursa kapatacaklar kutuya yarın bir gün başka birine satacaklar. Belki bu konuyu okuyanlardan birine. Belli olmaz. Üründe hata yok kusur yok ama iade ediliyor.
 
Bende Acer bir laptop almıştım başka bir satıcıdan üç ay sonra iade ettim sorun çıkarmadılar ama bu süreç oldukça sorunluydu 😂
Surec sorunlu… ben de ayni seyi yasadim. Teknorya’ya 6-7 ay kadar ugrasip iade edebildim sorunlu cihazi ki o surede de laptop fiyatlari ucmustu. Keske su konuya bir yasa duzenlemesi gelse.
 
Mesafeli sözleşmeler yönetmeliği'nde, 23 Ağustos 2022 tarihinde yapılan düzenlemeyle, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı kaldırıldı.

Selam,
Bunu en iyi hepsiburada bilir ama olumlu sonuçlanacağını pek düşünmüyorum.
 
Satıcı önemli Hepsiburada kendisi ise kolay olur fakat diğerleri çok uğraştırıyor, adamlar ayıplı ürünü almıyor mahkemelik oluyorsunuz sağlamı hiç almazlar. Yine en iyisi Amazon bu konuda fakat iyi niyetlerini suistimal etmemek lazım keşke herhangi bir mağazada laptoplara baksaydınız.
 
Ben de satıcıyı sormustum. Laptoplar da iade alan Monster, Amazon ve HB haric bir satıcı duymadim, gormedim. Yanlismis gibi dislike atmanin mantigi ne anlamlandiramadim. Her sekilde deneyecek ancak ben muhtemel sonuclari aktardim kendisine.
Hocam yanlış ki iade ettim diyorum :) Rapor felan da etmedim sadece "beğenmedim" butonu...

Laptop'u iade ettiğim satıcı da GpnTeknoloji.
 
Paketi açtınız, ürün açıklamaları ile aynı, kusuru yok ancak "beğenmedim" şeklinde bir iadeyi satıcı kabul etmeyecektir.
Cayma hakkı ile ilgili kanun ve mevzuat yoruma açık kalmıştır sıkça yorumlanmaktadır. Özet görseli ekte.
 

Dosya Ekleri

  • IT-iade.jpg
    IT-iade.jpg
    122,8 KB · Görüntüleme: 88
Hocam yanlış ki iade ettim diyorum :) Rapor felan da etmedim sadece "beğenmedim" butonu...

Laptop'u iade ettiğim satıcı da GpnTeknoloji.

Ben de bilgisayarımı GPN den aldım, ilkinde batarya problemli çıktı laptopu yenisiyle değiştirdiler.

Edit: Pardon yukarıda 3 ay sonra değişim yapanın siz olduğunuzu sanarak yazmışım.
 
Arkadaşlar, VP bilişim (Hepsiburada) üzerinden aldım. VP bilişimi sabit hat numarası ile aradım. Üründe bir ayıp olmadığını ama ben yine iade etmek istediğimi söyledim. Beklediğim heves ettiğim deneyimi yaşayamadığım için dedim anlayacağınız. O da beni anlamak istedi ama yasal olarak hakkım olduğunu kendisi söyledi bana ilk ağızdan. Mağaza değiller, sadece online satış yapıyorlar. O ürünü sadece ikinci el satabiliriz dediler. Ürünü alırken de çok güzel deneyimler yaşamıştım, uğramıştım iş yaptıkları yere. O yüzden biraz ikinci ele düşmesinin zararını karşılamak istediğimi söyledim zorunda olmasam da. Gün içinde tekrar arayacaklarını söylediler.

Kısacası yasal hakkımız varmış arkadaşlar 14 gün içinde. Satıcı kendisi itiraf ediyor, bilginiz olsun :)
 
Paketi açtınız, ürün açıklamaları ile aynı, kusuru yok ancak "beğenmedim" şeklinde bir iadeyi satıcı kabul etmeyecektir.
Cayma hakkı ile ilgili kanun ve mevzuat yoruma açık kalmıştır sıkça yorumlanmaktadır. Özet görseli ekte.
Hocam nasıl yoruma açık kaldığını anlamadım, attığınız fotoğraftaki 2. Satırın hiçbir geçerliliği yok ki? Kanunda ambalaj kesilmeyecek, yırtılmayacak gibi bir belirtme yok.

Kanun sonuna kadar "(5) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir." Diye belirtmiş.

(6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun madde 47)
 

Geri
Yukarı