Hepsipay iade kartıma gelmedi

Hep şüphelenmişimdir. X alışveriş sitesi iadeyi yapıyor ama banka hesabınıza dört gün belki de bir hafta sonra düşüyor. Bu süreçte neler yaşanıyor ben bunu merak ediyorum. Bizim iade paraları o sırada nerede bekliyor? Hayır aklıma başka da bir şey gelmedi ondan soruyorum. :D
Artık nerelere harcayıp nerelerden geri geliyor o para klasik banka işte 😟

Hocam benimki on ödemeli kart banka karti degil
Ön ödemeli kart ve banka kartının farkının ne olduğunu zannediyorsunuz? İkisinde de harcama yapılmadan önce para yükleniyor sonuçta. Yasal yollara başvuracağım demişsiniz ama yasal yolun ne oldugunu biliyor musunuz? 7 iş günü olarak iade süresi var ve iş günü dediğimiz kavram tatil günleri dışında. Bayram ve haftasonu da araya girince 12 gün kadar sürer. 13. gün ise yatar hesabınıza. Provizyonda tutulmasının sebebi de vardır. Faiz olarak işletemezler.

Bu arada konusu açılmışken hep merak ettiğim soruyu sormak isterim: Bizim bu iadelerimizi, bankalar para müşteriye geçinceye kadar faiz veya herhangi bir işlem için kullanıyor olabilir mi? Yani bizim iade paralarını bankalar işletiyor olabilir mi? Mevzuat nedir inanın bilmiyorum belki de komik bir soru oldu ama bilmediğim için soruyorum. Bilen biri aydınlatırsa hep birlikte aydınlanırız. :D

Gerçekten bu devirde günlerce para beklemeyi çok anlamsız buluyorum. Bankacı olan varsa aydınlatabilir mi, arka planda ne işlem yapılıyor ki bu kadar uzun sürüyor? Para gönderilirken saniyesinde ellerine ulaşıyor halbuki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı