Her açılışta BIOS'dan AHCI'yı Auto yerine Enable zorunluluğu sorunu

20358

Kilopat
Makaleler
3
Merhaba Mac severler, Win 10 kurulu makineye Clover Bootloader'lı Yosemite kurdum. Sorunum; her açılışta BIOS'dan AHCI'yı "Enable" etmek zorunda kalıyorum. Clover Configurator'dan herşeyi denedim maalesef beceremedim. Text ile config.plist'te de hangi kodu değiştirmem gerektiğini bulumadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Samsung R580.png

Samsung R580

Son düzenleme:
BIOS AHCI ayarını yaptıktan sonra kaydetmiyor mu? Anlamadım?
Evet uzman arkadaşım kaydetmiyor. AHCI için "Auto" ve "Enable" seçeneği var. Her defasında "Enable" yapmam gerekiyor. "Auto" da maalesef açmıyor. Acaba "Config.plist"e bir kod mu eklemem gerekiyor? El Capitan da bu problem yoktu fakat onda da Kamera ve Bluetooth yok görünüyor, çalışmıyor.

Bu problemin OS X ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. BIOS sıfırlamayı yada güncellemesi yapmayı dene.
Maalesef bu problem OS X kaynaklı. Zira Win 10 u defalarca kapatıp açıyorum AHCI Enable olarak duruyor taki OS X açılıncaya kadar. OS X aç kapa yapıp tekrar açtığımda Auto oluyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı