Her canli iki çift halinde mi bulunuyor?

Makaleler
13
Daha fazla  
20190901_210839.jpg

Bu kelebek yarı erkek, yarı dişi cinsiyetli. Bu durum doğada nadir olarak görülen hadiselerdendir. Buna sebebiyet veren neden ise genetik bozukluktur. Bu hadise Jinandromorfi olarak bilinir. Hastalığın sebebi mitoz bölünme sirasinda gerçekleşen hatadir.

Sadece kelebekte değil daha başka canlilarda da bu hastalik var. Daha farkli örneklere aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

Doğada sadece iki cinsiyet bulunmaz. Mantarlar, Arkeler, Bakteriler ve Protistalarin cinsiyeti yoktur. Kırbaç kuyruklu çöl kertenkelerinin de bir türü tamamen dişi bireylerden oluşur. Boa yılanları da eşeysiz ürer.

Bazi midye ıstakozlarinda 3 farklı cinsiyet, yine bazi karınca türlerinde 4 farkli cinsiyet bulunur. Mantarlarin bazi çeşitlerinde 30 farkli cinsiyet bulunur. Ayrıca salyangozlarda kendi isteklerine göre cinsiyet değiştirebilirler.

Son düzenleme:
Bu nadir de görülse insanlarda da olan bir anormallik galiba. Bazı duyuyorum çift cinsiyet veya iki cinsel organı da olan insanlarla ilgili yazıları. Yalnız başlıkla konu sanki biraz bağımsız gibi olmuşlar birbirlerinden. Karmaşık geldi biraz.

Son düzenleme:
@BERWAR bu arada başlığı sen mi belirledin yoksa değiştirilmiş mi? Çünkü her canlı çift mi yaratılmış gibi bir anlam çıkıyor başlıktan. Ama konu içeriği çift cinsiyet gibi sanırım. Ya da ben karıştırıyorum bilemedim. Biraz karmaşa yarattı bende:)

@painkiller Nasıl başlık atacağımı ben de çözemedim. Sonunda böyle bir şey ortaya çıktı.😂 Konu çift cinsiyet ile ilgili değil, canlilarin sadece dişi ve erkek olarak oluşmadığını söylemek istedim.

@BERWAR “Her canlı tek cinsiyetli midir?” gibi bir şey olabilirdi belki ama haklısın konu açarken bir karışıyor işler:)
Eşcinsellik konusuna gelecek olursak bu sadece insanlara özgü bir şey değildir. Yüzlerce hayvan çeşidinde görülen bir durumdur. Hatta heteroseksüel veya homoseksüel aynı cins türler bile bir arada yaşamaktadır doğada. Uyum içinde, dışlanmadan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı