Çoğunlukla üniversite mezunlarının şirketlerle iletişim kurduğu bir platform hocam. İş bulma olasılığınızda var.Linkeldn'i hiç kullanmadım. Lise bitti hâlâ kullanmıyorum hatta ne olduğunu bile bilmiyorum.
İş bulma açısından bence hala çok önemli.
C1 kademe ingilizce istemelerine de çok güldüm. Her hâlde yabancı arkadaşları çay isterse doldursun diyedir o da. Yok yazılım hatasını hava da kapacakmışta yok şu da bu da.İstanbul'da yaşayan biri için evet yardımcı olabilir ancak Türkiye çapında pek düzgün ilan yok. Bir süredir staj arıyordum hocamız da LinkedIn falan bakın bulursunuz demişti orayı da kontrol ediyordum gençler biz sizin sevdiğiniz goygoyu da yaparız demek için yok efendim bilmem kaç metre uzaktan yazım hatalarını fark edebilmeliymiş, yok efendim C1 kademe İngilizce bilmeliymiş gibi gibi saçma istekleri var. Bunlar sadece son 1 yılda yazılım stajı bakarken gördüklerim. Yurt dışında da şirketlerin üst kademelerinin hesapları var ancak adına açılmaması için ve ayda yılda 1 güncelliyorlar. Referans gösterme gibi bir olay olduğu için hâlâ kullanılıyor.
Bu saçma isteklere güldüm. Adam bu kadarını biliyorsa zaten staja niye gitsin? Naylon staj yapar çıkar.
C1 kademe İngilizce istemelerine de çok güldüm. Her hâlde yabancı arkadaşları çay isterse doldursun diyedir o da.
Farklı ülke de bile B1-B2 isterlerken beyfendiler akademik İngilizce istiyorlar. Ben o ilanın troll olduğu kanaatindeyim. O ilanın ne kadar stajyer maaşı verdiğini hatırlıyor musun?Yazılım yerine garsonluk veya otel olsa(ki benim arkadaşım B1 ile yabancıların bulunduğu otele girdi) belki bir miktar normal karşılanabilir de yazılımdayken İngilizce dokümanları okuyabildikten sonra çok da bir gereği yok. Erasmus stajlarında (ki farklı ülkeye gidiyorsun) B1-B2 istiyorlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.