Her öğretmen kutsal mı?

Kutsal'ın tanımını yapar mısınız?
Alıntıdır:
Değerli Mü’minler!

Yüce Rabbimiz ilim sahibi olanların değerini bizlere şöyle beyan eder “De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ancak akıl sahipleri öğüt alır”.Dinimiz, insanın bildiklerini başkalarına öğretmesini en büyük infak olarak kabul edilmiştir. Nitekim Peygamber Efendimiz (sav) “Bilmeyenlere ilim öğretmek sadakadır, sadakanın en faziletlisi de bir Müslüman’ın ilim öğrenmesi ve başkalarına öğretmesidir.” buyurmuştur. İlk yaratılan Hz. Âdem’e bilmediklerini öğreten Yüce Rabbimizdir. Bunun içindir ki öğretmenlik mesleği yüce, kutsal bir meslektir.
Kaynak: Diyanet İşleri Türk İslam Birliği.
 
Alıntıdır:
Değerli mü'minler!

Yüce rabbimiz ilim sahibi olanların değerini bizlere şöyle beyan eder “de ki: “hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” ancak akıl sahipleri öğüt alır”.dinimiz, insanın bildiklerini başkalarına öğretmesini en büyük infak olarak kabul edilmiştir. Nitekim peygamber efendimiz (sav) “bilmeyenlere ilim öğretmek sadakadır, sadakanın en faziletlisi de bir müslüman'ın ilim öğrenmesi ve başkalarına öğretmesidir.” buyurmuştur. İlk yaratılan Hz. Âdem'e bilmediklerini öğreten yüce rabbimizdir. Bunun içindir ki öğretmenlik mesleği yüce, kutsal bir meslektir.
Kaynak: Diyanet işleri Türk İslam birliği.

Burada ki "kutsal" kelimesi dini anlamda ya da yüceltmek için değil değer belirtmek için kullanılmıştır.
 
Dün spor salonunda bir öğretmen ile karşılaştık, tartıştık. İnşaat işindeyiz 'binalar neden pahalı?' diye sorup laf atıyor bende pişkince cevap veriyorum. Sanki fiyatlarının artmasında sebep biziz. Birazdaha ileri gitseydi ağzımı bozardım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı