Her şey hazır olarak gelen dağıtım var mı?

Arkadaşlar ben Elementary OS'i kurdum şu an çok şey denemedim dricer güncelemme işi biraz yordu beni laptop açık kafam masada uyumuşum siz düşünün ne kadar zahmetli olduğunu Elementary güzel hoş ama ilk zamanlarda bayağı zahmetli yani bunun yerine Arch deniyebilirdin diyenler için benim laptop HP ve öyle bir Wireless driveri varki yabancı kaynaklarda zor bulunuyor ben daha önceden GitHub linkini yedek hardiskime atmıştım (bu güne kadar iki kere falan formatlamışımdır bahsettiğim yedek hard diski) neyse yani ben değer diye düşünüyorum ama benimle aynı fikirle olmayanınızda vardır elbet ama tarayıcı açıkken 4, 3GB serbest RAM vardı ha bir de benim ramlarden biri yandı evdeki eski RAM'i kullandım mecbur yani 6 GB'nin sadece 1,5 GB'sini kullanıyor tarayıcıya rağmen tarayıcısıda güzeldi ben macOS cursor ve icon paketlerini de kurdum çok tatlı duruyor yarın atabilirsem atarım.

Güzel dostum.
Kasdi olarak offline tercih ettim. Maksadım arkadaşa yorum yapmak idi. Gördüm diğer seçenekleri. Bahsettiğim diğer DM oları kurulum yaptıkdan sonra değiştirmek üzerine idi.
Ha dersen att var bu konuda Google da aramadan istediğin DM ı zaten yüklüyor. Kod ezberlemeye ihtiyaç duymadan. Kod yazmadan bas yüklensin şeklinde.

Ben wellcome kısmını sırf eleştirmek için yazdım. Yoksa dağıtım için için gerçek bir eleştirim olamaz. Gerçekten birçok dağıtım içinde hazırlanan en hoş yapılardan bir tanesi olmuş...

Sorf eleştiri damarımı hoşnut etmek için yapılan bir eleştiridir o.

Ayrıca ben ISO'ların offline kurulumlarını seviyorum. Bana hazır bir kurulum yapsın. Güncellemesi kolay. Stabil çalışan bir DM her zaman en güzelidir. Online kurulum yapmak cidden çok uzun oluyor. Özellikle stabil olmayan internet şartlarımız için.

Selam.

Ya aslında ben çoğu Linux dağıtımında Online kurulum yapamıyorum bile başka bir işletim sisteminden driverı ISO'nun içine atıyorum falan bayağı yoruyordu sonradan neden Ethernet kullanmadiğım geldi aklıma neyse işte bence Elementary OS'in en güzel yanlarından biride hızlı ve offline bir kurulum yapması.

Arkadaşlar selam root klasörüne girmeye çalışırken böyle bir hata alıyorum çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• IMG_20230901_084134.jpg
    IMG_20230901_084134.jpg
    254,2 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Ya aslında ben çoğu Linux dağıtımında Online kurulum yapamıyorum bile başka bir işletim sisteminden driverı ISO'nun içine atıyorum falan bayağı yoruyordu sonradan neden Ethernet kullanmadiğım geldi aklıma neyse işte bence Elementary OS'in en güzel yanlarından biride hızlı ve offline bir kurulum yapması.

Arkadaşlar selam root klasörüne girmeye çalışırken böyle bir hata alıyorum çözümü nedir?
Çünkü o klasör Root adlı kullanıcıya ait, size değil. Size ait olmayan klasörlerin içeriğini göremezsiniz. İlla görmek istiyorsanız, dosya yöneticisini root yetkileri ile açmalısınız.

Hangi dosya yöneticisini kullanıyorsanız, terminalden sudo komutu lie dosya yöneticisini çalıştıracaksınız. Root şifresini girdiğinizde (bilgisayarı açarken girdiğiniz şifre) artık tüm klasörlere erişebilirsiniz. Yalnız dikkat edin, root iken herhangi bir dosya veya klasörü silerseniz, sistem onay almadan doğrudan o dosyayı/klasörü siler. Bu şekilde sistemi çalışmaz hale getirebilirsiniz. Bu sebeple zorunlu olmadıkça, sistemi root yetkileri ile kullanmamak lazım.
Girmeniz gereken komut, eğer GNOME kullanıyorsanız

Kod:
sudo nautilus

Eğer KDE kullanıyorsanız

Sass:
sudo dolphin

Eğer Xfce kulanıyorsanız,

Sass:
sudo thunar

Olmalı.

Son düzenleme:
Kanka tamam ne demek istediğini anlıyorum ama Kubuntu'ya geçtim ve onda böyle bir seçenek yok.

Root kullanıcısı olarak nasıl giriş yapacağım onu da hatırlamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı