Her şey ters gitmeye başladı

Bazı arkadaşlar dalga geçer gibi yorum atmış sonuçta kimse bilmiyor buralara nadıl getirdiğini ilk başladığımız sene dayımın orada çalışıyordum marangozlukda aylık 300TL alıyordum 10 yaşında falandım ilk dükkanı açarken sadece 2 çeyrek altınımız vardı 10 yaşımdan beri sabah saat 7.30 da çıkarım her gün evden ilk dükkanı açarkan 2 çeyrek tam hatırlamıyorum 800TL civarı olması lazımdı dükkan kiramız 450TL idi ve içine neredeyse ürün alacak para yoktu ama o zamandan bu zamana hep çabaladım bir şeyler yapmak için maddi durumlardan dolayo okulu bıraktım ortaokulda vs idim hocalarım durumu bilince geçirdi beni ki ortaokul 1'e kadar gittim çokda başarılı idim ama oda kısmet değilmiş şu an tek korkum afedersiniz ama ben 7 sene boyunca köpek gibi çalıştım iş yerini kapatınca yapılacak işlere gittim ve şu an oranın satılık olması beni çok üzüyor ilk arabamızı oranın parası ile almıştık emeğim çokdu herkes arkamdaydı şu an babam bile tutmuyor beni benim koskoca 7 senem çöp oluyor ona yanıyorum ben her sabah giderken gözyaşlarımı tutamıyorum ve orası satılınca yapabileceğim en fazla şey fabrikaya gitmek olacak o kadar çabalamama rağmen neden başaramadım bilmiyorum neden kötü olunca babam bile arkamda durmadı en güvendiğim insan babam ben çocukluğumda bile okula gitmedim oyun oynamadım çalıştım ve şu an orası satılınca benim hiçbirşeyim kalmıyor.

Bazı arkadaşlar dalga geçer gibi yorum atmış sonuçta kimse bilmiyor buralara nadıl getirdiğini ilk başladığımız sene dayımın orada çalışıyordum marangozlukda aylık 300TL alıyordum 10 yaşında falandım ilk dükkanı açarken sadece 2 çeyrek altınımız vardı 10 yaşımdan beri sabah saat 7.30 da çıkarım her gün evden ilk dükkanı açarkan 2 çeyrek tam hatırlamıyorum 800TL civarı olması lazımdı dükkan kiramız 450TL idi ve içine neredeyse ürün alacak para yoktu ama o zamandan bu zamana hep çabaladım bir şeyler yapmak için maddi durumlardan dolayo okulu bıraktım ortaokulda vs idim hocalarım durumu bilince geçirdi beni ki ortaokul 1'e kadar gittim çokda başarılı idim ama oda kısmet değilmiş şu an tek korkum afedersiniz ama ben 7 sene boyunca köpek gibi çalıştım iş yerini kapatınca yapılacak işlere gittim ve şu an oranın satılık olması beni çok üzüyor ilk arabamızı oranın parası ile almıştık emeğim çokdu herkes arkamdaydı şu an babam bile tutmuyor beni benim koskoca 7 senem çöp oluyor ona yanıyorum ben her sabah giderken gözyaşlarımı tutamıyorum ve orası satılınca yapabileceğim en fazla şey fabrikaya gitmek olacak o kadar çabalamama rağmen neden başaramadım bilmiyorum neden kötü olunca babam bile arkamda durmadı en güvendiğim insan babam ben çocukluğumda bile okula gitmedim oyun oynamadım çalıştım ve şu an orası satılınca benim hiçbirşeyim kalmıyor.
Sakin ol dostum, her zaman bir çıkış yolu vardır sadece düşün. Babanla konuş ailenle konuş, bir şeyler bulabilirsin inanıyorum sana. Eğer her şey batıyorsa yeni şeyler gün yüzüne çıkıyordur inan, batan her şey kötü değildir. Olumsuz düşünme iyi düşün iyi olsun, 7 senenin karşılığını belki 1 belki 10 yıl sonra alacaksın, sakın pes etme ve o gözyaşlarını tut bunu haketmiyorsun.

Sakin ol dostum, her zaman bir çıkış yolu vardır sadece düşün. Babanla konuş ailenle konuş, bir şeyler bulabilirsin inanıyorum sana. Eğer her şey batıyorsa yeni şeyler gün yüzüne çıkıyordur inan, batan her şey kötü değildir. Olumsuz düşünme iyi düşün iyi olsun, 7 senenin karşılığını belki 1 belki 10 yıl sonra alacaksın, sakın pes etme ve o gözyaşlarını tut bunu haketmiyorsun.

Sakin olamıyorum emeklerim gidiyor annem yanımda dursa da babam hak vermiyor başta istemedim ben vs... Ben bu iş için ciddi manada emek harcadım saat akşam 8 de kaptırdık bu ortaklıktan ayrılıp ablamın düğünü olduğu zamanlar 8'den gece 2'ye kadar parde montajında çalışırdım ki dükkan a kötü demesinler borçlarını onlara duyurmadan ödeyebilelim diye kesin kararı verdi annemle babam konuşmuşlar emlakcıyla zaten pek bir ümidimde kalmadı.
Her şey son 2 yılda üst üste gelince sanki çok yorulmuşum gibi hissediyorum ilk defa tütün ürünü içtim ve hiç rahatsız etmedi.

Almazlarsa zaten ablam hemen küser, ağlar.
O ne kanka? 12 yaşında mı evlendirdiniz ablanızı? İroni yapıyorum ancak "olgun" birisinin finansal durumlara hemen böyle ağlamaması lazım. Bizde çok finansal sıkıntı çekiyoruz annemle ancak bir gün ağladığımı hatırlamıyorum hayır dediği için, zaten kendisine demem yüksek paralı şeyleri, iyi kötü bir sistem aldım annemden para almadan. Ablanı açıkcası hiç mantıklı ve olgun bulmadım.

O ne kanka? 12 yaşında mı evlendirdiniz ablanızı? İroni yapıyorum ancak "olgun" birisinin finansal durumlara hemen böyle ağlamaması lazım. Bizde çok finansal sıkıntı çekiyoruz annemle ancak bir gün ağladığımı hatırlamıyorum hayır dediği için, zaten kendisine demem yüksek paralı şeyleri, iyi kötü bir sistem aldım annemden para almadan. Ablanı açıkçası hiç mantıklı ve olgun bulmadım.

10 yaşımda iken açtığımıza göre 5 yıl sonra ben 15 ablam 19 yaşında oluyor finansal sıkıntı değil tüm finans kaynağımız elden gidiyor ve ailede herkes buna normal bakıyor ki benim de finans kaynağım ablam farklı yetişmiş bizim ailede gerçekten ya da ailemden dolayı da olabilir bizim ailede ablam ne isterse yapılır (yaparlar) bunu söylediğim zaman şu zor günlerde boşa para harcamayalım dediğim zaman kıskanç oldum ailemin gözünde benmi olgun davranıyorum ailem mi çocukça davranıyor anlamış değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı