Her şeyden Önce Vicdan

Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Bir tanıdığım bana ulaşamamış ve Vatan bilgisayardan aşağıdaki sistemi almış. Şimdi burada şöyle bir durum var, hadi bu sistemi alacak arkadaş bu işten anlamıyor, anlamak zorunda da değil. Zaten anlıyor olsa gidip Vatan gibi bir yerden sistem toplamaya çalışmaz. İyi de güzel kardeşim sen bilgisayar donanımları satan, personeli bu konuda uzman bir firmasın, fiyat politikanın ne kadar vicdandan yoksun olduğunu biliyoruz da, şu sistemi satarken hiç mi için cız etmedi.
Hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim, eğer bir indirim söz konusu değilse Vatan bilgisayardan alışveriş yapmayın hatta mümkünse kapısının önünden geçmeyin.
Ryzen 5 2600X = 1610 TL
ASUS TUF B450-PRO GAMING = 795 TL
GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z = 977 TL
ASUS GeForce GTX1050 Ti STRIX GAMING OC = 1448 TL
WD Blue 3,5" 2TB 64MB SATA III 6Gb/s 5400RPM = 483 TL
Samsung 250GB 860 EVO = 273 TL
ASTRO 650W 80PLUS POWER 4 ADET RGB LED = 730 TL
ASUS 24" MG248QR 1ms 144Hz Full Hd = 1654 TL
RAMPAGE SN-RW2 OYUNCU MİKROFONLU KULAKLIK = 183 TL
Toplam tutar 8.156 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de güzel kardeşim sen bilgisayar donanımları satan, personeli bu konuda uzman bir firmasın,
Uzman olduklarını hiç sanmıyorum. Orada bulunan şahısların tek görevi, bir şeyler satabilmek. Bir şey satabilen şube müdürünün gözünde iyi personeldir, satamayan kötü personeldir.

Müşteriyi düşünen yok, buradaki 13-14 yaşındaki gençlerin bile donanım bilgisi çalışanlardan daha yüksektir eminim ki.

Şimdi kimse kalkıp da bana Vatan çalışanları eğitim almış işinin uzmanı kişiler demesin lütfen:) Herkes orada nasıl bir satış politikası var çok iyi biliyor. Bu firmadan alış-veriş yapıyorsan Asus almak zorundasın zaten. Adamlar nuh diyor peygamber demiyor resmen. Açılmış ürünleri mi satmıyorlar, iade alırken zorluk mu çıkarmıyorlar, Asus almadın diye trip mi atmıyorlar... daha neler neler. Vatan'dan Asus almadan çıkmak sevgiliyle ayrılmak kadar zor bir şey adeta:)

Benim için nasıl Everest pişmanlıksa Vatan Bilgisayar da bir o kadar pişmanlıktır:)

Son düzenleyen: Moderatör:
İade konularında bilgili değilim peşin fiyatına 6 taksitle alıp sistemi orada toplatmış, sistemin listesini görünce verdiğim ilk tepki direk iade et oldu ki bu tepkiyi faturadaki toplam fiyatı görmeden önce verdim. Sonuç olarak sorgusuz sualsiz 15 gün içerisinde iade hakkı bulunuyor sanırım, oraya gidip ben bunu iade etmek istiyorum demesi yeterli olacak mıdır, geri ödemeyi nasıl yaparlar hiç bir fikrim yok.

Başlığı okuyunca içeriğin sokak hayvanları ile ilgili olacağını sanmıştım. :)
Vatan bilgisayara kaptırılmamış bütçenin artanı ile sokak hayvanları için bir şeyler yapmak da mümkün. Bu da yine bizi başlığa getiriyor, her şeyden önce vicdan.

Merhaba,
Bir süre önce arkadaşa bilgisayar topladım. Fiyatları kuruşu kuruşuna hatırlamıyorum yalan söylemek istemem bu konuda ama aşağı yukarı diyecek olursak monitör ve işlemci hariç Vatan 5100 TL gibi bir fiyat çekmişti. Aynı parçaları monitör ve işlemci dahil 5900-6000 TL gibi bir fiyata farklı sitelerden sıfır ve garantili olarak bulup topladım. Hatta 1-2 parçayı daha iyi olarak... Bu forumda bir çok bilgili arkadaş var, hatta aynı şehirde olursanız gelip bilgisayarı hayrına kuracak arkadaşlar bile var. Vatan'dan alışveriş yapın, yapmayın demiyorum ama bilgisayar toplamayın. Hele indirim yoksa hiç... Çünkü orada çalışanlar sizin ihtiyacınızdan çok kendi satışlarına bakıyor. Ellerinde olan stoklara bakıyorlar ve kesinlikle sizleri doğru yönlendirmiyorlar. Sistem toplayacak olanlar lütfen danıştığınız kişiler satıcılar olmasın.
Ayrıca bu dediklerim telefonlar içinde geçerlidir arkadaşlar. Vatandan bir süre önce kardeşime telefon almıştık. Alırken "a" satıcısının "abi bunu alın bak hem özellikleri iyi hemde fiyatı iyi çokta kaliteli telefon arızası çok az dönüyor" dediği ürüne 2 hafta sonra vatana başka bir şey almak için uğradığımda telefonlara öylesine bakarken ve telefon aldım ama başka yerden aldım dediğimde "b" satıcısı "abi neden onu aldınız ki keşke bunu alsaydınız bunun özellikleri de daha iyidir hem o telefonlar çok arıza yapıyor" dediği, kendim duymasam başkası anlatsa hadi oradan ya diyeceğim olaydır. Kısacası kendiniz araştırıp etmeden, en uygun fiyatları bulmadan bir şey almayın.. Vatandaki satış görevlilerine de kesinlikle güvenmeyin...

Bilgisayar hakkında bilgim vardır ama şu sistem toplama olayını bir türlü anlayamadım.
Toplanan sistemde ne gibi bir hata var acaba ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı