Her şeyi öğrenmek mümkün mü?

  • Konuyu başlatan Warn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 753
Arkadaşlar ben bunu denemek istemiştim ve ilk gün pareto prensibini öğrendim. Bu benim fikrimi değiştirdi. Pareto prensibine bir örnek olarak öğrendiğin şeylerin sadece %20si sana %80lik başarıyı getirir. O %20 yi bularak ona yoğunlaşmalısın, bu sayede vakit kaybından kurtulursun. Aydınlanma geldi.
 
Son düzenleme:
Sorunun mantıksız olduğunu aslında fark ediyor olmalısın. Örneğin aynı anda hem doktor olup hem mühendisliklerin bütün içeriklerini bilip Türk ceza kanununu ezbere bilen birisi olamayacağın gibi her şeyi öğrenemezsin. Genel kültürde de böyledir. Sırf sadece felsefe veya tarih kendi içerisinde birçok dala ayrılır. Tarihin içinde bile kendine göre uzmanlık alanları vardır.
 
İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir; çünkü insan imkansızın da ötesine ulaşabilir.” -Nikola Tesla
 
Bilgiyi öğreneceksiniz ve sürekli tekrar edeceksiniz. Başka yolu yok. O kadar bilgiyi tekrar etmeye vaktinizin yeteceğini pek sanmam. Aklınızı da gereksiz bilgilerle doldurmak yerine gerçekten işinize yarayacak bilgiler öğrenin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı