Her şeyi bırakıp yurt dışına gitmek

Makaleler
2
Arkadaşlar, yakında üniversitem bitiyor. Bittikten sonra ne yapacağım konusunda belirsizlik içerisindeyim. Üniversite boyunca bir tanıdığımın yanında az bir ücretle çalıştım, harçlık olsun diye. Şimdi artık ciddi iş bulmanın zamanı geldi. Ülkenin bu durumunda herhangi bir girişim yapmaktan çekiniyorum, yoksa güzel fikirlerim var. Burada beni bağlayan tek şey ailem ve kız arkadaşım. Burada çok fazla çevreye sahibim, her kesimden arkadaşım var ama ne yapacağım konusunda belirsizlik içerisindeyim. Elimde sadece düzenli kullandığım için 3 milyona yakın kredi kartı limitim var. Aklıma gelenlerden biri yurt dışına gitmek veya fikirlerimden birini uygulamak. İkinci seçenek riskli, işin tutmama olasılığı var ama her türlü risk almam gerekiyor. Siz olsaydınız ne yapardınız? Eminim bu durumda bir sürü kişi vardır.
Yaşantım çok kötü sayılmaz; aile evinde yaşıyorum, altımda aile aracı var ama doğru düzgün bir gelirim yok. Okul da yakında bitiyor.

Ben aynı düşünceler içinde Amerika dışında pek bir yere gitmenin mantıklı olmadığı kanısına vardım, en azından kendi durumum içinde. Türklüğünü yitirmediğin sürece uzun vadede güvenli olabileceğin tek ülke Amerika olabilir, istisnai durumlar dışı ben Amerika'lıyım dediğinde milletine bakmaksızın seni aralarına kabul edebilirler. Bunun önemi de savaş gibi durumlarda büyük açıkçası. Ayrıyeten her gün büyüyen bir ekonomi, devasa bir yer hatta öyle ki kış istiyorsan ülkenin bir ucunda buzulda yaşayabiliyosun istersen Hawaii'ye gidip keyif yapabiliyosun.

Bunlar dışında asıl soruya gelirsek kendi fikrim eğer dediğim gibi Amerika gibi bir yere gidip değerlendirmeyeceksen ülkeni bırakmaman yönünde olur. Yabancılarla konuştuğunda genel olarak Türklere karşı duyulan bir nefret olduğunu görebilirsin, tabii ki herkes duymuyor ama örnek olarak bir esnaf olmak istediğinde her ülkede olmasa da birçoğunda ırkçılık görürsün. Ek olarak ben bu günlerin geçeceğine de inanıyorum yakın bir zamanda olmasa da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı