Herhangi bir dine mensup olmayan insanlar ölümden sonrası için fikirleri nelerdir?

Hocam zaten yaşamımız içinde çok ürkütücü, mantık olarak öldüğümüzde zaten korkamayız, ama var olan yaşam içinde ölümden sonrasını düşünmekten bahaediyorum.
Ölümden sonrasını ve öncesini düşünmek zaten olağanüstü bir durum. Kesin kanıtlanılabilir bir şeyi yok. Tam olarak neyi sorduğunuzu anlamadım.
 
Ölümden sonra diye bir şey yok. Bu dünyayı cennet haline getiremeyenler ölümden sonra kendilerine tekrar fırsat verilip cennet diye bir yerde yaşayacağını sanıyor.
 
Ölümden sonra diye bir şey yok. Bu dünyayı cennet haline getiremeyenler ölümden sonra kendilerine tekrar fırsat verilip cennet diye bir yerde yaşayacağını sanıyor.
Artık diyecek bir şey bulamıyorum. Ne diyeyim ölünce görürsünüz, benden bu kadar.Simdilik kendi cennetinizde yaşayın. Sonra da cehenneminizi yaşarsınız.
 
Din konusuna kesinlikle bilimi karıştırmamalısınız çünkü bu sizi çok büyük bir çıkmaza sokar. Kendi aklın ve iraden ile sana mantıklı geliyorsa inanırsın. Evrensel olarak kanıtlama çabasına veya kanıt aramazsın. Zaten kesin kanıtlanabilir bir şey olsa o dinin amacı olmaz. Çünkü düşünsenize bir sınav yapıyorsunuz ve cevapları önceden veriyorsunuz sizce bu sınavın bir amacı olur mu?
Hocam yok hayir dediğiniz örneği bende kendim düşünerek örnek veriyordum fakat kim olduğunu hatırlamıyorum böyle bir sözü vardı, yani sonuçta inançlıkta bir inanç gibidir aslında o yüzden düşüncem değişti dedim.
 
Kendinizi şartlamadan düşünür müsünüz? Niçin sağladığını nasıl bilemeyiz? Yaratmış, başı boş bırakmamış. Ben masal yazmıyorum veya sıfırdan anlatmıyorum ki, nasıl benim veya senin düşüncelerin olsun? Hem herkes gayet de kendi kendine cehenneme veya cennete gider. Belirleyici de zaten var. Kötülük eden zerresi ile, iyilik eden zerresi ile karşılığını görür. Kimse var mıdır ki hırsızlığa iyi, yardıma kötü desin?

Şartlamadan düşünüyorum zaten. Ne demek başıboş bırakmamış neye göre kime göre? Neden nasıl niçin senin düşüncen var benim düşüncem var? Bunda anlamayacak bir şey yok. Kimse kendi kendine cehenneme veya cennete gitmez ve neden hırsızlık kötü olsun sebep ne anlatır mısın bana?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende şu an bir şeyi savunmuyorum zaten baştan onu söyleyeyim, yani her şey çok saçma sadece bunu biliyorum, hiçbir şeyin kesin bir sonucuda olamıyor, dediklerinizede katılıyorum fakat nasıl kabulleniliyor ki böyle bir şey yani bir insan sürekli hiç olacağını düşünce delirir bence.

:D Alakası yok. Sen çocukluğundan bu yana öleceğini veya ölmeyeceğini düşünmedin bile yeni yeni sorguluyorsun. Her insan hayatında yakın birisini kaybediyor. Bunun delirmekle alakasını çözemiyorum. Yoksa yok işte...

Herkes garanti cennet vardır diye yaşıyorsa cehennem boyutunu da düşünüp delirmeli bence. Çünkü ister istemez herkes günahkardır.

Cennetin olduğunu hayal etmek seni rahatlatıyorsa düşünmeye devam et. Çünkü bunu şu an burada kimse var veya yok diyerek ispatlayamayacak. Ama hocaları dinlersen yok cennet huriler olacak yok cennette sürekli mutlu olacaksın, yok cennette üzülme diye sevdiklerinin suretini göreceksin. Bana bu tarz şeyler çok absürt geliyor ya...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı