Herhangi bir dine mensup olmayan insanlar ölümden sonrası için fikirleri nelerdir?

Din yüzünden savaşlar oluyor demişsiniz, eline kılıç kalkan alıp giden din mi, mensup olduğunu düşünen insanlar mı?
Din insanlar için. İnsanlar olmazsa dinde olmazdı. Misal haçlılarla osmanlılar, bizanslılar, romalılar
Din yüzünden savaşlar oluyor demişsiniz, eline kılıç kalkan alıp giden din mi, mensup olduğunu düşünen insanlar
Tabiki insanlar. Zaten insanlar olmasaydı din die birşey olmazdı. İnsalık tarihi kurulduğundan beri, birşeylere inanma, tapma ihtiyacı hissetmiştir, ateşe, güneşe, putlara bilmem nelere kadar saçma sapan şeylere tapanlardan tut, müslümanı, hristiyanı, musevisi, yahudisi aklımda olmayan başka dinler ve inançlar sürekli kendilerinden olmayanlara karşı herzaman savaşmışlardır. Yakın tarihe bakınca misal, ortadoğu, müslüman olanlar bile birbirlerini öldürüyor, sadece aralarında mezhep farkı var, bakın değil müslümanlık mezhep yüzünden bile ne dramlar oluyor, Çin tarafında müslüman türkler ve başka müslüman halklar var. Hergün katlediliyorlar. Sence bunlar müslüman olmasaydı katledilirlermiydi. yine yakın tarih misal almanlar yahudi katliamı başlattılar, belki 1 milyonn yahudi yokken savaş sonunda 55 milyon insan katledildi. Biraz daha eskiye gidersek , sence osmanlı imparatorluğu müslüman değilde hristiyan filan olsaydı haçlıların saldırısına uğrarmıydı, yada aralarında savaşlar olurmuydu, arap yarım adası hristiyan olsaydı sence o kadar savaş olurmuydu, daha eskiye gidersek, bizansı, roması, filan. Hristiyanlarda kendi aralarında dini bırak, mezhep yüzünden kendi aralarında çok kan döktüler. Sonuçta dinde, inançta insanlar tarafından çıkan, çıkarılan birşey..
 
Saygı duyarım fikrinize ama bence inandıkları şeyler kendilerinin kırılmasına izin vermezdi tanrı ile denk bir güçleri olsalardı.
Yav hocam yapmayın lütfen tanrı ile denk güçleri olsa vs bunlar gereksiz ve altı boş argümanlar. O zaman tanrı olsa mescidi aksada yapılan israil zülmüne de engel olurdu biliyorsunuzdur İsrail oraya arada saldırı düzenliyor. Tanrı İsraile diş geçiremiyor o zaman.
 
Hocam mantığıma uymuyor bir yaratıcının olduğuna inanmak. İnancı olana saygı duyarım ki şahsi bir şeydir bu. Tartışmanın da anlamı yok. Yaratıcı olduğu kanıtlansa dahi ( ki bence öyle bir şey yok mitolojik şeyler) ben böyle bir yaratıcıyı reddederim.
Bu senin tercihin canım ben buna karışamam ama isterdim inanmanı, yahut inanmamak için inatlaşmayı bırakmanı, bende çok farklı düşüncelerde Bi insandım o zamanlarım çukur gibi geliyor şuan mutluyum başkasınada yarasın isterdim. bu tartışmalarda hep hisleniyoruz yükseliyoruz kusura bakma.
 
Bence hiçbir şeye inanmamak saçma. Belli yani birinden biri tutacak dinlerden. Ve sen hiçbirine inanmayınca senin dediğin çıksa bile hiçbir karın olmuyor. Bari birini seç o tutarsa cennete git.
Hocam bir iki sayfa önce buna benzer bir şey söyledim yani bu dediğiniz gerçekten çok saçma ya kendini kandırmak falan olur yani zaten burda bile kendi kârımızı düşünüyoruz o kadar acizken.

Ne kadar mantıklı bulursunuz bilmem ama ben şunu solemek istiyorum. Şimdi öbür taraf yok diyen insanlar eğer öbür taraf varsa çok sıkıntı çekecekler. Eğer bir dine mensup olursanız ki ben sizi islama davet ediyorum. Öbur taraf yoksa zaten ceza çekmekte yok ama eğer varsa bir dine mensup olursanız sıkıntı yaşamazsınız. Bu benim onerim.
Bu yaklaşım çok yanlış, zaten normalde müslümandım ama düşüncelerimde çok değişgi.
 
Ciddi anlamda birkaç yıldır bu konuyu düşünüyorum ama belli bir sonuç elde edemedim. Öldükten sonra reenkarne olsaydık şu an Dünya nüfusu çok daha fazla olurdu. O yüzden saçma teori.
 
Ölümden bahsediyorsunuz, adalet, kin diyorsunuz, bizim düşüncelerimiz diyorsunuz ben de size adaletin olduğundan, kin diye bir şeyin olmadığından ve bunların benim düşüncem değil nesnel akıl yürütmelerin sonucu olduğunu söylüyorum, siz tekrar sadece fikrinizi söylüyorsunuz. Düpedüz kötü olan hareketin kötü olmadığını söylüyorsunuz, empati yapabilirsiniz diyorum, cevap vermiyorsunuz. Dayatmadan düşünür müsünüz diyorum, dayatma yapmıyorum diyorsunuz, düşüncelerinizin sebepleri yok. Var mı ki başıboş bırakmasın diyorsun konu varlığı bile değildi, başıboş bırakması adaletle ilgiliydi. Asıl sorunuz için "ahlak anlayışını kodlayamıyorum" demiştiniz söylediklerime karşı bir şey söylemeden sadece "öyle değil" diyerek varlığını kanıtlamaya geldiniz. Peki. Kur'an-ı Kerim'e bakarsak, doğru olduğunu görürüz. O doğruysa onu gönderen de doğrudur. Kur'anda da hadislerde de rehber diye alabileceğimiz şeyler vardır. İslam fıtrat dinidir bu yüzden hiçbir dış etken sizi etkilemese Müslüman olursunuz demektir. Kanıtlara gelirsek:
Kur'an-ı kerim başlı başına kanıttır.

Allah'ın şefkati: Zehirli ve iğneli bir hayvana sana bal yaptıran o'dur. Elleri olmayan bir böceğe senin için IP dokutan da o'dur (ipek böceği)

Kur'an-ı kerim mucizesi: Bu yüzyılda yeni ulaşılan keşfedilen şeyleri 1000 yıl önceden belirtmesi vb.

Bunlar gibi kanıtlar var, eğer siz örnek verebilirseniz "olmadığına dair" onun üzerine konuşabilirim.

Yazdıkların nesnel akıl yürütme değil elbette ki kötü olan herkes kötü değil ona kötü diyen sensin kötülük özneldir belirli istisnalar hariç. Konu varlığı ile ilgili dolaylı yoldan önce var olduğunu kanıtla ondan sonra bizi bırakmış mı bırakmamış mı konuşuruz orasını mucize demişsin söyle bana kuran mucizelerini tartışalım.
 
Hocam bir iki sayfa önce buna benzer bir şey söyledim yani bu dediğiniz gerçekten çok saçma ya kendini kandırmak falan olur yani zaten burda bile kendi kârımızı düşünüyoruz o kadar acizken.


Bu yaklaşım çok yanlış, zaten normalde müslümandım ama düşüncelerimde çok değişgi.
Şüpheniz varsa bence kendiniz araştırıp kendiniz karar vermelisiniz.

Burada ve daha birçok yerde gözü sadece kendi inancını veya görüşünü gören birçok kişi var. Taraflı kaynaklarda edilecek bilgiler doğal olarak sizi kendi taraflarına çeker.

Ayrıca bu konuya netlik getirmezseniz sürekli bir yanınız eksikmiş gibi hissedersiniz.
 
Ayrıca sadece 1 tanrı olması olayı da oldukça saçma geliyor. Kısaca tanrı bizi yarattı ama onu kim yarattı? Nasıl mutlak güce sahip filan. İşler çok karışık hocam.
 

Geri
Yukarı