Herhangi bir ruh hastalığım olabilir mi?

Bildiğim kadarıyla bu tarz ruhsal problemlerde psikiyatriste gidilmelidir.

İşte her neyse adı ona gitmiştim ikisinede psikolog diyorum da ben saçma sapan sorular sırf zaman geçsinde öbür seansa kalsın cebimiz coşsun kafasında çoğu. Ben fazla kilolarım için gitmiştim gerçi bundan dolayı değildi.

Temizlik konusunda bir çoğumuz içinde bulunduğumuz süreçte aynıyız. Bilinç altımızda sürekli tedbirli olmak var. Bu durumun dozunu kaçırmamak sizin elinizde.
En zor şeyi yapmışsınız yani durumun farkına varmışsınız. Genelde bu durum inkar edilir.
Hezeyanlar yaşadığımızı belirtmişsiniz ve bu durum maalesef normal değil. PROFESYONEL bir yardım almanız sizin ve çevrenizdekiler adına en sağlıklı seçim olacaktır.
Psikologlardan korkmayın. Yaşınız daha küçük onlar size sorular sormadan sizi tanıyamaz ve aslında sizi tanımak gibi niyetleri de yok. Sizden olay örüntüsü isteyerek ve bazı kilit sorular sorarak sizin aklınıza gelmeyen bilgilere sahip olurlar.

13. Hahahaha emojilerini görmeye başladım.
Küçümsencek bir şey değil bu fakat bir şey daha merak ettim. Eğer çok dizi veya film izliyorsanız karakterlerden etkilenmiş olabilirsiniz. Eğer değilse bu benim tabirimce çocuk olduğun için kaynaklı. Büyüdüğünde arkana geri dönüp baktığında anlarsın çünkü benim başıma senin kadar olmasada başıma bu tür şeyler geldi.

Temizlik konusunda bir çoğumuz içinde bulunduğumuz süreçte aynıyız. Bilinç altımızda sürekli tedbirli olmak var. Bu durumun dozunu kaçırmamak sizin elinizde.
Keşke ne çeşit bir temizlikten bahsettiğimi söyleyebilsem. Anlatmam imkansız, büyük ihtimal herkes kusmaya falan gider. Yani kısacası pek virüs ile alakalı bir durum değill.

Selamlar, sanki her ruh hastalığından biraz biraz bende varmış gibi gelmeye başladı.
Obsesif kompulsif bozukluk veya şizofreni varmış gibime geliyor.
Öncelikle sıkıntılarımı yazayım: Aşırı temizlik takıntısı, sürekli olmayan kokular almaya başladım (ailem ve çevrem koku olmadığını söylüyor.), ellerime kolonya sıka sıka ellerimde çatlaklar oluşmaya başladı (kolonya sıkma sebebim kokuyor zannetmem.). Olmayan çizgiler/yollar görüyorum, örneğin geçenlerde basketbol oynuyordum ve bir anda kırmızı bir yolun bir çizginin bir yere doğru gittiğini gördüm, takip ettikçe uzuyordu (bunu sürekli yaşıyorum.). Aşırı derecede kendim ile konuşuyorum, bir ara hiç unutmam kendi içimde oluşturduğum ismet diye bir karakter vardı 😂 örneğin dersteyken kendi kendime konuşuyorum... Sonra bir an kendime geliyorum ve fark ediyorum ki dersi dinlememişim, aynı zamanda ne konuştuğumu bile hatırlamıyorum. Bir de son olarak yolun yanındaki bir kaldırımda yürürken eğer yanımdan biri geçiyorsa kendimi sıkıyorum, sanki beni bir anda yola itecekmiş gibi geliyor. Bu kadardı. Temizlik olayları dışında diğerleri hakkında pek sıkıntı çekmiyorum.
Lütfen biz bilemeyiz psikiyatriste git vs. demeyin, belki bilgisi olan olur diye soruyorum. Aslında iyi oldu ben de içimi dökmüş oldum.

Kendimi buldum sende günde 6 ilaç alıyorum Allah şifa versin okb olabilir benim şizofrenliğe gidiyor önlem alıyoruz.

Keşke ne çeşit bir temizlikten bahsettiğimi söyleyebilsem. Anlatmam imkansız, büyük ihtimal herkes kusmaya falan gider. Yani kısacası pek virüs ile alakalı bir durum değill.
Tabiki haklısınız özeliniz her yerde bahsedilmez. Bunda ayıp ya da rencide bir durum yok. Hepimiz birer insanız, robot değil. Et kemik ve elektrik ile var oluyoruz :) Sanki bir ara gidip iki sohbet etmenin bir zararı dokunmaz ne dersiniz? :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı